Main Content

R. Mráz z HC LEV: Je pre mňa pocta hrať s hráčmi ako Bartečko, Mezei či Štrbák

utorok, 7. február 2012 12:03 | Autor: Adrian Danaj

R. Mráz z HC LEV: Je pre mňa pocta hrať s hráčmi ako Bartečko, Mezei či Štrbák
R. Mráz z HC LEV: Je pre mňa pocta hrať s hráčmi ako Bartečko, Mezei či Štrbák | zdroj: Adrian Danaj pre Sport7.sk, SITA

Prinášame vám rozhovorom s talentovaným stále len 18 ročným hokejistom Richardom Mrázom, ktorý začiatkom roka reprezentoval Slovensko na MS do 20 rokov a následne sa presadil aj v tíme KHL HC Lev.

Rišo, máš za sebou prvé zápasy v druhej najlepšej lige na svete. Aké máš z toho pocity?

,,Moje pocity sú vynikajúce, užil som si to."

Máš 18 rokov a nazbieral si v troch zápasoch 2 body. Pre niektorých rovesníkov je to sen ale pre teba realita, ako to všetko vnímaš?

,,Splnil sa mi sen, hlavne v tom zahrať si v KHL. Dostal som dôveru od trénera na presilovkách, tak som ju využil a nahral chalanom na góly."

Musel si niečím prispieť do pokladnice za prvé body?

,,Ešte som do pokladnice nič nedal, ale myslím si, že ma to neminie."

Je asi veľká škola byť v šatni s hráčmi ako Štrbák,Mezei či Bartečko.

,,Je to pre mňa pocta hrať s takými hráčmi ako sú Bartečko,  Mezei,  Štrbak. Chalani mi pomáhajú, zbieram pri nich cenné skúsenosti."

Chopil sa ťa v šatni niekto zo skúsenejších hráčov?

,,Braňa Mezeia som poznal už z Nitry. Cez leto sme spolu hrali hokejbal, takže s Braňom si celkom rozumiem, ale všetci chalani sú super."

Tento ročník si sa zúčastnil aj MS 20-ročných. Ako by si ich hodnotil?

,,Hodnotím ich veľmi pozitívne. Veľa nových vecí som sa počas nich priučil. Na druhú stranu si myslím, že sme mali veľkú šancu postúpiť do semifinále, no nevyužili sme ju."

Účasť v MHL, KHL, na majstrovstvách sveta do 20 rokov...  Máš ešte nejaké ďalšie ciele v tejto sezóne, ktoré by si chcel dosiahnuť?

,,Celú túto sezónu zatiaľ hodnotím veľmi pozitívne a mojim ďalším plánom je zahrať si playoff za Vlkov. Uvidíme, sezóna ešte nekončí ..."

Málokto vie, že patríš aj k skvelým hokejbalistom. Tešíš sa aj na účinkovanie v tíme Nitrianskych rytierov?

,,Samozrejme, už sa teším na letnú sezónu, ktorú ako každý rok strávim s hokejkou v ruke  a v teniskách. Popri hokejbale sa budem  pripravovať  na ďalšiu sezónu v posilňovni a na “suchu”. Čaká ma dosť nabité leto."

VIDEO BONUS: Richard Mráz presvedčil o svojom talente aj v zápase Tatranských Vlkov proti MHK Spartak Moskva. Týmto nádherným gólom všetkým pripomenul parádu Mikaela Granlunda z minuloročných MS 2011 na Slovensku.