Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 22. kola Bundesligy - nedeľa

nedeľa, 19. február 2012 12:05 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 22. kola Bundesligy - nedeľa
PRE TIPUJÚCICH: Preview 22. kola Bundesligy - nedeľa | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk

22. kolo nemeckej Bundesligy pokračuje v nedeľu zvyšnými dvoma zápasmi. Prinášame vám analýzu k stretnutiam Schalke s Wolfsburgom a Hannoveru so Stuttgartom.



Schalke – Wolfsburg, 15.30


Minulé zápasy


Hráči Schalke v minulom kole odohrali náročný zápas o tretie miesto proti Mӧnchengladbachu. Gladbachu sa v tejto sezóne doma darí a inak to nebolo ani v tomto zápase. Schalke začalo až s príliš veľkým rešpektom a bojazlivosťou. Hráči, ktorí sú hlavnou oporou tímu zlyhali. Jasným príkladom bol obranca Fuchs. Už v prvej polovici hry Schalke inkasovalo 3 góly a do šatní odchádzali so zvesenými hlavami. Po polčase sa hra aspoň trochu vyrovnala, pretože Gladbach pohodlne viedol a hráči zápas už iba dohrávali. Útok Schalke, ktorý je mimochodom druhý najlepší v celej lige rovnako sklamal, pretože Schalke si za celý zápas nevytvorilo takmer žiadnu gólovú príležitosť.

Wolfsburg odohral domáci zápas proti poslednému Freiburgu. Aj keď Vlci získali 3 body za víťazstvo 3:2, znovu sa objavil problém v obrane. Útočníci Freiburgu, ktorý vôbec nie sú nejakí vyhlásení kanonieri sa do gólových šancí dostávali až príliš jednoducho. Wolfsburg mal šťastie, že súperova obrana bola deravá ešte viac ako tá ich a že Jiráček podal jeden zo svojich najlepších výkonov v kariére.

Tabuľky a štatistiky

Schalke v boji o tretie miesto neuspelo a kleslo o priečku nižšie. Ak by na 4-tej priečke ostali do konca sezóny, dostali by sa iba do baráže o Ligu Majstrov. V baráži už mnohokrát zakoplo viacero favoritov a aj preto bude chcieť Schalke do Ligy Majstrov postúpiť priamo a to zaručuje minimálne tretie miesto v tabuľke. V aktuálnej sezóne podáva Schalke výborné výkony hlavne na vlastnom ihrisku. Z posledných 5 zápasov vyhrali až 4 (s Norimbergom 4:0, Augsburgom 3:1, Brémamy 5:0 a Stuttgardom 3:1) a raz prekvapujúco remízovali s Mainzom 1:1. Vynikajúci útok Schalke je už známy. Horšie je na tom obrana. Za 21 zápasov dostala už 28 gólov. Výkony hráčov v domácich a vonkajších zápasoch sa od seba výrazne líšia. Doma má totiž Schalke vynikajúce skóre 30:11, zatiaľ čo vonku vonku to je 16:17. Pre žlté karty nebudú môcť do ďalšieho zápasu nastúpiť Obasi a Hӧwedes. Chýbať tiež budú: Kluge, Jones, Fahrmann, Baumjohann a otázny je štart Holtbyho.

Forma Wolfsburgu sa lepší a hráčom pribudla nová motivácia. Od pohárových priečok ich totiž delia už iba 4 body. V zimnom prestupovom období priviedol Wolfsburg až 8 nových hráčov, ale kvantita nezaručuje vždy kvalitu. Aj napriek tomu sa tento krok trénera Magatha zdá byť správny, pretože Wolfsburg v poslednej dobe zaznamenal výrazný vzostup. V hre vonku sa však tímu vôbec nedarí. Z posledných 5 zápasov raz remízovali s Hamburgom 1:1 a 4-krát prehrali s Dortmundom 5:1, Augsburgom 2:0, Brémamy 4:1 a Bayernom 2:0. Wolfsburg je najhoršie hrajúci tím na ihriskách súpera a tomu nasvedčuje aj skóre 9:27. Celkovo je to o niečo lepšie 27:38. Proti Schalke nenastúpia: Madlung, Vierinha, Polák a Hitzlsperger.

Vzajomné zápasy

Vo vzájomných zápasoch je lepší Wolfsburg v pomere 6:3. Zaujímavé je, že až 9-krát sa zápas týchto tímov skončil remízou. Hráčov Schalke určite mrzí pád z tretieho miesta, no teraz majú možnosť svoje zaváhanie čiastočne napraviť pred očami vlastných fanúšikov a takúto šancu si nemôžu nechať ujsť.

Tipujem výhru Schalke s kurzom okolo 1,70.



Hannover – Stuttgart, 17.30

Minulé zápasy


Hannover nastúpil na ihrisku Mainzu. Oba tímy túžili po víťazstve a na hre to bolo poznať. Hralo sa s veľkým nasadením a o pekné akcie nebola núdza. Ako prvý sa gólovo presadil domáci celok. Po tomto góle sa hry ujal Hannover, ktorý mal hneď niekoľko príležitostí vyrovnať. Ani jednu však nevyužil vďaka skvelému brankárovi Mainzu Wetklovi. Hostia sa predsa len dočkali, keď v poslednej minúte vyrovnal striedajúci Sobiech. Zápas skončil nerozhodne 1:1.
Stuttgart v minulom zápase privítal Hertu Berlín. Bol to zápas dvoch trápiacich sa tímov a tomu nasvedčovala aj opatrná hra v úvode zápasu. Neskôr sa Stuttgart rozbehol a už ho nebolo možné zastaviť. Do prestávky vyhrávali domáci 4:0 a o zápase bolo rozhodnuté. V druhej polovici hry Stuttgart v tempe výrazne povolil, ale napriek tomu ešte raz skóroval. Konečný výsledok bol napokon 5:0.

Tabuľky a štatistiky

Hannover sa nachádza na 7-ej priečke a od pohárových miest ho delí iba horšie skóre. V úvode druhej polovici sezóny forma Hannoveru klesla, ale v súčasnosti sa zdá, že je to opäť Hannover ako ho poznáme. V domácich zápasoch sa mu darí. Od začiatku sezóny na svojej pôde ešte neprehral. Z posledných 5 zápasov vyhral s Bayernom 2:1, remízoval so Schalke 2:2, Hamburgom 1:1, Leverkusenom 0:0 a naposledy vyhral s Norimbergom 1:0. Proti Stuttgartu nenastúpia: Pogatetz, Miller, Lala, Hauger, Carlitos a Andreasen.

Stuttgart v minulom zápase konečne prelomil 7 zápasovú šnúru bez výhry a napätá atmosféra v klube sa vytratila. Momentálne je 9-ty a od Hannoveru ho delí 5 bodov. Stuttgart na ihriskách súpera nepodáva také výkony, ako by si predstavoval. Z posledných 5 zápasov raz remízovali s Leverkusenom 2:2 a až 4-krát prehrali s Mainzom 3:1, Brémamy 2:0, Wolfsburgom 1:0 a Schalke 3:1. Stuttgart sa dlho nemohol dostať do optimálnej formy, no po víťazstve 5:0 sa hráčom určite zdvihlo sebavedomie. Mimo hru sú: Molinaro, Hajnal, Gebhart, Aduel, Gentner, Celozzi a Delpierre.

Vzájomné zápasy

Vo vzájomných zápasoch vedie Stuttgart, ktorý vyhral 10-krát. Hannover vyhral 3-krát a body sa delili 5-krát. Hannnover predvádza na vlastnom ihrisku vynikajúce výkony. Potvrdil to aj v Európskej lige, kde otočil zápas vo svoj prospech. Veľkú motiváciu vyhrať má však Stuttgart, ktorý sa môže svojmu súperovi priblížiť na rozdiel dvoch bodov a podobne ako on, atakovať pohárové priečky. Hannover rovnako ako jeho súper nemôže a určite ani nechce prísť o všetky body.

Tipujem remízu s kurzom okolo 3,20.