Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 Február)

štvrtok, 9. február 2012 18:39 | Autor: Roman Bobaľ

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 Február)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 Február) | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám ďalší diel rubriky ,,elitná jedenástka týždňa”, v ktorej sme zohľadnili víkendové kolá v piatich najlepších ligách a zápasy v národných pohároch.

BRANKÁR

Vo víkendovom kole Serie A predviedol proti i hráčom „Starej dámy“ obdivuhodný výkon brankár AC Siena Gianluca Pegolo. Pri výbere najlepšieho brankára týždňa nám zjednodušil úlohu bravúrnymi reflexnými zákrokmi, vďaka ktorým vybojoval hosťom cenný bod a ten sa z Juventus Stadium odnáša naozaj len veľmi ťažko. Gianluca zneškodnil sedem striel na bránu, deväť rohových kopov a bol tiež svedkom trinástich striel mimo jeho svätyne.

Zápasová štatistika: 9 rohových kopov, 7 striel na bránu, 13 striel mimo brány

OBRANCOVIA


Španielsky reprezentant a hráč kráľovského Realu Madrid Sergio Ramos si v madridskom „derby“  proti Getafe po čase opäť zaspomínal na to, aký je to skvelý pocit streliť gól. Svojim presným zásahom dopomohol Pusinkám k najtesnejšej výhre 0:1, vďaka ktorej je Real na čele tabuľky Primera Division stále so sedembodovým náskokom pred Barcelonou. Ramos mimo to predviedol tradične spoľahlivý výkon v defenzíve.

Zápasová štatistika: 1 strelený gól, čisté konto

Stred obrany vypĺňa u nás už tradične slovenský reprezentant hrajúci v službách anglického Liverpoolu Martin Škrtel, ktorý bol opäť ústrednou defenzívnou postavou tímu Kennyho Dalgisha. Martin v jednom zo šlágrov kola Premier League proti Tottenhamu podal ďalší špičkový výkon a dokonale vymazal z hry obávaného kanoniera Spurs Emmanuela Adebayora. Všimli so to aj redaktori prestížneho britského portálu givemefootball.com, ktorý ho podobne ako my zaradili do elitnej 11-ky. 

Zápasová štatistika: Čisté konto

Posledným obrancom v našej zostave sa stáva Uruguajčan Martín Cáceres. Najmä jeho zásluhou  „Stará dáma“ vyhrala v prvom kole semifinále národného pohára nad domácim AC Miláno (2:1). Martín strelil v tomto zápase ako obranca oba góly a niet pochýb o tom, že Juventus vyhral nad „Rossoneri“ najmä jeho prispením. Veľká rivalita medzi týmito klubmi vrie ako voda v horúcom hrnci, v lige súperia o „Scudetto“ a  spomínaný národný pohár je len čerešničkou na torte.
 
Zápasová štatistika: 2 strelené góly


ZÁLOŽNÍCI


Do základnej jedenástky sa zhodou okolností „vopchal“ ešte jeden mimoriadne nadaný slovenský reprezentant, ktorým je 22–ročný krídelník v službách Espanyolu Vladimír Weiss ml. Jeho výkon v jednom z najsledovanejších zápasov 21. kola La Ligy bol určite jedným z najlepších v jeho kariére. Na remíze 3:3 na pôde Athletica Bilbao sa podieľal Weiss gólovou prihrávkou na Romarica a neskorším krásnym gólom z 25 metrov. 
 
Zápasová štatistika: 1 strelený gól, 1 asistencia

Nákup Scotta Parkera počas letného prestupového obdobia z West Hamu bol rozhodne vydareným krokom vedenia Tottenhamu. 31–ročný 10-násobný anglický reprezentant takmer v každom zápase ukazuje na poste záložníka s defenzívnejšími úlohami obdivuhodné výkony a inak tomu nebolo ani v zápase proti Liverpoolu, v ktorom na seba neupozornil iba inkasovaným kopancom do brucha od Luisa Suaréza. Scott Parker mal spoločne s brankárom Friedelom zrejme najväčší podiel na tom, že Spurs ustáli tlak Liverpoolu v závere zápasu.

Zápasová štatistika: 0 gólov
 
Vo výbornej forme je tradične defenzívny záložník Talianska a AS Rím Daniele De Rossi, ktorý ukázal svojho bojovného ducha v zápasoch na domácej pôde proti Interu Miláno (4:0) a tiež na štadióne  Angelo Massimino,  na ktorom jeho tím remizoval s Cataniou 1:1 vďaka jeho dorovnávajúcemu gólu. Musíme zhodnotiť, že v oboch zápasoch podal spoľahlivý výkon, ktorý pomohol „Rimanom“  k zisku štyroch bodov.
 
Zápasová štatistika: 1 strelený gól

Ľavé krídlo našej elitnej 11-ky si výborným výkonom proti Blackburnu zabezpečil mladý anglický talent Alex Oxlade Chamberlein, ktorý patrí vo svojom nízkom veku 18 rokov medzi najväčšie talenty anglického futbalu. Chamberlain bol spoločne s Van Persiem a Walcottom hlavným strojcom vysokého víťazstva Gunners nad Rovers (7:1), pričom sám strelil dva góly. 
 
Zápasová štatistika: 2 strelené góly

ÚTOČNÍCI


Theo Walcott sa po dlhom čase opäť ocitol v našej ideálnej zostave elitných líg. Spomínaná devastácia „Rovers“ rozdielom šiestich gólov by bez pochýb nevznikla bez prispenia mladého londýnskeho rodáka, ktorý si na konto pripísal netradičný hetrik v asistenciách.

Zápasová štatistika: 3 asistencie

Robin Van Persie sa vďaka svojmu hetriku proti Blackburnu ocitol s 22 gólmi už na tretom mieste v rebríčku kanonierov elitných európskych líg a zaraďuje sa hneď sa Lionela  Messiho (23) a Cristiana Ronalda (24). Obdivuhodné je pritom to, že anglická Premier League je všeobecne považovaná za náročnejšiu a vyrovnanejšiu ligu ako španielska Primera Division.

V zápase proti spomínanému tímu z Ewood Parku zaznamenal nielen krásne tri góly, ale tiež dve asistencie na presné zásahy Thierryho Henryho a Alexa Oxlade Chamberleina. V lige je neohrozeným budúcim kráľom strelcov a Arsenal najmä vďaka jeho streleckej potencií stále pomýšľa na účasť v budúcoročnej edícií Ligy majstrov.

Zápasová štatistika: 3 strelené góly, 2 asistencie

Vybrať meno posledného útočníka nebolo pre nás vôbec ľahké. Oslovili nás výkony Bafetimby Gomisa, Fabia Boriniho, či v neposlednom rade penáltového hrdinu Waynea Rooneyho. Napokon sme do elitnej jedenástky uprednostnili srbského reprezentanta Boska Jankoviča, ktorý sa v jednom zo šlágrov 22. kola Serie A proti rímskemu Laziu postaral o všetky tri góly Janovčanov. Tie nakoniec s odretými ušami postačili na zisk troch bodov. Jankovič strelil dva góly, ku ktorým pridal jednu gólovú prihrávku z rohu na bravúrny presný zásah Rodriga Palacia.
 
Zápasová štatistika: 2 strelené góly, 1 asistencia