Main Content

LM: Predstavujeme osemfinálovú dvojicu Neapol – FC Chelsea

pondelok, 13. február 2012 13:26 | Autor: Roman Bobaľ

LM: Predstavujeme osemfinálovú dvojicu Neapol – FC Chelsea
LM: Predstavujeme osemfinálovú dvojicu Neapol – FC Chelsea | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk

Prvý osemfinálový súboj atraktívnej taliansko-anglickej dvojice sa blíži a my budeme jeho svedkami už o 8 dní. V dnešnom článku vám predstavujeme dvojicu SSSC Neapol – FC Chelsea.

Nastúpia takto?
Neapol: M. De Sanctis – H. Campagnaro, P. Cannavaro, S. Aronica – G. Inler, W. Gargano, C. Maggio, J. Zuniga – M. Hamšík, E. Cavani, E. Lavezzi.
Chelsea: P. Čech – B. Ivanovič, J. Terry, D. Luiz, A. Cole – M. Essien, R. Meireles, D. Sturridge, J. Mata, F. Lampard – D. Drogba 

Hodnota klubu/Najdrahší hráč:
Neapol: 195 miliónov €/ E. Cavani (28 miliónov €)
Chelsea: 381 miliónov €/ F. Torres (35 miliónov €)


S.S.C. Neapol

Taliansky celok pod vedením Waltera Mazzariho ani z ďaleka neukazuje také výkony, ako v predchádzajúcej sezóne a to napriek stále dobrej streleckej potencií Edinsona Cavaniho. V minulej sezóne sa umiestnili Neapolčania po všetkých ligových zápasoch na treťom mieste, čo ich posunulo rovno do skupiny Ligy Majstrov. Aktuálna sezóna Serie A však pre nich skončí zrejme fiaskom. Momentálne sú až siedmy s 11 bodovým mankom na tretie Lazio (prvé tri tímy postupujú do LM) a 5-bodovým na piaty Inter (piaty tím ide aspoň do Európskej Ligy).

Jedinou svetlou stránkou Neapolu v tejto sezóne je postup z druhého miesta do osemfinále Ligy Majstrov zo „skupiny smrti“, v ktorej narazili na Bayern Mníchov, Manchester City a Villareal C.F. Najprekvapujúcejším výsledkom bola ich domáca výhra nad „Citizens“, ktorí sa nakoniec museli uspokojiť s tretím miestom, respektíve s Európskou Ligou. V Coppa Itália, teda v národnom pohári, sa dostali Neapolčania do semifinále, v ktorom narazili na papierovo slabšieho súpera A.C. Sienu. V úvodnom zápase mu však podľahli 2:1 a v odvete musia teda zvíťaziť lepším pomerom skóre.

Mužstvo spod Vezuvu sa bude spoliehať proti Chelsea najmä na ofenzívnu trojicu Cavani - Lavezzi - Hamšík. Vo výbornej forme hrá tiež Christian Maggio. Stredovú formáciu bude dopĺňať švajčiarsko-uruguajská dvojica Gohkan Inler a Walter Gargano. Príležitosť by mohol dostať v útoku aj mladučký Eduardo Vargas.  V obrane sa budú hráči SSC spoliehať najmä na skúsenosti kapitána Paola Cannavara.

FC Chelsea


Londýnsky klub pod vedením ambiciózneho portugalského lodivoda Andrého Villasa Boasa hrá v tejto sezóne len v tieni z minulých ročníkov. Svedčia o tom aj problémy “The Blues” pri postupe zo skupiny s Leverkusenom, Valenciou a KRC Genk, z ktorej postúpili do osemfinále až na poslednú chvíľu.

V domácom ligovom pohári FA Cup sa prebojovali do piateho kola, v ktorom sa stretnú na domácej pôde proti druholigovému Birminghamu.

Chelsea však najväčšiu mizériu predvádza v domácej súťaži a to napriek tomu, že vlani minuli na nákup nových posíl viac než 100 miliónov eur. Chelsea je momentálne v tabuľke až piata a jej bilancia z posledných zápasov pôsobí naozaj hrozivo – z posledných 5 stretnutí zvíťazili len raz, 3-krát remizovali a raz prehrali (len predvčerom v Liverpoole s Evertonom). Po tomto stretnutí Villas-Boas vyhlásil, že išlo vôbec o ich najhorší výkon v tejto sezóne.
 
Chelsea napriek nepresvedčivým výkonom disponuje kádrom vynikajúcich futbalistov. Na Stamford Bridge dúfajú, že sa tento fakt naplno prejaví práve v zápasoch Ligy majstrov. Najväčšou ofenzívnou zbraňou mužstva bude zrejme dvojica  Daniel Sturridge a Juan Mata. Prvý menovaný je prekvapujúco s Lampardom najlepším strelcom tímu v Premier League s 9 gólmi. Španielsky internacionál je naopak najlepším nahrávačom tímu s 10 asistenciami, ku ktorým pridal už 8 presných zásahov. Proti Neapolu však budú potrebovať The Blues aj prispenie ďalších opôr tímu. Góly sa čakajú konečne aj od Fernanda Torresa. Vrátiť do zostavy sa zrejme stihne aj Didier Drogba, ktorý v poslednom mesiaci chýbal v tíme pre účasť na Africkom pohári národov. V strede poľa bude operovať Frank Lampard s Mereilesom a konečne uzdraveným Essienom. Defenzívnu činnosť bude mať pod palcom výborne hrajúci David Luiz, kapitán John Terry a zrejme sa na trávniku v tomto dvojzápase objaví aj ďalší stopér, anglický reprezentant, Gary Cahill, ktorý je v prípade potreby schopný hrať aj na poste defenzívneho záložníka.  

NÁŠ PREDPOKLAD


Oba tímy v tejto sezóne predvádzajú kolísavé výkony, niektoré z nich sú priam podpriemerné. V dvojzápase o postup do štvrťfinále Ligy majstrov by sa však mala ukázať väčšia kvalita na strane anglického tímu. Prvý zápas sa hrá na štadióne svätého Pavla, na ktorom bude mať výhodu domáceho publika tím nášho reprezentačného kapitána Marka Hamšíka. Predpokladáme, že v tomto stretnutí sa zrodí remíza, alebo tesné víťazstvo Neapolu. V odvete však bude úspešnejšia Chelsea, ktorá si zabezpečí postup. Aký je váš názor? Napíšte tip do diskusie!

S.S.C. NEAPOL

  Ofenzívne trio Hamšík - Lavezzi - Cavani

  Spoľahlivý stred poľa

  Zápasová vyťaženosť a užší káder

  Staršia obrana

FC CHELSEA

  Anglické tempo hry

  Vysoký pressing

  Kvalitnejší a širší káder

  Niektorí útočníci nenapĺňajú svoj potenciál

  Slabá forma z posledných dní