Main Content

LM: Predstavujeme osemfinálovú dvojicu AC Miláno – Arsenal Londýn

piatok, 10. február 2012 12:53 | Autor: Roman Bobaľ

LM: Predstavujeme osemfinálovú dvojicu AC Miláno –  Arsenal Londýn
LM: Predstavujeme osemfinálovú dvojicu AC Miláno – Arsenal Londýn | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk

Osemfinále prestížnej Ligy Majstrov sa nezávratne blíži. Už o 5 dní budeme svedkami prvého súboja veľmi atraktívnej osemfinálovej dvojice AC Miláno – Arsenal Londýn.

Nastúpia takto?

Miláno: C. Abbiati – I. Abate, A. Nesta, T. Silva, G. Zambrotta – M. Van Bommel, K. P. Boateng, A. Nocerino – Robinho, Z. Ibrahimovič, A. Pato.
Arsenal: W. Szczesny – B. Sagna, L. Koscielny, P. Mertesacker, J. Djourou – M. Arteta, A. Song, Gervinho,  A. Chamberlein, T. Walcott – R. Van Persie

Hodnota klubu/Najdrahší hráč

Miláno: 261 miliónov €/Z. Ibrahimovič(37 miliónov €)
Arsenal: 293 miliónov €/R. Van Persie (40 miliónov €)


AC Miláno


„Rossoneri“ si v tejto sezóne počínajú dobre a s výkonmi, ktoré ukazujú, by mali byť určite spokojní, aj keď začiatok sezóny nemali práve najkrajší. Majstri Serie A sú momentálne na druhom mieste a strácajú len jeden bod na Juventus. „Stará dáma“ má však zápas k dobru. V Coppa Italia (taliansky pohár) sa dostali akoby naschvál do semifinále práve proti Juventusu, s ktorým veľmi zdatne súperia o „Scudetto“. V prvom zápase, ktorý sa hral predvčerom, AC podľahlo na San Sire Juventusu 1:2.

V skupine Ligy Majstrov natrafili na dvojicu slabších tímov, bieloruský BATE Borisov a Viktóriu Plzeň. Český majster aj s enklávou slovenských futbalistov ich však dokázal v poslednom súboji poriadne potrápiť (2:2). Jediným tímom, ktorého sa v skupine museli báť bola katalánska Barcelona, s ktorou najprv na Nou Campe remizovali 2:2 a následne doma prehrali 2:3.

Všetko nasvedčuje tomu, že káder Massimiliana Allegriho bude šliapať za ligovým titulom podobne ako v minulej sezóne. Jediné čo mu môže okrem ligy sťahovať žalúdok je práve žreb osemfinále Champions League, ktorý im predurčil ako súpera silný tím z Premier League.

Najlepším strelcom mužstva spod štadióna Giuseppe Meazzu je podľa očakávaní 30-ročný kontroverzný útočník zo Švédska Zlatan Ibrahimovič.  Ten   vo všetkých zápasoch tejto sezóny zaznamenal dovedna 21 gólov a v lige súperi o prvé miesto s tradičným strelcom Serie A Antoniom Di Natalem.

Veľké problémy pre obranu Gunners bude predstavovať  aj defenzívny stredopoliar Antonio Nocerino. Letná akvizícia  červeno–čiernych zaznamenala v tejto sezóne už 7 ligových gólov a je takmer isté, že po stránke tvorivosti a defenzívnej práce nebude zaostávať.

V obrane sa budú Rossoneri spoliehať najmä na skvelého Thiaga Silvu, ktorý predvádza v tejto sezóne obdivuhodné výkony. K ďalším hviezdam mužstva sa radia Robinho, či Aquilani. Pred stredajším zápasom s Arsenalom majú zdravotné problémy Pato a Kevin Prince Boateng. Obaja by však zápas podľa najčerstvejších informácií mali stihnúť.

Arsenal Londýn

Tím Arséna Wengera sa v tejto sezóne hľadá. Výkony “Gunners” sú kolísavé a nevyvážené. Letné obrovské straty v podobe viackrát spomínaného Cesca Fabregasa, Samira Nasriho a v neposlednom rade Clichyho boli pre tento tím z pohľadu boja o titul “nevyliečiteľnou” ranou. Odchody týchto hviezd si Wenger vykompenzoval príchodmi menej zvučnejších mien ako Gervinho, Mertesacker, Santos, Arteta a naposledy aj legendy klubu Thierryho Henryho vo forme hosťovania. Obrovským aktívom, ktoré ale majú „Gunners“ k dispozícií je neuveriteľná strelecká forma Robina Van Persieho, ktorý je s 22 gólmi najlepším strelcom Premier League (celkovo ich zaznamenal v sezóne vrátane pohárov už 28). K nim okrem toho pridal 8 asistencií, čo ho radí aj do prvej 5-ky najlepších nahrávačov anglickej súťaže.

Arsenal “žije” aj v FA Cupe, v ktorom sa prebojoval už do piateho kola. V ňom narazí na Middlesbrough alebo Sunderland. Menejcenný ligový pohár Carling Cup opustil v štvrťfinále, v ktorom ho zdolali bledomodrí z Manchestru City najtesnejším skóre 0:1 po góle Aguera.  Do skupiny ligy majstrov sa musel dostať cez baráž, v ktorej narazil na veľmi zdatné Udinese. V  skupinovej fáze to mal tím z Emirates Stadium tiež náročne, keď sa na postupové priečky do vyraďovacej fázy tisla aj silná dvojica Olympiakos Pireus, Olympique Marseille. Napokon z tohto ťaženia vyšlo úspešnejšie anglicko – francúzske duo.

Najväčšou oporou anglického tímu je bez diskusie Robin Van Persie. V poslednej dobe okrem neho žiari najmä Theo Walcott a mladý anglický supertalent Alex Oxlade-Chamberlain. Vzhľadom na to, že všetci traja sú útočníci je zrejmé, na čo sa budú Gunners proti Milánu spoliehať. V zálohe ich budú podporovať Song, Gervinho či Arteta a v obrane sa môžu spoľahnúť najmä na Mertesackera a Sagnu.

Náš predpoklad

Ide pravdepodobne o najatraktívnejšiu osemfinálovú dvojicu, keďže na seba narazili dva vynikajúce tímy užšej európskej špičky. Milánsky celok na nás v súčasnosti pôsobí kompaktnejším dojmom, o čom svedčia najmä presvedčivejšie výkony v Serii A. Ako sme spomínali v úvode článku Arsenal hrá ako na hojdačke a preto je v tomto smere trochu nevyspytateľný. Pred prvým osemfinálovým zápasom tipujeme za mierneho favorita mužstvo Massimiliana Alegriho. 

AC MILÁNO

  Skúsený káder

  Takticky vyspelý tím

  Vysoké sebavedomie

  Zápasová vyťaženosť

ARSENAL

  Silný útok

  Anglické tempo hry

  Mladí hráči

  Nízke sebavedomie

  Menej skúsenosti