Main Content

Pre Pánika s Tatarom bol duel s Rusmi veľkou školou

pondelok, 10. máj 2010 13:06 | Autor: TASR

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon sa rozhodol na svetovom šampionáte v Nemecku dať príležitosť dvojici mladých hráčov Richardovi Pánikovi a Tomášovi Tatarovi.

Obaja sa mu v úvodnom zápase v A-skupine s Ruskom odvďačili výborným výkonom. Tatar do súboja naskakoval od druhej tretiny, Pánik hral od prvej minúty. Obaja na ľade sršali energiou, pred hviezdami súpera nemali žiaden rešpekt. Výborne korčuľovali, napádali a bojovali. "V našej zostave debutovalo na MS desať hráčov, nebolo to pre nich jednoduché. Pánik s Tatarom má príjemne prekvapili. Hrali veľmi srdnato, na ľade patrili medzi najlepších, boli výborní. Hrali bez rešpektu voči súperovi," pochválil po stretnutí mladú dvojicu tréner Glen Hanlon.

Zatiaľ čo Tatar v tejto sezóne hrával medzi mužmi v AHL, Pánik v seniorskej kategórii neabsolvoval veľa zápasov. Sezónu začal v juniorskej súťaži, do farmárskej AHL sa pozrel až v závere ročníka. V slovenskej reprezentácii je v súčasnosti najmladším hráčom, na ľade však jeho vek zanikol. "Neviem, či to bol pre mňa zatiaľ najťažší zápas, ale určite bol najrýchlejší v mojej kariére. Prehra však mrzí," priznal po stretnutí martinský rodák Pánik a pokračoval: "Nevešiame hlavy, teraz máme ďalšie dva zápasy na to, aby sme ich vyhrali, postúpili zo skupiny a urobili nejaký výsledok. Toto bola taká malá previerka. Keď nastúpime aj v ďalších zápasoch s rovnakým nasadením ako proti Rusku, budeme mať veľkú šancu na úspech."

Pánik s Tatarom sa dokázali dostať do nebezpečného zakončenia a predviedli aj niekoľko dravých prienikov. Devätnásťročných mladíkov zdobila rýchlosť a priebojnosť. "Myslím si, že sa mi do šampionátu podarilo vhupnúť dobre. Bál som sa, že budem viac stvrdnutý, keďže som v prvej tretine nehral. Vyšli mi prvé dve striedania a potom to už bolo dobré," povedal Tomáš Tatar.

Pre viacerých slovenských hráčov bolo Rusko najťažším súperom v živote. Nastúpiť proti Ovečkinovi či Kovaľčukovi nie je každodenná záležitosť. "Bola to pre mňa veľká škola. Môžem z toho ťažiť do budúcna. Musím rovnaké výkony ako dnes podávať v každom zápase, len potom sa môžem priblížiť k špičke," dodal Tomáš Tatar.