Main Content

Chelsea vyhorela v Brightone, Liverpool doma s Leedsom. Spurs s fantastickým comebackom

nedeľa, 30. október 2022 09:00 | Autor: TASR

Liverpool FC
Liverpool FC | zdroj: TASR

Tréner futbalistov FC Chelsea Graham Potter zažil trpký návrat na miesto predchádzajúceho pôsobiska. Londýnčania prehrali v sobotnom stretnutí 14. kola Premier League v Brightone 1:4. Chelsea nedokázala zvíťaziť v treťom ligovom stretnutí v sérii.

Brighton vstúpil do stretnutia poriadne nabudený a už v prvých piatich minútach sa dostal do troch šancí. Tá tretia sa skončila gólom, ktorý dal Leandro Trossard. Aj po otvorení skóre pokračovali "čajky" v aktívnej hre a jej vyústením boli ešte do prestávky ďalšie dva zásahy, ktoré si hráči Chelsea dali sami. Do vlastnej siete skórovali Ruben Loftus-Cheek a Trevoh Chalobah. Po zmene strán Londýnčania zabojovali o česť a Kai Havertz hlavičkou v 48. minúte znížil. Tréner Potter cez prestávku vymenil brankárov, no aj Edouard Mendy, náhradník Kepu Arrizabalagu, v úplnom závere inkasoval, keď ho v nadstavenom čase prekonal Pascal Gross.

FC Liverpool utrpel druhú prehru za sebou a štvrtú v ligovom ročníku, keď na vlastnej pôde podľahol Leedsu United 1:2. Na rýchly vedúci zásah Rodriga síce už v 14. minúte odpovedal Mohamed Salah, no v predposlednej minúte riadneho hracieho času strhol víťazstvo na stranu hostí Crysencio Summerville. "The Reds" patrí v neúplnej tabuľke až deviate miesto.

Hráči Manchestru City zvíťazili na trávniku Leicestru 1:0. Minimálne na jeden deň sa tak posunuli na čelo súťaže o bod pred Arsenal Londýn. O jediný gól obhajcov titulu sa postaral Kevin De Bruyne, keď v 49. minúte ukážkovo premenil priamy kop.

Tottenham zvíťazil na pôde Bournemouthu 3:2. Víťazný gól dal v druhej minúte nadstaveného času Rodrigo Bentancur po rohovom kope. Tottenham tak po predchádzajúcich dvoch prehrách zabodoval naplno.

 

Premier League - 14. kolo:

FC Liverpool - Leeds United 1:2 (1:1)

Góly: 14. Salah - 4. Rodrigo, 89. Summerville

 

FC Fulham - FC Everton 0:0

/M. Rodák (Fulham) sedel na lavičke/

 

AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur 2:3 (1:0)

Góly: 22. a 50. Moore - 57. Sessegnon. 73. Davies, 90.+2 Bentancur

 

Brighton & Hove Albion - FC Chelsea 4:1 (3:0)

Góly: 5. Trossard, 14. Loftus-Cheek (vlastný), 42. Chalobah (vlastný), 90.+2 Gross - 48. Havertz

 

Crystal Palace - FC Southampton 1:0 (1:0)

Gól: 38. Edouard

 

FC Brentford - Wolverhampton Wanderers 1:1 (0:0)

Góly: 50. Mee - 52. Neves. ČK: 90.+8 Costa (Wolverhampton)

 

Newcastle United - Aston Villa 4:0 (1:0)

Góly: 45.+6 a 56. Wilson, 59. Joelinton, 67. Almiron

 

Leicester City - Manchester City 0:1 (0:0)

Gól: 49. De Bruyne