Main Content

REBRÍČEK: TOP10 doterajších zimných príchodov do Corgoň ligy

sobota, 4. február 2012 18:29 | Autor: Robert Ďurkáč

REBRÍČEK: TOP10 doterajších zimných príchodov do Corgoň ligy
REBRÍČEK: TOP10 doterajších zimných príchodov do Corgoň ligy | zdroj: Robert Ďurkáč pre Sport7.sk, foto SITA

Prvé dni nového roku sú pre takmer každú ligu typické otvoreným prestupovým oknom, ktoré využije azda každý klub na obmenu kádra. Naša najvyššia futbalová súťaž nie je výnimkou.

Hoci sumy za prestupy nie sú v línii popredných celkov zo špičkových súťaží, aj tak sa udejú transfery, ktoré sú na naše pomery zaujímavé. Dopátrať sa k pravdivým čiastkam je niekedy nadľudský výkon takže sumy tentoraz vynecháme.

  Ricardo Nunes

nar. 18.6.1986, obranca, Portugalsko, do MŠK Žilina

Portugalský obranca, ktorý posilnil žilinských „šošonov“, pôsobil v mládežníckych celkoch Benfiky Lisabon. Odtiaľ prešiel na Cyprus, kde vystriedal štyri celky, aby sa na dve sezóny vrátil do Portugalska. Počas tejto zimy sa dohodol so Žilinou na dva a pol roka.

  Rolando Blackburn

9.1.1990, útočník, Panama, FK Senica, hosťovanie

Mladý útočník z Panamy zakotvil v Senici po pôsobení v domácej najvyššej súťaži, kde v drese FC Chorrillo strelil v 15 zápasoch 5 gólov. Na svoje konto si už pripísal aj štart v A-tíme reprezentácie, za ktorú raz skóroval. Na Slovensko prichádza zatiaľ len na hosťovanie.

  Richard Lásik

18.8.1993, útočník, Slovensko, MFK Ružomberok, hosťovanie

18 – ročný hráč talianskej Brescie Calcio putuje pod Čebrať na polročné hosťovanie. Považuje sa za mimoriadny talent nášho futbalu, veď už ako 15–ročný odišiel na skúšku na Apeninský polostrov. Bratislavský rodák je častokrát prirovnávaný k neapolskej hviezde Marekovi Hamšíkovi.

  Serge Akakpo

15.10.1987, obranca, Togo, MŠK Žilina

Kapitán reprezentácie Toga má bohaté skúsenosti s vrcholovým a kvalitným futbalom. Tri sezóny totiž odohral vo francúzskej Ligue 1 za AJ Auxerre. Po angažmánoch v rumunskom Vaslui a slovinskom NK Celje zamieril pod Dubeň na tri roky. 

  Peter Štyvar

13.8.1980, útočník, AS Trenčín

Skúsený útočník mal v poslednej dobe smolu na zranenia, ktoré obmedzili jeho kariéru. Najvýraznejšie sa presadil počas necelých troch rokov (2006-2008) v Žiline, kde v 57 zápasoch nastrieľal 30 gólov. Nasledovali nevydarené pôsobenia v anglickom druholigovom Bristole City, gréckom Škoda Xanthi, trnavskom Spartaku a naposledy v českom Třinci. Teraz si prišiel napraviť chuť a oprášiť svoje kvality do AS Trenčín, kde už dvakrát pôsobil.

  Michal Gašparík

19.12.1981, záložník, FC Spartak Trnava, hosťovanie

Trnavský rodák a univerzálny hráč prichádza do svojho rodiska na hosťovanie z poľského Górnika Zabrze, kam prestúpil v lete z českých Teplíc. V Trnave už pôsobil v rokoch 1999 – 2005 s bilanciou 119 zápasov a 12 gólov.

 Ľuboš Kamenár

17.6.1987, brankár, FC Spartak Trnava, hosťovanie


Ďalší trnavský rodák prichádza taktiež na hosťovanie po doslova tortúre v druholigovom francúzskom FC Nantes, kde sa veci neuberali ideálnym smerom. Po hosťovaniach v tureckom Sivasspore a Sparte Praha, kde v oboch kluboch dovedna odchytal jediný zápas, mu teda záujem zo Slovenska prišiel vhod. Počas vydareného päťročného pôsobenia (2005-2009) v Artmedii Petržalka, kde odchytal rovnú 100-ku zápasov, si dvakrát obliekol aj seniorský reprezentačný dres.

  Ondřej Smetana

4.9.1982, útočník, ŠK Slovan Bratislava, hosťovanie

Český, takmer dvojmetrový hrot prichádza do belasého tábora na hosťovanie z belgického Sint-Truiden, kam sa dostal po skvelej sezóne 2010/2011 v drese Senice, kedy sa s 18 gólmi v 29 zápasoch stal druhým najlepším strelcom našej ligy. Predtým pôsobil v Slovane Liberec, 1. FC Slovácko a nižšej českej súťaži.

  Mário Pečalka


28.12.1980, obranca, ŠK Slovan Bratislava, hosťovanie

Širší člen našej reprezentácie prišiel o svetový šampionát v JAR v roku 2010 v poslednej čistke. Dlhoročná opora MŠK Žilina, kde pôsobil v rokoch 2004-2011 a v 103 zápasoch strelil 4 góly, vystuží defenzívne rady ašpiranta na titul zatiaľ na pol roka. Prichádza z izraelského Hapoel Tel–Aviv, za ktorý odohral 19 zápasov s bilanciou jedného gólu.

  Kamil Kopúnek

18.5.1984, záložník, ŠK Slovan Bratislava

 
Najjagavejšia posila pre našu futbalovú scénu. Účastník svetového šampionátu 2010 v JAR a strelec víťazného gólu v poslednom zápase základnej skupiny proti Taliansku je rodákom a odchovancom Trnavy, za ktorú počas 9 rokov v najvyššej súťaži odohral 196 zápasov a strelil 11 gólov. Medzitým dvakrát hosťoval, najprv v roku 2010 v ruskom Saturne Moskovská oblasť a o rok neskôr v talianskom AS Bari, kde cez leto aj natrvalo prestúpil. Až tak natrvalo sa však nedokázal presadiť do základnej zostavy a tak sa rozhodol na návrat pod Tatry. V Slovane si od neho sľubujú kvalitnú defenzívnu prácu obohatenú solídnou podporou ofenzívy.