Main Content

LM: Predstavujeme osemfinálovú dvojicu CSKA Moskva – Real Madrid

streda, 15. február 2012 15:22 | Autor: Roman Bobaľ

LM: Predstavujeme osemfinálovú dvojicu CSKA Moskva – Real Madrid
LM: Predstavujeme osemfinálovú dvojicu CSKA Moskva – Real Madrid | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

Prvé februárové zápasy Ligy majstrov už máme za sebou ale my sme vám ani zďaleka nepredstavili všetky osemfinálové dvojice. Dnes sme sa zamerali na rusko-španielsky súboj CSKA Moskva – Real Madrid. Prvý zápas týchto súperov budeme vidieť už o 8 dní.

Nastúpia takto?
Moskva: V. Gabulov – V. Berezutski, S. Ignashevich, A. Berezutski, K. Nababkin – P. Mamaev, E. Aldonin, Z. Tosic, A. Dzagoev, K. Honda – S. Doumbia
Madrid:  I. Casillas – A. Arbeloa, Pepe, S. Ramos, Marcelo – L. Diarra, X. Alonso, R. Kaká, M. Ozil, C. Ronaldo – K. Benzema
Hodnota klubu/Najdrahší hráč:
Moskva: 138 miliónov €/ S. Doumbia (23 miliónov €)
Madrid: 542 miliónov €/ C. Ronaldo (90 miliónov €)


CSKA Moskva

CSKA Moskva podávala počas sezóny 2011/2012 kvalitné výkony a napriek stále sa zvyšujúcej úrovni ruskej Premier League sa dokázali umiestniť v lige na peknom druhom mieste. Prvú pozíciu im ukradol predsa len čosi kvalitnejší a bohatší Zenit Petrohrad, ktorý prehral iba v troch stretnutiach. Moskva prehrala 5 zápasov, ku ktorým pridala aj 11 remíz. V národnom pohári už pokračovať nebude, pretože v prvom kole ich vyradil prekvapujúco Volgar Gazprom a v Superpohári podľahli spomínanému Zenitu (1:0).

Svetlou stránkou CSKA v tejto sezóne je prestížna Liga Majstrov, v ktorej ruské mužstvo dokázalo uhrať remízu s francúzskym majstrom Lille (2:2), vyhrať na pôde Interu Miláno (1:2) a taktiež doma poraziť turecký Trabzonspor (3:0). Celkový súčet 8 bodov za dve remízy a dve výhry napokon stačil na postup v mimoriadne vyrovnanej skupine do osemfinále na úkor tureckého Trabzonsporu a francúzskeho Lille.

Najlepším strelcom tímu v Lige majstrov je útočník z Pobrežia Slonoviny Seydou Doumbia, ktorý zaznamenal 5 gólov. V domácej súťaži a pohároch ich pridal ďalších 24. Niet preto divu, že sa o tohto 24-ročného hrotového útočníka zaujíma mnoho európskych veľkoklubov. CSKA však zaňho bude požadovať po sezóne údajne aspoň 25 miliónov eur.

 Nebolo to ani tak dávno, čo „kone“ vyhrali trofej na európskej scéne. V roku 2005 sa im podaril husársky kúsok keď vyhrali európsku ligu po tom ako vo finále zdolali Sporting Lisabon 3:1. V kádri majú naozaj veľký počet hráčov, na ktorých sa môžu spoliehať. Bratia Berezutski sú jednými z najlepších obrancov v Rusku, a ofenzívne trio Dzagoev, Honda a Doumbia je tiež mimoriadne nebezpečné.

Real Madrid

Real Madrid netreba špeciálne predstavovať. V súčasnosti s prihliadnutím na hernú krízu Barcelony ide zrejme o najlepšie mužstvo na svete.

V minulej sezóne Biely balet v domácej súťaži a v prestížnej lige majstrov neuspel a to najmä pričinením odvekého rivala v podobe katalánskej FC Barcelony, ktorá vyhrala La Ligu a z Ligy majstrov vyradila Real v semifinále. Pusinky sa tešili len zo zisku Copa Del Rey, teda španielskeho pohára, po tom ako po dráme v predĺžení porazili jediný krát v minulej sezóne mužstvo Pepa Guardiolu.

Aktuálna sezóna sa dá z pohľadu Realu považovať zatiaľ za mimoriadne vydarenú. V lige vedie s 10-bodovým náskokom pred Barcelonou a v Lige majstrov vyhral všetkých 6 zápasov s famóznym skóre. Jediným mínusom je vypadnutie zo španielskeho pohára, ako inak na úkor Barcelony, ktorá ho vyradila po víťazstve na Santiago Bernabeu (1:2) a následnej remíze na Nou Campe (2:2).

Ako sme spomínali Pusinky sú v lige na prvom mieste s 10-bodovým náskokom a tak príchod trénera Josého Mourinha plodí prvé  ovocie. Nedá nám nespomenúť ich famóznu štatistiku, keď s výnimkou zápasov s Barcelonou vyhrali už 26 zápasov v rade, z toho 14 v domácej lige. Preto by bolo čokoľvek iné ako ich triumf v domácej súťaži obrovským prekvapením.

V skupine Ligy Majstrov svojich súperov doslova valcovali a po výhrach nad Ajaxom (3:0, 0:3), Dinamom Záhreb (0:1, 6:2) a Olympiquom Lyon (4:0, 0:2) jednoznačne postúpili do osemfinále z prvého miesta so strach naháňajúcim skóre 19:3.

Najlepšími strelcami tímu v základnej skupine Ligy majstrov boli José Callejón a Karim Benzema, obaja sa postarali o štyri góly. V lige je jednoznačne najlepším kanonierom Cristiano Ronaldo, ktorý má na konte 27 gólov. V útoku sa má teda ,,Special One” na koho spoľahnúť a zlé to s Realom nevyzerá ani na ostatných pozíciach. Mená ako Ronaldo, Khedira, Ozil, Di Maria, Kaká, Higuaín, Benzema, Pepe, Ramos či Casillas by sa mali postarať o to, aby Real v tejto sezóne vo finále Champions League už nechýbal.

NÁŠ PREDPOKLAD

Ruský celok sa bude môcť v tomto súboji spoľahnúť jedine na počasie. Biely balet údajne čakajú v Moskve teploty hlboko pod mínus 10 stupňov Celzia a keďže sa hrá prvý zápas práve v Moskve domáci veria, že sa dokážu postarať o výsledok, ktorý ich udrží v hre aj pred odvetou na Santiago Bernabeu. Hoci nádej umiera posledná a Moskovčania disponujú naozaj silným mužstvom nič iné ako postup Realu do štvrťfinále neočakávame. A čo vy? Napíšte váš tip do diskusie!

CSKA MOSKVA

  Počasie v prvom zápase

  Zohratosť tímu

  Chýba zápasová prax z posledného obdobia

  Slabší stred poľa


REAL MADRID

  Špičkový útok

  Taktická vyspelosť

  Sebavedomie

  Rýchly štýl hry

  Občas prehnaná agresivita