Main Content

Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 3. dňa

sobota, 8. máj 2010 20:59 | Autor: TASR

Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 3. dňa
Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 3. dňa

Majstrovstvá sveta v Nemecku pokračujú v nedeľu svojím tretím hracím dňom, v ktorom sa odohrajú už štyri zápasy v dvoch základných skupinách A a C.

Na svete už máme aj prvé prekvapenie, keď hokejisti USA podľahli v otváracom zápase šampionátu Nemcom 1:2 po predĺžení, pred rekordnou návštevou v celej histórií ľadového hokeja. Poďme sa teda pozrieť ako si budú počínať ďaľší favoriti. Okrem toho do hry konečne vstupuje aj naša reprezentácia…


Bielorusko vs. Kazachstan  Skupina A

V nedelu 9. mája zasiahnu prvý krát do boja aj naši reprezentanti, ale ešte pred tým sa stihne v našej skupine odohrať duel medzi Bieloruskom a Kazachstanom. Bielorusi nám skrížili cestu aj minulý rok a veru, sme im aj podlahli po samostatných nájazdoch. Teraz si v úvodnom zápase budú musieť poradiť s outsiderom z Kazachstanu. V bieloruskej bránke bude stáť skúsený Andrej Mezin, ktorý momentálne pôsobí v Diname Minsk a dvojku mu bude robiť Vitalij Kovaľ z toho istého klubu. Inak nájdeme v tomto tíme pomerne známe mená ako napríklad Ruslan Salej (Colorado), či Michail Grabovsky hrajúci za Toronto Maple Leafs. Koniec koncov Bielorusko obsadilo minulý rok vo Švajčiarsku pekné šieste miesto a tak ich rozhodne netreba podceňovať. Kazachstan sa naopak v elitnej kategórii predstavil naposledy ešte v roku 2006 na šampionáte v Lotyšsku. Od hokejistov v svetlo modrých dresoch preto netreba očakávať žiadne veľké prekvapenie. Najväčším úspechom bude, udržať sa medzi najlepšími, čo znamená zabojovať hlavne v skupine o záchranu. Tri body z tohoto divácky nie veľmi atraktívneho súboja si odnesú Bielorusi.

Náš tip:1

Odporúčané tipy:
Hendikep (regulárny hrací čas)  +1,5/-1,5 = Bielorusko -1,5 / kurz 1,95 - bet 365.com, bwin.com

>> Tipujte na tento zápas na bwin.com !


 


Česká republika vs. Francúzsko  Skupina C

Z tejto dvojice si z pochopiteľných dôvodov predstavíme hlavne nášho západného suseda. Výrazná abstinencia hráčov z NHL sa viditeľne podpísala aj na českom výbere a tak musel tréner Vladimír Rúžička siahnuť aj do iných súťaží. Brankársky post je aj napriek tomu obsadený veľmi kvalitne. Tomáš Vokoun podporovaný Ondrejom Pavelcom sú veľmi pevným základom celého mužstva. V obrane nájdeme osamelú posilu z NHL v podobe Michala Rozsívala a dvojicu z kontinentálne ligy Blaťák, Rachúnek. Útok sa môže oprieť o jedného z najlepších európskych hráčov histórie, Jaromíra Jágra, ktorého budú podporovať Jakub Voráček, Jan Marek, alebo Tomáš Rolínek. Česi už pomerne dlho čakajú na výraznejší úspech, na čo určite neboli v minulosti zvyknutí. Pravdupovediac ani táto zostava nevyzerá, že by išla útočiť na titul, ale určite bude chcieť ísť ďaleko. Česko rovnako ako Slovensko potrebuje výraznejšie omladenie a obmenu v kádri, čo sa nikdy nerobí ľahko. Dôležité je, že sa do toho obidve krajiny pustili, pretože už je najvyšší čas. Ako zahrievacie kolo dostali český hokejisti na úvod výber Francúzska, ktorý pred rokom vo Švajčiarsku obsadil 12. priečku. Francúzi hrajú ľadový hokej už vyše sto rokov a aj keď najlepším výsledkom na MS je doteraz piate miesto z roku 1920 a 1924, tak vytrvalo a oddane pokúšajú štaštie dodnes. Prekvapenie na úkor Česka sa však rozhodne konať nebude a český hokejisti zvíťazia pohodlným rozdielom.

Náš tip:1

Odporúčané tipy:

Celkové skóre (regulárny hrací čas) = Viac ako 6,5 / kurz 1.75 - bwin.com
Hendikep (regulárny hrací čas) -4,5/+4,5 = Česká republika -4,5 / kurz 1,85, bwin.com

>> Tipujte  na tento zápas na Bet365!




Nórsko vs. Švédsko  Skupina C

Zároveň s našim zápasom s Ruskom o 20 : 15, sa odohrá aj v poradí druhé severské derby medzi Nórskom a Švédskom. Nóri obsadili minulý rok konečnú jedenástu priečku, ale treba jedným dychom dodať, že hokej v tejto škandinávskej krajine pomaly, ale isto napreduje. Herný prejav sa z roka na rok zlepšuje a aj hráči sa začínajú čoraz viac presadzovať v najlepších hokejových ligách. Do nórskeho tábora prišla pred MS v Nemecku aj jedná zlá správa. Ole-Kristian Tollefsen, ktorý odohral v NHL už 163 zápasov nemôže zasiahnuť do bojov v základnej skupine, pretože mu stále trvá trest za zákrok na Luboša Bartečka, ktrorý sa odohral na zimných olympíjskych hrách. Tri korunky prišli do Nemecka obhajovať bronzové medaily. Súpiska tento krát nie je tak nabitá hviezdami z NHL, ale dobre vieme, že Švédi majú dostatočné kvalitných hokejistov aj doma a vždy idú na majstrovstvá sveta len s tými najvyššími ambíciami. Najlepším dôkazom toho je 41 medailí zo 68 účastí na MS, kým naposledy sa najúspešnejšia severská krajina tešila zo zlatého kovu v roku 2006. Medzi najväčšie hviezdy na súpiske troch koruniek budú patriť brankár Jonas Gustavsson (Toronto), obrancovia Victor Hedman (Tampa Bay), Erik Karlsson (Ottawa), či útočníci Nicklas Bergfors z Atlanty a dvojica Weinhandl, Omark z ruského Dinama Moskva. Tip na víťaza je teda aj v tomto zápase jasný a Nóri sa budú musieť sústrediť hlavne na zápas s Francúzskom.

Náš tip:2

Odporúčané tipy:

Koľko gólov strelí tím 2? (reg. hrací čas) = Švédsko viac ako 3,5 / kurz 1,57 - bwin.com
Čas strelenia prvého gólu = 0:01-09:59 / kurz 1,58 - expekt.com

>> Tipujte na tento zápas na bwin.com !
 




Slovensko vs. Rusko  Skupina A

Všetci si určite pamätáme zápas, ktorý sa odohral 19. februára tohoto roka. S malou dušičkou sme vykorčulovali na olympíjsky ľad, kde nás čakal, vtedy ešte jeden z najväčších kandidátov na zlato - Rusko. Na obdiv celej hokejovej verejnosti sme nakoniec dokázali favorita zdolať 2 : 1 po samostatných nájazdoch a na Slovensku sa znovu oslavoval veľký hokejový výsledok. Sú to veľmi pekné spomienky, ale teraz sa posunieme o necelé tri mesiace dopredu na MS v Nemecku. Tu už je realita celkom iná a aj keď vieme na ruskú zbornú vo všeobecnosti dobre zahrať, tentokrát sa naše víťazstvo vôbec neočakáva. Slováci si totiž tento rok nemôžu dovoliť veľké oči, či už kôli výsledkom z posledných dvoch šampionátov (10. a 13. miesto), alebo kvôli zostave, ktorú sme tento rok vyslali na majstrovstvá sveta. Slovensko totiž pristúpilo na rázne zmeny, či už na poste trénera, alebo v samotnej súpiske, ktorá prešla radikalnym omladením. Posíl z NHL bude málo (Svatoš, Budaj, Sekera) a tak sa musia nájsť iní hráči schopní reprezentovať našu krajinu na najvyššej úrovni. Zaujímavá bude hlavne dvojica mladíkov Tatár, Pánik, ktorí zažijú svoju premiéru na MS. Je dobré, že k týmto zmenám došlo, pretože naša zlatá generácia postupne odchádza a tak je najvyšší čas na novú éru slovenského hokeja. Tento rok sme sa ocitli v takzvanej postsovietskej skupine a prvý súper bude samotné Rusko, ktoré sa v Nemecku pokúsi o zlatý majstrovský hattrick. Na rozdiel od našej reprezentácie, majú Rusi na svojej súpiske niekoľko hviezd a vodcom zbornej nebude nikto iný ako Alexander Ovechkin, ktorý sa musel porúčať zo zámorského play off oveľa skôr ako si predstavoval. Do dejiska 74. majstrovstiev sveta prišli, aj iné osobnosti NHL ako napríklad obranca Denis Grebeškov, Maxim Afinogenov z Atlanty, Alexander Siomin a Semion Varlamov z Washingtonu, Iľja Kovaľčuk z New Jersey a mohli by sme pokračovať ďalej. Rusi sa teda vyzbrojili dostatočne a keď nevybuchnú po psychickej stránke, tak by opäť mohli siahnuť na medailu. Bilancia s našim prvým súperom vyznieva prekvapujúco lepšie pre nás, aj keď len o chlp. Z doterajších 22 zápasov sme dokázali deväť vyhrať, päť krát remizovať a osem krát sme utrpeli porážku, pričom skóre z pohľadu Slovenska je : 70:69.

Našou úlohou v tomto zápase bude podať oduševnený výkon, s čo najlepším výsledkom, ale na výhru to určite stačiť nebude.

Náš tip:
2

Odporúčané tipy:

Hendikep (regulárny hrací čas) +1/-1 = Rusko -1, kurz 1.50 - bwin.com
Hendikep (regulárny hrací čas)  +2,5/-2,5 = Rusko -2.5, kurz 1.83 - bet365.com
Celkové skóre (regulárny hrací čas) = Viac ako 5,5, kurz 1.68 - bwin.com

>> Tipujte  na tento zápas na Bet365!