Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (19.2.)

nedeľa, 19. február 2012 17:30 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (19.2.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (19.2.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Zimné prestupové obdobie je už za nami, no prestupové špekulácie sú stále v kurze. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Mourinho radí trpezlivosť
José Mourinho, ktorý momentálne trénuje Real Madrid, odkázal fanúšikom jeho bývalých zamestnávateľov Interu Miláno a FC Chelsea, aby boli trpezliví a dôverovali trénerom. Ranieri na lavičke Interu Miláno a Villas-Boas na lavičke Chelsea to majú vo svojich kluboch skutočne nahnuté a o ich ďalšom osude zrejme rozhodnú výsledky v osemfinále Ligy majstrov proti Olympique Marseille resp. SSC Neapol.

Arsenal vypadol

Kormidelník londýnskeho Arsenalu Arsene Wenger bol včera hocičo len nie spokojný, pretože jeho zverenci prekvapivo prehrali v piatom kole FA Cupu na ihrisku Sunderlandu (0-2). Wenger hromžil na svoje mužstvo, no taktiež tvrdil, že jeho tím mal najťažší žreb zo všetkých.  Každopádne Gunners si po pokazenom zápase v Lige Majstrov zahatali cestu aj do ďalšieho kola domáceho pohára a vyzerá to tak, že túto sezónu ostanú Kanonieri bez trofeje.

Rangers prehral

Pred niekoľkými dňami sme vás informovali o tom, že Rangers Glasgow má veľké dlhy a klub padol pod nútenú správu. Tieto nepriaznivé okolnosti sa včera preniesli aj na ihrisko, keď Jazdci prehrali na vlastnom štadióne s Kilmarnockom 0-1 a na titul môžu zabudnúť, pretože mestský rival Celtic má hernú fazónu.

Real bodoval naplno

Futbalisti Realu Madrid včera na domácom ihrisku vyhrali s Racingom Santander 4-0 a opäť sa viac priblížili k vytúženému ligovému titulu. Teraz sa však myšlienky Bieleho Baletu sústreďujú na utorok, kedy čaká Madridčanov prvý zápas osemfinále Ligy Majstrov na pôde CSKA Moskva.

Cavani je optimista

Útočník SSC Neapol Edinson Cavani potvrdil, že Taliani v utorok nenastúpia proti Chelsea v porazeneckej nálade, práve naopak. „Partenopei“ sú odhodlaní Angličanov zaskočiť a radi by na štadióne San Paolo vyhrali. Chelsea sa zmieta v hernej kríze a tréner André Villas Boas má nôž na krku, preto bude tento zápas rozhodne veľmi zaujímavý.

Košice bez Matića

Srbský záložník Uroš Matić v jarnej časti Corgoň ligy nepomôže Košiciam v boji o záchranu nakoľko sa podrobil operácií problémových triesiel. Tréner Ladislav Šimčo s nim už údajne do konca sezóny nepočíta.

Guedého premiéra v Bundeslige

Naturalizovaný Slovák Karim Guédé, ktorý v druhej polovici minulého roka zažil premiéru v slovenskej reprezentácií si v zápase 22. Kola nemeckej Bundesligy odkrútil svoju premiéru aj v nemeckej Bundeslige. Bývalý defenzívny záložník Slovana Bratislava naskočil do zápasu proti Bayernu Mníchov, keď v 65. Minúte striedal Diagného a aj on prispel k cennej remíze Freiburgu s najväčším favoritom na titul.

Zdravotné problémy reprezentantov

Juraj Kucka a Miroslav Stoch majú menšie zdravotné problémy. Hráča Fenerbahce Istanbul trápia problémy skolenom, no údajne nejde o nič vážne. Záložník FC Janov má naopak problémy s členkom. Kucka napriek avizovaným komplikáciám dnes nastúpil do zápasu s Chievom, v ktorom však Janov prehral 0-1. Stochove zranenie bolo vážne do takej miery, že vynechal dnešný zápas so Sivasporom (4-2), v ktorom nebol ani na lavičke náhradníkov. 

Redknapp opäť bližšie k lavičke Anglicka
Tréner Spurs Harry Redknapp už nevylučuje, že bude viesť anglickú reprezentáciu na Euro 2012. Futbalovú federáciu všakpožiadal, aby rozhodnutie o nástupcovi Fabia Capella učinila až po konci sezóny Premier League. ,,Bolo by to jednoduchšie. Nech to bude hocikto tak momentálne má zrejme prácu niekde inde a len ťažko opustí svoj klub okamžite,“ vyhlásil Redknapp.