Main Content

Juniorská liga nie je cestou... (Komentár)

štvrtok, 29. september 2022 11:43 | Autor: Róbert Kalnický

Filip Mešár
Filip Mešár | zdroj: TASR

Filip Mešár aktuálne bojuje o svoje miesto v prípravnom kempe Montrealu Canadiens, no všetko nasvedčuje tomu, že ho vedenie Habs pošle do OHL do Kitcheneru Rangers.

Komentár Róberta Kalnického:

Kto sleduje prípravné stretnutia Montrealu Canadiens vie, že v drese kanadského celku nastupuje hneď tandem Slovákov. Mladíci draftovaní v prvom kole (Juraj Slafkovský a Filip Mešár) sa pomaly, ale isto udomácňujú v organizácii Canadiens. Veľký vzruch však vyvoláva druhý menovaný, ktorému hrozí odchod na juniorskej OHL.

Mešár pritom v prípravných zápasoch podáva stabilné výkony. Popradský odchovanec, ktorý má za sebou už aj dve sezóny v našej najvyššej súťaži, ukazuje, že sa medzi mužmi nestratí. Hoci je subtílnejšej postavy, v každom stretnutí Montrealu ho je cítiť.

 

 

18-ročný forward výborne korčuľuje, má skvelý prehľad v hre, dostáva sa do šancí, tie však dokáže pripraviť aj pre svojich spoluhráčov. V radoch fanúšikov panuje s jeho hrou veľká spokojnosť. Napriek tomu však vedenie Montrealu zvažuje, že hráča draftovaného v prvom kole pošle do OHL.

Dovolíme si tvrdiť, že v tomto prípade by sa jednalo o krok späť. Slovenský forward má za sebou dva vydarené roky v seniorskom tíme Popradu, počas ktorých zbieral skúsenosti v 94 zápasoch. Tie sa snaží zúročiť teraz, v prípravnom kempe tímu NHL. A zúročuje ich skutočne kvalitne.

Jedinou vecou, ktorá mladému Slovákovi stále chýba, sú kanadské body. Zámorská hokejová verejnosť však veľmi vyzdvihuje jeho prínos. Typologicky pripomína kapitána Nicka Suzukiho, teda hráča, ktorý dokáže zahrať prakticky na akejkoľvek pozícii. A presne takých v NHL chcú vidieť.

Suma summarum, v prípade návratu do juniorskej súťaže sa bude jednať o krok späť. Ak si vedenie Canadiens myslí, že Mešár nemá na NHL, príležitosť by mal dostať minimálne v AHL, pretože má potenciál stať sa jedným z lídrov tohto tradičného kanadského celku.