Main Content

LM: Predstavujeme osemfinálovú dvojicu Olympique Marseille – Inter Miláno

nedeľa, 19. február 2012 15:29 | Autor: Roman Bobaľ

LM: Predstavujeme osemfinálovú dvojicu Olympique Marseille – Inter Miláno
LM: Predstavujeme osemfinálovú dvojicu Olympique Marseille – Inter Miláno | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

Prvé súboje osemfinále ligy majstrov a s nimi spojené zaujímavé výsledky už máme za sebou. Náš športový portál vám dnes predstavuje zaujímavú francúzsko-taliansku dvojicu, ktorá sa nám predstaví už budúci týždeň v stredu.

Nastúpia takto?
Marseille: S. Mandanda – C. Azpilicueta, S. Diawara, N. N´Koulou, J. Morel – A. Diarra, C. Kaboré, B. Cheyrou – M. Amalfitano, L. Rémy, M. Valbuena.
Miláno: J. César – Maicon, Lúcio, A. Ranocchia, Y. Nagatomo – E. Cambiasso, J. Zanetti, A. Poli, W. Sneijder – G. Pazzini, D. Milito
Hodnota klubu/Najdrahší hráč:
Marseille: 140 miliónov €/ L. Rémy(17 miliónov €)
Miláno: 248 miliónov €/ W. Sneijder (38 miliónov €)


OLYMPIQUE MARSEILLE

Marseille sa svojimi slabšími výkonmi môže pripraviť nielen o titul, ale aj o budúcosezónnu účasť v prestížnej Lige Majstrov. Naháňačka o titul majstra Ligue 1 je každoročne veľmi zaujímavá, avšak po dlhom čase sa jej asi nezúčastní tím pod vedením Didiera Deschampsa, ktorý naposledy dokázal doviesť Marseille k titulu v roku 2010. Minulý rok ho získalo OSC Lille a teraz sa oň bije veľmi netradičná dvojica Montpellier a Paris Saint Germain. Zvykom v posledných rokoch bolo, že bitku o francúzsky ligový primát zvádzali medzi sebou práve Marseille a Lyon, teraz je však všetkému inak.

V národnom pohári Coupe De France hráči Marseille postúpili poľahky do štvrťfinále, keď ich doteraz preverili len tímy z nižších líg. V menej známom ligovom pohári zvanom „Coupe De La Ligue“ sa úspešne prebojovali až do finále, v ktorom si zmerajú sily s Lyonom.

V skupine Ligy Majstrov narazil francúzsky klub na majstra Nemecka Borrusiu Dortmund, majstra Grécka Olympiacos Pireus a anglický Arsenal Londýn, ktorý sa ako štvrtý tím Premier League kvalifikoval z baráže. Vzhľadom na vyrovnanosť skupiny nebolo prekvapením, že Marseille postúpilo do osemfinále až na poslednú chvíľu, keď im na krk dýchal počas celej jesennej časti Ligy majstrov grécky Olympiakos. Olympique napokon vďaka víťazstvu v poslednom kole v Dortmunde (2:3) postúpilo z druhého miesta s 10 bodmi. Pireus, ktorý sa musel uspokojiť len s miestenkou do Európskej ligy, mal o bod menej.

Medzi hlavných “ťahúňov” tímu patrí 25 ročný útočník Loic Rémy, ktorého by chcel v lete získať Tottenham či 22-ročný útočník André Ayew, ktorý sa len nedávno vrátil z Afrického pohára národov. V strede poľa sa môže Marseille spoľahnúť na služby výborného Mathieuea Valbuenu či skúseného Aloua Diarru. Výraznú osobu má Marseille aj v obrane, ktorej šéfuje z postu stopéra 25-ročný kamerunský reprezentant Stéphane Mbia. Nesmieme zabúdať ani na ostrieľaného brankára Stevea Mandandu, či útočníka Andrého-Pierra Gignaca a stredopoliara Morgana Amalfitana. Vskutku tréner Didier Deshamps disponuje vynikajúcim mužstvom, v ktorom nájdete veľa reprezentantov svojich krajín.

INTER MILÁNO

„Nerrazzuri“ sa aj napriek príchodu nového známeho trénera Claudia Ranieriho nenachádzajú ani zďaleka na miestach, ktoré by si priali. Talianska Serie A je tak ako každý rok veľmi vyrovnaná a Internazionale okrem toho doplácajú aj na to, že cez zimu boli nečakane neaktívny na prestupovom trhu. Prezident a zároveň vlastník klubu Massimo Moretti určite teraz ľutuje odchod trénera Leonarda a taktiež 20–miliónový predaj Samuela Eto´a.

Inter v tejto sezóne Serie A bojuje nečakane len o európsku ligu, ktorá ich určite neuspokojí. Pri pohľade na tabuľku ligy však nemusí byť pre nich ani účasť v európskej súťaži číslo dva istá, keďže sú momentálne šiesty a pred sebou majú silné tímy Neapolu, Udinese, Lazia, AC Miláno a vedúceho Juventusu. Predchádzajúcu sezónu dokázali obhájiť v lige druhé miesto, v národnom pohári Coppa Itália obhájili titul po víťazstve nad Palermom. V súčasnosti už v bojoch o národný pohár nie sú, zdolal ich totiž Hamšíkov Neapol. Jedinou naozaj svetlou stránkou a utešujúcou správou pre Nerazurri je účasť v play-off ligy majstrov.

V základnej skupine Champions League narazili na turecký Trabzonspor, ruský klub CSKA Moskva a francúzskeho majstra OSC Lille. Napriek tomu, že títo súperi Inter v skupine potrápili (bilancia 3 výhier, 2 prehier a jednej remízy) Interu stačilo 10 bodov na prvé miesto v tabuľke. Smerodajné by mohli byť pred osemfinále s Marseille pre zápasy s Lille, v ktorých vyhrali 0:1 (vonku) a 2:1 (doma).

Najvýraznejšou oporou trápiaceho sa Interu, ktorý mimochodom z posledných 6 zápasov prehral v piatich prípadoch a v jednom zápase remizoval, je trochu nečakane 32-ročný Diego Milito, ktorý je najlepším strelcom tímu s dvanástimi gólmi a dvoma asistenciami. V jesennej časti Serie A chýbali Nerazurri výkony Wesleyho Sneijdera, ktorý mal zdravotné problémy a stihol doteraz odohrať len 18 súťažných stretnutí. Okrem Sneijdera a Milita sa bude Ranieri spoliehať aj na útočníka Pazziniho či stredopoliara Estebana Cambiassa. V obrane tradične vyniká skvelý Maicon a v bráne modro-čiernych je stálicou Júlio César.

NÁŠ PREDPOKLAD

Ešte raz pripomenieme, že Inter v posledných 6 zápasoch 5 krát prehral a raz remizoval. Hráči francúzskeho klubu sú na tom omnoho lepšie, keď neokúsili chuť prehry už 15 stretnutí v rade, z ktorých v 12 prípadoch vyhrali. Keď k tomu pripočítame fakt, že lodivod Marseille Didier Deschamps má skúsenosti s talianskym futbalom ako hráč aj tréner trúfame si tipovať, že Marseille má všetky predpoklady na to, aby do štvrťfinále postúpilo.

MARSEILLE

  Druhá najlepšia obrana v lige

  Skúsenosti trénera s talianskym futbalom

  Výborná forma - 15 stretnutí bez prehry s 12 víťazstvami

  Kvalitný káder s mnohými reprezentantmi

  O čosi menej kvalitná liga v porovnaní so Serie A


INTER MILÁNO


  Strelecký potenciál Diega Milita

  Wesley Sneijder a jeho Faktor X v dôležitých stretnutiach

  Taliansky štýl hry

  Stará obrana

  Katastrofálna forma - 5 prehier v posledných 6 zápasoch