Main Content

Tip na športový film: Goal 2

nedeľa, 19. február 2012 12:47 | Autor: Anton Martinka

Tip na športový film: Goal 2
Tip na športový film: Goal 2 | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Šport7 vám prináša ďalší diel nedeľňajšej rubriky s veľavravným názvom “Tip na športový film”. Každý týždeň vám prinesieme krátku recenziu na zaujímavú snímku so športovou tematikou, ktorá by vám nemala ujsť. Dnes sme sa zamerali na pokračovanie pre mnohých veľmi známej futbalovej klasiky – Goal 2.

Príbeh mladého Mexičana Santiaga Munéza pokračuje. Munéz sa v závere prvej časti stal platným hráčom Newcastlu United a jeho výborných výkonov po boku Alena Shearera a spol. si v úvode pokračovania všimnú agenti kráľovského Realu Madrid. Tí mu následne dajú rozprávkovú ponuku na prestup. Popri všetkých autogramiádach a reklamách ukazuje film aj druhú stránku mince futbalistu. A tá môže zničiť všetko čo Santiago tak tvrdo budoval. Popri futbale Santiago spoznáva aj svoju pravú matku a brata.



Goal je dôstojným pokračovaním vynikajúcej prvej časti a zavedie vás do zákulisia jedného z najväčších klubov sveta, Realu Madrid. Príbeh filmu je podobne ako v prvej časti veľmi jednoducho predvídateľný, ale zanieteným futbalovým nadšencom to určite nebude vadiť. Od filmu neočakávajte športovú drámu ako v prípade Coacha Cartera, či Moneyballu. Ide o jednoduchú story, ktorá poteší srdce futbalového fanúšika už len tým, že sa odohráva v prostredí špičkového klubu a vo filme sa objavia skutočné hviezdy Pusiniek ako Raúl, Iker Casillas či Zinedine Zidane. 

Klady: Pokračovanie príbehu Santiaga Muneza, Hviezdy Realu Madrid, Samotná téma
Zápory: Predvídateľný príbeh