Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 20. kola Bundesligy - nedeľa

nedeľa, 5. február 2012 11:24 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 20. kola Bundesligy - nedeľa
PRE TIPUJÚCICH: Preview 20. kola Bundesligy - nedeľa | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk

Dnes sa dohráva dvoma zápasmi 20. kolo nemeckej Bundesligy, ktoré už stihlo priniesť viacero prekvapení na úkor favoritov. Prinášame vám analýzu k zápasu Freiburgu s Brémami.

Freiburg – Brémy, 15.30

Minulé zápasy


Freiburg v minulom kole nastúpil na ihrisku Mainzu. Taký úvod zápasu aký sme mohli vidieť si hráči zrejme nepredstavovali ani v najhorších snoch. Už v 3-tej minúte sa totiž domáci Mainz ujal vedenia. Hneď nato dostal červenú kartu obranca Freiburgu Diagne a kopala sa aj penalta. Tú dokázal Mainz využiť a po šiestich minútach hry bol stav 2:0. To však ešte nebolo všetko. V 17-tej minúte domáci svoj náskok ešte zvýšili na 3:0. Freiburg už v prvom polčase stratil nádej na bodový zisk. V druhej polovici aspoň znížil Krmaš, ale to bolo z ich strany všetko. Zápas sa skončil výsledkom 3:1.

Brémy nastúpili doma proti Leverkusenu. Tieto tímy od seba delil iba bod a na hre to bolo poznať. V úvode sa hralo opatrne a ďaleko od oboch brankárov. To ale zmenili domáce Brémy, ktoré ako prvé prejavili hlad po troch bodoch. Viacerými strelami sa prezentoval najmä kanonier Pizzaro, ktorý napokon v 29-tej minúte poslal svoj tím do vedenia 1:0. Po zmene strán prišla jasná zmena taktiky zo strany Leverkusenu. Namiesto defenzívneho Da Costu prišiel na trávnik útočník Derdiyok. Táto zmena výrazne ovplyvnila hru na ihrisku. Leverkusen vytváral na Brémy veľký tlak, ktorý v 57. minúte vyústil vo vyrovnávajúci gól. V závere mali opäť navrch domáci, ale stav ostal nezmenený.

Tabuľky a štatistiky

Freiburg sa so 16-timi bodmi stále topí na dne tabuľky. Proti Brémam nastúpi doma, kde sa mu aspoň ako-tak darí. Z posledných 5 zápasov prehral s Leverkusenom 1:0, Remízoval s Hertou 2:2 a Hannoverom 1:1, znovu prehral s Dortmundom 4:1 a naposledy vyhral s predposledným Augsburgom 1:0. Freiburg má najhoršiu obranu z celej ligy, keďže inkasoval už 42 gólov. Streliť sa mu podarilo len 23 gólov a z toho dal 9 Cissé, ktorý už nie je súčasťou tímu. Proti Brémam nenastúpia: Barth, Dembelé, Mujdza, Schuster Yano a potrestaný Diagne.

Brémy sú už päť kôl na 5-tom mieste. Na vyššie priečky strácajú až 8 bodov a od Leverkusenu ich stále delí iba jeden bod. Cieľ mužstva je samozrejme hrať poháre a aj preto by mali konečne bodovať naplno, čo sa im nepodarilo už 3 zápasy v rade. Brémy sú známe dobrou hrou na domácom ihrisku, no vonku sa im až tak nedarí. Z posledných 5 zápasov vyhrali s Mainzom 3:1, prehrali s Moenchengladbachom 5:0, Bayernom 4:1, Schalke 5:0 a remízovali s Kaiserslauternom 0:0. Hlavne vďaka vysokým prehrám vonku majú Brémy záporné skóre 31:32. Zranení sú: Avdic, Naldo, Borowski, Hunt a Prӧdl. Nenastúpi ani potrestaný Bargfrede.

Vzájomné zápasy

Vo vzájomných zápasoch jednoznačne vedie Werder a to 15:2. Remízou sa duel týchto tímov skončil iba raz. Brémy si určite budú chcieť udržať 5-tu priečku. Od 6-tej ich však delí iba bod a preto proti Freiburgu musia zvíťaziť.

Freiburg si robí nádeje na zisk aspoň bodu po tom, čo dokázal s Brémamy uhrať remízu Kaiserslautern. Aj napriek tomu tipujem výhru Brém s kurzom okolo 2,20.