Main Content

REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #1)

pondelok, 13. február 2012 17:04 | Autor: Peter Ligas

REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #1)
REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #1) | zdroj: Peter Ligas pre sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám prvý diel novej rubriky, v ktorej vám budeme každý pondelok podvečer prinášať rebríček desiatich aktuálne najlepšie hrajúcich tímov NHL alebo ak chcete NHL POWER RANKIGS.

  Phoenix Coyotes (27-21-8)

Phoenix má za sebou neuveriteľný týždeň keď vyhrali všetky 4 zápasy a to aj proti Detroitu, Dallasu a zlepšujúcemu sa Calgary. Ťahajú 5 zápasovú sériu výhier v riadnom hracom čase a tak ako to s Phoenixom vyzeralo biedne v januári, po All-Star Game prestávke sú ako vymenení. Tí ktorí dúfali, že Phoenix urobí jeden veľký výpredaj hráčov pred ukončením prestupového deadlinu sú určite veľmi sklamaní, pretože Coyotes ani zďaleka nepovedali posledné slovo v boji o play-off.

  New Jersey Devils (31-20-4)


V sobotnom zápase proti Floride si pripísali Devils prvý zápas bez bodu od 21. januára. Ilya Kovalchuk, Patrik Eliáš i Zach Parise predvádzajú viac ako solídne výkony a okrem Pariseho už majú všetci nad 50 bodov. Taktiež mladík Adam Henrique sa vo svojej prvej sezóne ukazuje vo výnimočnom svetle a pri zranení Ryana Nugeta-Hopkinsa sa už na neho dotiahol v produktivite nováčikov (14+21).

  San Jose Sharks (30-17-6)


Rozpačitý týždeň od San Jose. Síce vyhrali nad trápiacim sa Chicagom, no neuspeli ani u zlepšujúceho sa Calgary a dnes v noci nedokázali streliť gól ani St. Louis. V poslednej dobe ich trápi hlavne bránenie oslaboviek a zbytočné vylučovanie. San Jose z posledných 10 zápasov prehralo 5. Avšak Antti Niemi si stále udržuje vysokú výkonnosť a ak sa v útoku opäť začne dariť Loganovi Coutureovi či Patrickovi Marleauovi, nemal by byť problém pre Sharks udržať si prvé miesto v Pacifickej Divízii aj napriek takýmto menším zaváhaniam.

  Boston Bruins (34-17-2)


Medvede v úvode týždňa dostali facku ako už dlho nie. Buffalo ich vyprevadilo z ich ľadu so 6 gólovou nádielkou. Pre fanúšikov Bostonu je určite pozitívna správa, že to na nich nezanechalo dlhodobejšie stopy. O 2 dni neskôr si totiž dokázali poradiť s nepríjemným Nashvillom a môžu sa teda opäť rozbehnúť na vrchol. Určite to však nie je ten Boston, ktorý v Novembri a Decembri valcoval všetko čo mu prišlo pod ruky a nadeľoval 8 gólové nádielky na domácom ľade.

  Nashville Predators (32-18-6)


Veľmi ťažký týždeň pre Nashville. A takisto ťažko sa aj hodnotí. 2 prehry po nájazdoch s minuloročnými finalistami Vancouverom a Bostonom + prehra o gól v Ottawe. Nashvillu sa nedá uprieť snaha ani nasadenie no aj napriek heroickým výkonom Pekku Rinneho prichádzajú zbytočné góly, ktoré tvoria len tenkú hranicu medzi úspechom a neúspechom. Nedá sa nespomenúť stále neuveriteľnú percentuálnu úspešnosť zákrokov Rinneho, ktorá je aj po 48 odohraných zápasoch 92%!

 Pittsburgh Penguins (32-19-5)


Kde by boli Penguins tento rok bez elitnej formácie Chris Kunitz -Evgeni Malkin - James Neal? Asi poriadne hlboko bod čiarou zaručujúcou play-off. Malkin najprv zabezpečil víťazstvo proti Winnipegu kde zaznamenal 5 bodov (1+4), aby ešte dnes v noci stihol dvomi presnými zásahmi odpáliť Tampu Bay. V tomto zápase sa o všetky 4 góly v sieti Garona  postaralo už vyššie spomínané trio hráčov. Malkin si týmito výkonmi pýta veľmi vážnu nomináciu na najužitočnejšieho hráča základnej časti. Tabuľku produktivity vedie so 69 bodmi, pričom odohral minimálne o 3 zápasy menej ako jeho najbližší prenasledovatelia.

  Vancouver Canucs (34-15-6)


Sedem z posledných deviatich zápasov Canucs sa neskončilo v riadnom hracom čase.  Tento týždeň uspeli v ťažkom zápase proti Nashvillu a bod sa im podarilo odviezť aj v sobotu z Calgary. Kosatky už nie sú také dominantné ako minulú sezónu, no stále víťazia. A víťazstvá sú body, ktoré aj túto sezónu udržujú Vancouver na najvyšších poschodiach ligy.

  St. Louis Blues (34-14-7)


 Blues sú žiarivým príkladom toho, že aj bez veľkej osobnosti v tíme sa dá mútiť voda v zámorí veľmi výrazne. Najmenší priemer inkasovaných gólov (1,91) je znakom výbornej obrany na čele s duom brankárov Halák, Elliott. Táto kombinácia tvorí často nepriechodnú stenu, ktorú majú problém prekonať aj najlepšie tímy NHL. Naposledy sa o tom presvedčilo San Jose dnes v noci, keď prehralo so St. Louis na nulu. Bluesmani sú fenomenálni hlavne na domácom ľade  keď z 31 zápasov odchádzali bez bodu len 3 krát.

  Detroit Red Wings (38-17-2)


Od zranenia Jimmyho Howarda, ktorý si lieči zranený palec, prehrali Red Wings len jediný zápas v riadnom hracom čase. Joey MacDonald má v piatich zápasoch 92% úspešnosť zákrokov, čím výrazne zamotal hlavu generálnemu manažérovi Kennovi Hollandovi. Ten teraz bude musieť výrazne prehodnotiť pozíciu náhradného brankára čo sa určite terajšej dvojke Tyovi Conclinovi nebude páčiť. Nemôžeme nespomenúť historický zápis, ktorý dosiahli hráči Detroitu dnes v noci. Zaznamenali už svoju 20. výhru v rade v domácej Joe Louis Arena, čím vyrovnali historický počin Bostonu (1928-30) a Philadelphie (1975-76).

  N.Y. Rangers (36-13-5)


Ak si niekto myslel že forma Rangers z obdobia Vianoc bola len náhoda, tak bol na veľkom omyle. Aj po prestávke spôsobenou All-Star Game sa Jazdci udržiavajú na samom vrchu NHL. Z posledných 10 zápasov prehrali len dva, z toho tento týždeň zaznamenali jedinú nešťastnú prehru 1:0 proti Devils. Hviezdou v kabíne Rangers sa tento týždeň stal Ryan Callahan, ktorý zaznamenal 5 gólov. Aj jeho výraznou mierou sa podarilo Jazdcom stanoviť tohto sezónny  rekord v druhých zápasoch hraných zo dňa na deň (14-1-3).