Main Content

REBRÍČEK: TOP5 nahrávačov Primera Divison

utorok, 14. február 2012 13:22 | Autor: Anton Martinka

REBRÍČEK: TOP5 nahrávačov Primera Divison
REBRÍČEK: TOP5 nahrávačov Primera Divison | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk, foto SITA

Asistencie vo futbale boli štatistikou, ktorú dlhú dobu všetci chtiac nechtiac trochu prehliadali. Pritom práve tento údaj dokonale vykresľuje dôležitosť hráčov pre svoje tímy. Prinášame vám rebríček piatich najlepších nahrávačov v španielskej Primera Divison.

Poradie je zoradené na základe štatistík renomovaného športového portálu transfermarkt.

  Cristiano Ronaldo

Piate miesto patrí najlepšiemu strelcovi doterajšieho priebehu La Ligy, Cristianovi Ronaldovi. Ťahúň ofenzívy Bieleho baletu doteraz súperom v Primera Divison nastrieľal 27 gólov, čo je o 4 góly viac ako má na konte jeho úhlavný nepriateľ o zlatú kopačku (ocenenie pre najlepšie strelca Európy) Lionel Messi. Ronaldo ku svojím gólom pridal v doterajšom priebehu sezóny aj 8 asistencii čo potvrdzuje, že Ronaldo je všestranný hráč.

Odhadovaná trhová hodnota 90 miliónov eur




  Dani Alves


Dani Alves je poriadnou kuriozitou, pretože sa v našom rebríčku umiestňuje napriek tomu, že je krajným obrancom. Svojimi výletmi do ofenzívy neraz vyťažuje po krajoch ihriska súperových obrancov natoľko, že patrí k dôležitým súčastiam ofenzívy Blaugranas a zároveň k ich najnebezpečnejším hráčom. Brazílsky reprezentant v tejto sezóne strelil v La Lige jeden gól, ku ktorému stihol pridať už deväť gólových asistencií. V tejto štatistike dokonca prevyšuje viacero spoluhráčov zo zálohy katalánskeho tímu.

Odhadovaná trhová hodnota 36 miliónov eur




  Lionel Messi


Tretiu priečku obsadil najlepší hráč planéty za rok 2011, Lionel Messi. Argentínčan strelil v tejto sezóne La ligy zatiaľ 23 gólov, ku ktorým pridal 10 asistencií. S týmto číslom je zároveň najlepším nahrávačom Barcelony v domácej súťaži. Spoločne s Xavim a Iniestom, ktorý majú na konte dokopy ďalších 15 ligových asistencií tvoria trio, ktorého sa obávajú všetky svetové kluby.

Odhadovaná trhová hodnota 100 miliónov eur




  Mesut Ozil


Kúpa nemeckého reprezentanta Mesut Ozila bola zrejme doposiaľ najlepším prestupovým ťahom Mourinhovej kariéry. Mladý Nemec ukázal už v prvej sezóne čo sa v ňom skrýva a to isté, ba ešte viac, sa od neho čakalo aj v sezóne číslo dva. Ozil však v úvode ročníka nenapĺňal svoj herný potenciál a bolo to cítiť aj na hre Pusiniek. V poslednej dobe opäť sledujeme jeho výbornú formu, ktorá neteší len priaznivcov Bieleho baletu ale aj Nemcov, ktorí sa budú na jeho gólové prihrávky spoliehať na Euro 2012. 23 ročný ofenzívny stredopoliar v aktuálnej sezóne Primera Division zaznamenal v doterajších 21 zápasoch 14 asistencií, ku ktorým pridal jeden gól.

Odhadovaná trhová hodnota 32 miliónov eur




  Angel Di Maria


Di Mária bol najmä na začiatku sezóny jednoznačne najlepším nahrávačom celej Primera Divison. Ozila, ktorý trpel v úvode ročníka poklesom  formy mladý rýchlonohý Argentínčan dokázal plnohodnotne nahradiť. Di Maria je však už dlhú dobu zranený a fanúšikovia Realu Madrid v napätí čakajú na moment, kedy sa opäť objaví na trávniku. Di Maria napriek tomu, že odohral len 14 zápasov má na konte 14 asistencií, ku ktorým pridal ešte štyri góly. Ak by mu sezónu neskrížilo zranenie zrejme by bol v tomto rebríčku neohrozene s veľkým náskokom na čele.

Odhadovaná trhová hodnota 30 miliónov eur