Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 21. kola Bundesligy - piatok

piatok, 10. február 2012 11:41 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 21. kola Bundesligy - piatok
PRE TIPUJÚCICH: Preview 21. kola Bundesligy - piatok | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk

Nemecká Bundesliga pokračuje cez víkend zápasmi 21. kola, no prvý z nich sa predohráva už v piatok. Prinášame vám analýzu k zápasu Wolfsburgu s Freiburgom.

Wolfsburg - Freiburg, 20.30

Minulé zápasy

Wolfsburg v minulom kole privítal na svojom trávniku Borussiu Mӧnchengladbach. Gladbach je veľkým prekvapením aktuálneho ročníka Bundesligy a aj preto sa očakával vyrovnaný duel. Predpoklady sa naplnili a oba celky prejavili veľký hlad po víťazstve. Zápas so sebou priniesol aj neobvyklú situáciu, keď pre ofsajd neboli uznané až 3 góly hostí. Šance mali aj „Vlci“, ale doplatili na svoju vlastnú nesústredenosť. Ani jednému tímu sa nepodarilo streliť gól a zápas skončil remízou 0:0.

Freiburg taktiež odohral zápas v domácom prostredí a to proti favorizovaným Brémam. Úvod stretnutia však naznačoval niečo iné. Miernu prevahu mal domáci tím. Freiburg má momentálne záchranárske povinnosti a jeho veľká snaha získať body sa prejavila aj na ihrisku. Napriek tomu ako prvé udreli Brémy. V 29. minúte skóroval Pizarro. Freiburg sa nevzdal a o niekoľko minút bolo vyrovnané. Prvý polčas skončil nerozhodne 1:1. Hneď v úvode druhého polčasu prišiel druhý úder pre Freiburg v podobe ďalšieho gólu Pizarra. Motivácia domácich bola obrovská a v 70. minúte Makiadi opäť vyrovnal. Posledných 20 minút bol lepší Freiburg a nemal ďaleko k úplnému obratu v zápase. To ale Brémy nedopustili a zápas skončil 2:2.

Tabuľky a štatistiky

Wolfsburg sa s 24 bodmi nachádza na 10-tom mieste v tabuľke. Na domácom ihrisku sa mu darí a z posledných 5 zápasov neprehral ani raz. Remízoval s Mainzom 0:0 a Mӧnchengladbachom 0:0 a vyhral s Kolínom 1:0, Stuttgardom 1:0 a Hannoverom 4:1. V domácom prostredí má priaznivé skóre 15:9, ale celkovo je to už horšie 24:36. Wolfsburg má po zimnom prestupovom období hráčov až-až a tak ho zrejme neprítomnosť Poláka, Madlunga, Hitslzpergera a Vierinhu nijak zvlášť nepoznačí.

S Freiburgom to nevyzerá dobre. Po 20-tich kolách je to totiž jeden z hlavných kandidátov na zostup. Aj napriek tomu, že je tabuľka vyrovnaná aj na samom konci, množstvo odborníkov Freiburgu nedôveruje. A nedôvera nie je neopodstatnená, s výnimkou zápasu proti Brém sa Freiburg v zápasoch výlučne trápi a body získava len veľmi ťažko. Freiburgu sa na ihriskách súpera vôbec nedarí. Z posledných 5 zápasov raz remízovali s Hoffenheimom 1:1, raz vyhrali s Norimbergom 1:2 a 3-krát prehrali s Kaiserslauternom 1:0, Kolínom 4:0 a Mainzom 3:1. Výhra v Norimbergu bola jedinou výhrou od začiatku sezóny, čo je 9 zápasov. Skóre Freiburgu vonku je až katastrofálne 11:28. Klub trápi aj množstvo zranení kľúčových hráčov. Chýbať budú: Dembelé, Diagne, Krmaš, Schuster, Mujdža a Pucila.

Vzájomné zápasy


Vo vzájomných zápasoch vedie Freiburg 8:6. Body sa delili až 6-krát. Wolfsburgu sa na domácom ihrisku darí a určite bude chcieť zvíťaziť. Naopak Freiburg sa mimo svojho štadióna dokáže presadiť len výnimočne a množstvo dôležitých hráčov trápia zranenia.

Tipujem výhru domácich s kurzom okolo 1,68.