Main Content

REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #2)

pondelok, 20. február 2012 16:27 | Autor: Peter Ligas

REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #2)
REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #2) | zdroj: Peter Ligas pre sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám druhý diel novej rubriky, v ktorej vám budeme každý pondelok podvečer prinášať rebríček desiatich aktuálne najlepšie hrajúcich tímov NHL (alebo ak chcete NHL POWER RANKIGS).

  Pittsburgh Penguins (33-21-5)

Tučniaci dnes v noci utrpeli nepríjemnú prehru v Buffale 2:6, no žiadna panika v kabíne nie je nutná. Po 8 zápasovej víťaznej sérii z januára majú Pens tento mesiac vyrovnanú bilanciu (4-4-1).  57 bodový James Neal  podpísal tento týždeň novú zmluvu až do roku 2018, čo môže len prispieť dobrej nálade vo vnútri tímu. Evgeni Malkin ďalej šliape ako hodinky a je na najlepšej ceste prekonať bodový rekord Sidneyho Crosbyho zo sezóny 2006/2007. Crosby vtedy v 79 zápasoch zaznamenal 120 bodov.

  Calgary Flames (28-22-9)

Calgary sa po ošemetnom januári, kedy striedali svetlé chvíľky s horšími evidentne prebralo. Vo februári neodišli z ľadu ešte ani raz bez bodu a to už odohrali 8 stretnutí. Tento týždeň im 100 percentnú bilanciu pokazil len Dallas, ktorý nad nimi triumfoval v predĺžení. Jarome Iginla s Ollim Jokinenom už atakujú 50 bodovú hranicu a Mikka Kiprusoff opäť vyzerá ako ten brankár, ktorý ich v roku 2004 doviedol do finále play-off.

  Chicago Blackhawks (32-21-7)

Veľmi pozitívny týždeň pre všetkých fanúšikov Blackhawks. Tím okolo Jonathana Toewsa bol po 9 zápasovej sérii prehier v hlbokej kríze no dokázal sa z nej efektne vyhrabať. Najprv prišlo víťazstvo nad výbornými Rangers (4:2), zničujúci triumf nad posledným Columbusom (6:1) a krásny týždeň pre Jastrabov bol zakončený dnes v noci, keď dominovali aj nad St. Louis. Určite pozitívnou správou pre Chicago je narastajúca forma Coreyho Crawforda, ktorý sa konečne chytil a v posledných troch zápasoch pustil z 88 striel za seba len 4 puky.

  Phoenix Coyotes (29-21-9)

Nebolo to tak dávno keď boli Coyotes úplne na odpis a už sa len čakalo, kým si „použiteľných“ hráčov rozoberú pred ukončením “trade deadline“ tímy z vyšších pozícií. No séria 10 zápasov z ktorých prehrali len jeden rázne ukončila tieto debaty. V Pacifickej divízii sa Phoenix vyšvihol na 2. pozíciu, len 2 body za vedúce San Jose. Uvidíme, dokedy bude Phoenix schopný potiahnuť túto svoju sériu, keďže ich tento týždeň čakajú „relatívne“ prijateľní protivníci Los Angeles, Calgary a Edmonton.

 New Jersey Devils (31-20-4)

Asi nikto už nepochybuje o tom, že New Jersey zmeškajú tento rok play-off. Vo februári odišli bez bodu len zo zápasu s Floridou. Z posledných 10 zápasov vyhrali 8 a to dvakrát nad Rangers. Vo východnej konferencii sa dostali už na métu 72 bodov, čo je spolu s Bruins druhý najväčší počet bodov na východe. Veľmi úspešná je trojka Kovalchuk, Parise, Eliáš, každý jeden už má nad 50 bodov.

  Nashville Predators (34-19-6)

Dá sa povedať, že celkom úspešný týždeň pre Predators no nechýbalo veľa a mohlo to byť ešte o čosi lepšie. Chýbalo presne necelých 6 sekúnd do konca zápasu s Detroitom, keď Pavel Datsyuk rozhodol o tom že pošle Nashville s domov s prázdnymi rukami. Pekka Rinne naďalej podáva stabilné výkony aj pri enormnom zápasovom zaťažení. Jeho rýchle reflexy budú dozaista potrebné v tomto ťažkom týždni, ktorý ich čaká. Stretnú sa doma postupne s Vancouverom, St. Louis a San Jose. Dobré výkony budú potrebné aj od novej akvizície z Montrelu, Hala Gilla. Ten vo svojom prvom zápase za Nashville odohral viac ako 16 minút a zaznamenal 2 plusové body, čo môže byť dobrým znakom na úvod.

 St. Louis Blues (36-16-7)


V celku nevyvážený týždeň od Blues. Prehra s posledným Columbusom a pokazená 3. tretina v zápase proti Chicagu, no na opačnom konci jasné víťazstvá nad N.Y.Islanders a Minnesotou. Andy MacDonald strelil aspoň gól už v troch zápasoch v rade a Brian Elliott si vylepšil svoje maximum bez inkasovaného gólu na 163 minút a 53 sekúnd. Elliott bude v ohni aj tento týždeň, keď pri chorobe Jaroslava Haláka je jasnou jednotkou. V zápasoch proti Bostonu či Nashvillu to nebude mať vôbec ľahké. Dvojku mu bude dočasne robiť Ben Bishop, ktorý bol povolaný s tímu AHL Peoria.

  New York Rangers (38-14-5)

Rangers pokračujú vo vyrovnaných výkonoch a nie je nič zlé vyhrať z troch zápasov v týždni „len“ dva. Prehra s Chicagom nijako neotriasla pozíciou, ktorú Rangers zastávajú. Marián Gáborík sa konečne prehupol cez 50 bodovú hranicu a budeme dúfať že sa čoskoro prehupne aj cez hranicu 30 gólov. Henrik Lundqvist má aj po 43 odohraných zápasoch úžasný priemer 1,77 gólu na zápas a 94% úspešnosť zákrokov čo ho pasuje na jedného z najvážnejších kandidátov na Vezina Trophy.

  Vancouver Canucks (37-15-6)

Fanúšikovia Canucks si už ani nepamätajú, kedy naposledy odchádzali ich hráči z ľadu bez bodu. Bolo to ešte 15. januára keď  podľahli Anaheimu. Z posledných 15 zápasov vyhrali 9 a momentálne ťahajú sériu štyroch výhier v rade. Bratia Sedinovci tlačia svoj tím na najvyššie pozície a už sú len 2 body za Detroitom, pričom majú zápas k dobru. Prebudil sa aj Roberto Luongo, ktorý ako sa zdá, našiel formu z minulej sezóny. Spolu s Corym Schneiderom tvoria vôbec jednu z najlepších brankárskych dvojíc celej NHL. Zaujímavosťou je, že Vancouver bol vo fanúšikovskej  ankete zvolený za najpreceňovanejší tím NHL.

  Detroit Red Wings (41-17-2)

Neskutočná, neuveriteľná, obdivuhodná. Takto alebo ešte tisíc  inými spôsobmi by sa dala nazvať 23 zápasová séria víťazstiev Detroitu na domácom ľade. Tento týždeň postupne porazili Dallas, Nashville i San Jose. Najtesnejšie to bolo v zápase s Nashvillom kde neuveriteľnú akciu zakončil svojim 16. gólom v sezóne len necelých 6 sekúnd pred koncom Datsyuk. Vo výbornom svetle sa pri zranení Jimmyho Howarda ukazuje náhradný brankár Joey MacDonald. Z 8 zápasov zaznamenal 6 výhier a zo 77 striel dostal len 4 góly. Tento týždeň je na programe duel momentálne dvoch najlepších tímov NHL. 23. februára bude mať Detroit šancu natiahnuť domácu sériu neporaziteľnosti na 24 duelov no  v ceste im bude stáť Vancouver. Uvidíme, čím oko hokejového priaznivca potešia tieto 2 tímy v tomto dueli týždňa.