Main Content

Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 4. dňa

pondelok, 10. máj 2010 13:03 | Autor: TASR

Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 4. dňa
Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 4. dňa

V pondelok pokračujú majstrovstvá sveta v hokeji už stvojim štvrtým hracím dňom. K slovu sa dostávajú opäť tímy skupín D a B, ktoré odohrajú svoje druhe zápasy. Pripravili sme pre vás predzápasové analýzy s odporúčaniami na dobré tipy.


USA vs. Dánsko  Skupina D


Kto by to bol pred pár dňami povedal, že Dáni budú do tohto súboja vstupovať ako favoriti. Samozrejme neberte to doslovne, ale faktom ostáva, že Dáni majú po zápase s Fínmi tri body a Američania naopak iba jeden a to hrali s Nemeckom. Tento šampionát sa nám veru začal divoko a kto vie,  čoho všetkého ešte budeme svedkami. Základná skupina D sa nám teda riadne zamotáva a hokejisti spojených štátov nutne potrebujú body. Dáni sa však ukázali ako zdatný súper a keď zopakujú svoj výkon aj v druhom zápase, tak to Američania nebudú mať vôbec ľahké. V Dánskom drese bolo v prvom zápase vidieť hlavne dvojgólového strelca Fransa Nielsena a brankára Andersena, ktorý z 37 striel dostal len jeden gól. Dáni dosiahli jeden z najlepších výsledkov vo svojej histórii a ako vieme s jedlom rastie chuť. Mladý americký výber v prvom zápase zakopol, ale dva krát za sebou sa mu to asi nestane a proti Dánom už budú hokejisti USA naplno bodovať. Koniec koncov nemajú na výber.

Náš tip:
1

Odporúčané tipy :

Koľko gólov strelí tím 1? (reg. hrací čas) = USA viac ako 3,5 / kurz 1,80 – bwin.com
Koľko gólov strelí tím 2? (reg. hrací čas) = Dánsko viac  ako 1,5 / kurz 2,30 – bwin.com
Celkové skóre (regulárny hrací čas) = viac ako 5,5 / kurz 1,90 – bet365.com




Švajčiarsko vs. Taliansko  Skupina B


V druhom pondelňajšom zápase na seba narazia výbery Švajčiarska a Talianska. Švajčiari v prvom zápase dokázali potvrdiť úlohu favorita a zdolali Lotyšov 3 : 1, aj keď tretí poisťovací gól dali až v samotnom závere zápasu do prázdnej bránky pri powerplay súpera. Reprezentanti helvétskeho kríža si teda prípadným víťazstvom zabezpečia postup do osemfinálovej skupiny. Veľkým problémom by to však byť nemalo, keďže Taliani v prvom zápase dokonale splnili úlohu outsidera a podľahli Kanade 1 : 5. Treba povedať, že päť gólov v ich sieti ešte vyznieva celkom prijateľne. Hokejisti z Apeninského polostrova majú za úlohu hlavne zvládnuť záchranárske práce, takže v zápase so Švajčiarmi by nemali klásť veľký odpor. Precízni Švajčiari nebudú chcieť nechať nič na náhodu a tak sa dá očakávať ich vysoké víťazstvo, podporené dobrým výkonom brankára Gerbera, ktorý proti Lotyšom pustil za svoj chrbát len jednu z 22 striel.

Náš tip:
1 – kurz 1,20 – bwin.com

Odporúčané tipy :

Koľko gólov strelí tím 1? (reg. hrací čas) = Švajčiarsko viac ako 3,5 / kurz 1,85 – bwin.com
Hendikep (regulárny hrací čas) = Švajčiarsko -2,5 / kurz 1,85 – bwin.com



 


Nemecko vs. Fínsko  Skupina D


Z programu štvrtého hracieho dňa, rozhodne najzaujímavejší duel. Fíni a Američania mali byť po prvom odohratom zápase na čele skupiny, ale všetko je inak a Nemci pred vlastným publikom vycítili šancu.  Proti Američanom hrali presne svoj štýl hokeja a čuduj sa svete slávili úspech, aj keď až v nadstavenom čase. Domáci hokejisti teda vlastnia cenné dva body, s ktorými ani nepočítali a teraz na nich čaká Fínsko. Suomi naopak absolútne nezvládli svoj úvodný zápas a po slabom výkone nezískali ani bod. Majú teda čo zlepšovať, ale zápas s papierovo najslabším súperom v základnej skupine majú už za sebou. Stretnutie s Dánmi vôbec nevyšlo gólmanovi Pekka Rinnemu, ktorý inkasoval zo 16 striel až tri góly a samotný kapitán Sami Kapanen povedal, že jeho tím veľa hokejového umenia nepredviedol.  V aktuálnom systéme turnaja je dôležitý každý bodík a ešte dôležitejšie môžu byť v konečnom účtovaní aj vzájomné zápasy. Po Nemcoch čaká Fínov už iba zápas s Amerikou a tak si severania ďalšie zaváhanie už nemôžu dovoliť.

Náš tip:
2

Odporúčané tipy :
Koľko gólov strelí tím 1? (reg. hrací čas) = Nemecko viac ako 1,5 / kurz 1,85 – bwin.com
Celkové skóre (regulárny hrací čas) = viac ako 4,5 / kurz 1,36 – bwin.com
Hendikep (regulárny hrací čas) = Fínsko -1,5 / kurz 1,80 – bet365.com




Lotyšsko vs. Kanada  Skupina B


Kanada pohodlne vstúpila do turnaja a aj keď mnohí očakávali väčší prídel gólov v sieti Talianska, tak javorovým listom to vôbec nemusí prekážať. Útočníci z kolísky hokeja sa v prvom zápase iba zastrielavali a zo 45 striel na bránu vyťažili päť gólov. Postupne sa do čierneho trafili Perry, Russel, Duchene, Stamkos a nakoniec aj Rene Bourque. V bránke stál Chris Mason, ktorý podal kvalitný výkon a z 24 dostal jediný gól v 13. minúte prvej tretiny. Kanaďania teda podľa predpokladov získali tri body a tento scenár by sa mal opakovať aj v druhom zápase. Tam sa proti Kanade postaví Lotyšsko, ktoré aj napriek tomu, že dlho odolávalo Švajčiarom, prehralo nakoniec 1 : 3. V bránke pobaltskej krajiny bude stáť skúsený Edgar Masalskis, ale bude len otázkou času, kým kanadské hviezdy zlomia jeho odpor. V tomto zápase sa teda prekvapenie neočakáva a ľahko sa môže stať, že stretnutie sa zmení na exhibíciu javorových listov.

Náš tip: 2

Odporúčané tipy :
Hendikep (regulárny hrací čas) = Kanada -3,5 / kurz 1,95 – bet365.com
Celkové skóre (regulárny hrací čas) = viac ako 5,5 / kurz 1,62 – bwin.com
Kedy padne prvý gól? = 00:01 - 08:59 min. / kurz 1,60 – bwin.com