Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 22. kola Bundesligy - sobota

sobota, 18. február 2012 10:04 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 22. kola Bundesligy - sobota
PRE TIPUJÚCICH: Preview 22. kola Bundesligy - sobota | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk

Dnes poobede a podvečer sa odohrá 6 stretnutí 22. kola nemeckej Bundesligy. Prinášame vám našu predzápasovú analýzu k dvom vybraným duelom.

Hamburg – Brémy, 15.30

Minulé zápasy

Hamburg sa naposledy predstavil na ihrisku Kolína. Domáci sa museli zmieriť s tým, že nastúpia bez svojho najlepšieho strelca Podolského. Aj preto sa hráči v úvode do žiadnej ofenzívnej hry nepúšťali. Rovnako opatrné to bolo aj zo strany HSV. Až po pár minútach začali na ihrisku „vládnuť“ hostia. Hamburg neúnavne obliehal šestnástku súpera so snahou dať gól a Kolín sa stiahol do obrany. Až po výmene strán sa domáci predsa len rozhodli, že skúsia zabojovať o 3 body. To sa im ale nepodarilo. Naopak záver zápasu jasne patril HSV. Hráči si vypracovali viac gólových príležitostí a jednu aj premenili. Hamburg potvrdil dobrú formu a zvíťazil 1:0.

Brémy v poslednom zápase privítali Hoffenheim, ktorý hral po prvýkrát pod novým trénerom. Brémy pôsobili trochu zaspatým dojmom a to sa im vypomstilo. Už v 4-tej minúte totiž inkasovali. Hoffenheim bol aj naďalej lepším tímom a Brémy mohli do prestávky prehrávať aj viacgólovým rozdielom ako 0:1. Neskôr sa hra vyrovnala a šance si vytvorili aj domáci, no bez ich najlepšieho strelca Pizarra sa im nedarilo dostať loptu do súperovej siete. Vyrovnanie zo strany Brém napokon prišlo až v 89-tej minúte. Werder dosahoval na domácom ihrisku vynikajúce výsledky a tak remízu 1:1 určite považuje za stratu.

Tabuľky a štatistiky

Hamburg sa po minulom kole posunul už na 10-te miesto. Má 26 bodov, čo je od zostupových priečok ďaleko. Momentálne však má oveľa príjemnejšie starosti ako boj o záchranu. Kým v prvej polovici sezóny dúfali, že nezostúpia, teraz si môžu robiť nádeje aj na pohárové priečky, od ktorých ich delí len 5 bodov. Hamburg si o poháre nezahral už poriadne dlho a tak majú hráči veľkú motiváciu vrátiť sa medzi najlepšie mužstvá v Európe. V posledných 5-tich domácich zápasoch Hamburg vyhral s Hoffenheimom 2:0, Norimbergom 2:0, remízoval s Augsburgom 1:1, prehral s Dortmundom 1:5 a naposledy remízoval s Bayernom 1:1. Skóre HSV je záporné 26:34. Po dlhej dobe sa konečne výrazne zmenšil počet mien na listine zranených hráčov. Chýbať budú iba Berg, Bruma a Tӧre.

Brémy v poslednom zápase získali opäť iba bod a predĺžili tak sériu remíz už na 4 zápasy v rade. Aj napriek menšej kríze spôsobenej z väčšej miery zraneniami sa Brémy držia na pohárovej 5-tej priečke. Zlé výsledky však spôsobili, že na 4-té Schalke strácajú až 8 bodov a od Leverkusenu ich stále delí iba jediný bod. Brémy v prebiehajúcej sezóne získavajú body najmä z domácich zápasov. Vonku sa im vôbec nedarí. Z posledných 5 zápasov nevyhrali ani raz. Remízovali 2-krát s Kaiserslauternom 0:0 a Freiburgom 2:2 a prehrali až 3-krát s Mӧnchengladbachom 5:0, Bayernom 4:1 a Schalke 5:0. Celkové skóre Brém je 34:35. Proti Hamburgu nenastúpia: Naldo, Prӧdl, Hunt a Borowski.

Vzájomné zápasy

Vo vzájomných zápasoch je lepší Werder, ktorý ma na konte 9 víťazstiev. Hamburg vyhral 5-krát a rovnako 5-krát sa body delili. Forma Hamburgu neustále stúpa a o tom svedčí aj výrazný posun v tabuľke. Z boja o záchranu je razom boj o poháre po ktorých HSV nesmierne túži. Naopak Brémy môžu hovoriť o kríze. Síce sú stále na rovnakej priečke v tabuľke od pádu ich delí len veľmi málo. Navyše výkony Brém na ihrisku súpera sú katastrofálne.

Tipujem výhru Hamburgu s kurzom okolo 2,1.


Freiburg - Bayern Mníchov, 18.30

Minulé zápasy

Freiburg v minulom kole bojoval o body na ihrisku Wolfsburgu. Hostia nezačali najlepšie a už po 5-tich minútach prehrávali 1:0. Inkasovaný gól hráčov Freiburgu neodradil a podarilo sa im vyrovnať. Hralo sa veľmi ofenzívne a to spelo k ďalším gólom. Ešte do polčasu dali oba tímy po jednom góle a do šatní sa uberali s vyrovnaným skóre 2:2. V druhom polčase sa obraz hry nezmenil. V 61. minúte znovu udreli domáci, keď na 3:2 zvyšoval Jiráček. Freiburgu sa napriek veľkej snahe vyrovnať nepodarilo a aj naďalej mu patrí posledná priečka.

Bayern sa v domácom prostredí stretol s trápiacim sa Kaiserslauternom. Už pred zápasom bolo jasné, kto je favoritom a akým smerom sa bude zápas uberať. Bayern mal v celom zápase prevahu a rozhodnúť sa mu podarilo už v prvom polčase gólmi Gomeza a Müllera. Podľa očakávania zvíťazil Bayern a pokračuje v prenasledovaní prvého Dortmundu.

Tabuľky a štatistiky

Freiburg dôkladne pozná dno tabuľky, pretože sa na ňom nachádza už 3 kolá. Výrazné zlepšenie z ich strany neprichádza a budú to mať ešte veľmi ťažké. Čo môže Freiburg zachrániť sú domáce zápasy, v ktorých sa im prekvapujúco darí. Z posledných 5 zápasov totiž prehrali len raz a to s Dortmundom 1:4. Remízovali 3-krát (s Hertou 2:2, Hannoverom 1:1, Brémamy 2:2) a proti Augsburgu sa im podarilo zvíťaziť najtesnejším rozdielom 1:0. V zápase proti Wolfsburgu nehral Freiburg zle, ale kameňom úrazu bola obrana, ktorá v prebiehajúcej sezóne inkasovala už 47 gólov, čo je najviac z celej ligy. Proti Bayernu nenastúpia: Krmáš, Putsila, Schuster a Mujdža.

Bayern atakuje úplne iné priečky ako Freiburg. Aktuálne sa so 47 bodmi nachádza na 2. mieste. V minulej sezóne Bayern prišiel o titul a to sa v súčasnosti snaží napraviť. Do nedávna sa mu to darilo na 100%, ale 19-te kolo a remíza s Hamburgom ho stálo prvé miesto. Stratu vedúcej priečky zapríčinili aj horšie výsledky na ihriskách súpera. Z posledných 5 zápasov vyhrali s Augsburgom 1:2, prehrali s Mainzom 3:2, vyhrali so Stuttgardom 1:2, prehrali s Mӧnchengladbachom 3:1 a naposledy remízovali s Hamburgom 1:1. Bayern sa môže pochváliť vynikajúcim skóre 49:14. Ku zranenému Contentovi a van Buytenovi sa znovu pridal aj Schweinsteiger.

Vzájomné zápasy

Vo vzájomných zápasoch Bayern svojho súpera doslova valcuje. Freiburg nevyhral ani raz, zatiaľ čo Bayern zvíťazil až 18-krát. Body si rozdelili 2-krát. Freiburg sa všetkými silami snaží dostať z posledného miesta, ale v tomto zápase ho čaká veľmi ťažký súper. Bayern by sa určite rád vrátil na čelo tabuľky, no pre splnenie tohto cieľa si nemôže dovoliť ani najmenšie zaváhanie.

Tipujem výhru Bayernu s kurzom okolo 1,40.