Main Content

Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 5. dňa

utorok, 11. máj 2010 13:20 | Autor: TASR

Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 5. dňa
Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 5. dňa

Slovensko má za sebou zápas s jedným z najväčších favoritov na zlato a aj keď sme nezískali ani bod, tak výkonom sme určite nesklamali. Piaty hrací deň nám ponúkne opäť štyri zápolenia, tentokrát v skupinách A a C.

Do bojov zasiahnu aj naši reprezentanti, ktorí budú bojovať s Bieloruskom o zisk prvých bodov na šampionáte.  Ako by to teda mohlo vyzerať? Odpoveď nájdete v našom preview, ktoré vám pripravujeme každý hrací deň.



Rusko vs. Kazachstan  Skupina A

Piaty hrací deň na 74. Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji začne zápasom, ktorý by sme mohli nazvať súbojom Dávida s Goliášom. Rusi si priviezli asi najkvalitnejší tím zo všetkých účastníkov a jediné, čo ich zaujíma je dosiahnutie zlatého majstrovského hattricku. V prvom zápase, to ale pre ruskú zbornú nebola vôbec prechádzka. Do cesty sa im postavil vynovený slovenský výber a Rusi vedení Alxandrom Ovechkinom opäť mali, čo robiť, aby zápas dotiahli do víťazného konca. Hlavne v tretej tretine, keď sa nám podarilo znížiť na rozdiel jedného gólu, to mohlo dopadnúť všelijako, napokon to však ruskí hokejisti zvládli a poistili si gólom do prázdnej bránky víťazstvo 3 : 1. Góly nám strelili Ovechkin, Afinogenov a Kozlov, ale pred zápasom by len málokto povedal, že to bude pomerne vyrovnaný duel. Každopádne, Rusko má svoj najťažší zápas v skupine už za sebou, a teraz sa môže tešiť na reprezentáciu Kazachstanu. Tá odohrala svoj prvý zápas proti Bielorusku a začala ho veľmi dobre, keď v polovici stretnutia vyhrávala 2 : 0. Postupne, sa ale ukázala predsa len väčšia hokejová kvalita na strane súpera a Kazachstan podľahol 2 : 5. Bývalá sovietska republika teda premárnila veľkú šancu na zisk, čo i len bodu a teraz sa musí pripraviť na lekciu od Ruska. Dá sa očakaváť, že si ruské hviezdy utešene zveľadia osobné štatistiky a Kazachstan odíde z ľadu s peknou nádielkou gólov.

Náš tip: 1

Odporúčané tipy:
Celkové skóre (regulárny hrací čas) = viac ako 5,5 / kurz 1,50 - bwin.com
Kedy padne prvý gól? = 00:01 - 8:59 min / kurz 1,52 - bwin.com
2. tretina - celkové skóre / viac ako 1,5 / kurz 1,46 - bwin.com




Česká republika vs. Nórsko  Skupina C


Tento zápas bude z kategórie jasných a Česi si iba utvrdia prvú pozíciu v skupine. Tím vedený Jaromírom Jágrom sa celkom pohodlne rozohral proti Francúzom a pripísal si prvé víťazstvo v podobe 6 : 2. Do streleckej listiny sa zapísali väčšinou pomerne neznáme mená ako Hubáček, Novotný, Gřegořek, Klepiš, ale pridali sa aj dvaja známejší reprezentanti, Rachúnek a Blaťák. Samotný Jágr nazbieral v stretnutí tri asistencie a taktiež prispel výraznou mierou k zisku prvých troch bodov. Česku môže reálne znepríjemniť život iba Švédsko, s ktorým bude bojovať o víťazstvo v základnej C skupine. Ešte pred tým čaká našich susedov duel s Nórskom, v ktorom by im nemalo hroziť veľké nebezpečenstvo. Nóri majú za sebou už jedno stretnutie v ktorom podľahli Trom Korunkám pomerne hladko 2 : 5 a nezopakovali tak veľké prekvenie na úkor favorita v podobe zápasu Dánska s Fínskom. Nórski hokejisti si proti Čechom nebudú robiť veľké oči a sústreďovať sa budú hlavne na, pre nich kľúčový zápas s Francúzskom, kde pôjde o postup do ďaľšej fázy turnaja. Česká republika by teda mohla zopakovať výsledok z prvého zápasu a pohodlne tak počkať Švédov na čele skupiny. Naopak Nórsko ostane aj po tomto stretnutí bez bodu.

Náš tip:1


Odporúčané tipy:
Kedy padne prvý gól = 00:01 - 08:59 min / kurz 1,75 - bwin.com
Hendikep (regulárny hrací čas) = Česká republika -2,5 / kurz 1,57 - bwin.com
Koľko gólov strelí tím 1? (reg. hrací čas) = Česko viac ako 3,5 / kurz 1,50 - bwin.com
2. tretina - celkové skóre = viac ako 1,5 / kurz 1,68 - bwin.com




Švédsko vs. Francúzsko  Skupina C

Toto je ďaľší zo zápasov, kde v podstate nie je čo riešiť. Tu by sa asi nikto neodvážil tipnúť na výhru Francúzska a treba povedať, že k tomu nie je najmenší dôvod. Švédi získali tri body za výhru nad Nórskom, ktorú zariadil hlavne Matthias Weinhandl, autor prvého hattricku na tohto ročných majstrovstvách sveta. Severania pritom pomerne dlho váhali a po 40 minútach viedli slabým jednogólovým rozdielom, v tretej tretine, ale zapli na vyššie obrátky a mohli sa radovať z víťazstva 5 : 2. Proti Francúzom by to mohli mať švédski hokejisti ešte o trochu ľahšie a gólový rozdiel by mohol byť ešte o niečo väčší. Francúzska reprezentácia totiž nemá dostatočnú kvalitu, aby sa mohla pokúsiť aspoň znepríjemniť život jednému z favoritov turnaja. Francúzi podľahli v prvom zápase českému výberu 2 : 6, keď až za stavu 0 : 4 dokázali streliť prvé dva góly na šampionáte. Do čierneho sa trafili najskôr Yorick Treille a po ňom v rozmädzí dvoch minút aj Laurent Meunier. Cesta k bodom cez Švédov jednoducho nepovedie a outsider nebude stíhať severské tempo.

Náš tip:
1


Odporúčané tipy:
Ktorý tím bude mať prvú presilovku = 1 Švédsko / kurz 1,70 - bwin.com
Celkové skóre (regulárny hrací čas) = viac ako 5,5 / kurz 1,40 - bwin.com
Koľko gólov strelí tím 1 (reg. hrací čas) = Švédsko, viac ako 3,5 / kurz 1,25 - bwin.com




Bielorusko vs. Slovensko  Skupina A


Ubehlo niečo vyše roka a stretávame sa s Bielorusmi znovu. Znovu v základnej skupine a znovu to bude veľmi dôležitý zápas. Iba pripomeniem, že minulý rok sme na dotieravých Bielorusov nestačili a podľahli sme im v samostatných nájazdoch. Podobný scenár by naši hokejisti, ale neradi pripustili, pretože práve body z tohoto zápasu by sme si preniesli do osemfinálovej skupiny. Samozrejme len za predpokladu, že porazíme v poslednom zápase Kazachstan. Ale nepredbiehajme a vráťme sa na chvíľku ešte k zápasu s Rusmi. Kto očakával uragán pred našou bránkou od prvých minút a vysoké skóre, ostal prekvapený. Je pravda, že Rusi mali opticky viac z hry a boli aj oveľa nebezpečnejší v zakončení, ale výborný výkon brankára Petra Budaja nás prakticky až do záveru zápasu držal v hre o body. Našim jediným strelcom v zápase sa stal skúsený obranca Ivan Majeský, ale v záverečnom tlaku sme nastrelili dva krát žrďku a len centimetre nás delili od vyrovnania a následného predĺženia. Žiaľ nestalo sa a zápas sme prehrali 1 : 3, keď víťazstvo favorita spečatil do prázdnej bránky Kozlov. Touto prehrou, iba vzrástla dôležitosť zápasu s Bieloruskom, ktoré je, dá sa povedať v miernej psychickej výhode. Má na konte totiž výhru nad Kazachstanom a tým pádom aj tri body, ktoré my musíme ešte iba vybojovať. Tento duel nebude zo žiadnej strany jednoznačnou záležitosťou, ale očakáva sa skôr tesný výsledok ako gólové hody. Verme, že sa našim chlapcom nakoniec podarí zvíťaziť a neskomplikujú si situáciu už na začiatku turnaja. Držíme všetky palce a nech nám nedávna história slúži ako výstraha. Trochu sebavedomia by nám mohla dodať aj doterajšia bilancia s týmto súperom, keď zo 14 prípadov sme 9 krát vyhrali, raz remizovali a štyri krát Slováci utrpeli porážku. Celkové skóre je tiež jasne v náš prospech  35 : 22.

Náš tip:  x2


Odporúčané tipy:
1 X 2 (regulárny hrací čas) = 2 (Slovensko) / kurz 1,80 - bwin.com
Koľko gólov strelí tím 2? (reg. hrací čas) = viac ako 2,5 / kurz 1,55 - bwin.com
Hendikep (regularny hrací čas) = Slovensko -0,5 / kurz 1,80 - bet365.com