Main Content

Tréner Tampy Cooper: Ukázali sme veľké umenie. Sú Blesky späť?

sobota, 25. jún 2022 09:54 | Autor: TASR

Jon Cooper
Jon Cooper | zdroj: TASR

Hokejisti Tampy Bay Lightning neumožnili hráčom Colorada oslavovať zisk Stanleyho pohára. V piatom stretnutí finálovej série NHL zvíťazili v noci na sobotu na ľade tímu Avalanche 3:2 a znížili stav série na 2:3 na zápasy.

Oporou Tampy bol opäť brankár Andrej Vasilevskij, ktorý zneškodnil 35 striel. Ďalšie góly dvojnásobného obhajcu Stanley Cupu strelili Jan Rutta a Nikita Kučerov. Český obranca dal svoj prvý gól v tohtoročných bojoch o Stanley Cup, Kučerov skóroval v presilovke 4 na 3 a dal svoj prvý gól vo finálovej sérii. Corey Perry a Michail Sergačov zaznamenali po dve asistencie.

“Prehrávate v sérii, pohár je v aréne, domáci majú vytvorené skvelé prostredie. Ale my sme ukázali veľké umenie a robili sme všetko pre to, aby sme sériu natiahli. Dostali sme sa do vedenia, dobre sme bránili, snažili sme sa eliminovať ich presilovky, dali sme gól v početnej výhode a keď sme na konci potrebovali veľký gól, tak prišiel,” povedal pre nhl.com tréner “bleskov” Jon Cooper. Černák z 19 a pol minúty na ľade hral 2:39 v oslabení. V štatistike má aj dve zblokované strely, jedna z nich, keď ho do nohy zasiahol Nathan MacKinnon, ho zabolela, ale našťastie na rozdiel od minulého zápasu dohral.