Main Content

Štvrťfinálové ozveny prvej slovenskej hokejovej ligy

utorok, 21. február 2012 02:56 | Autor: Richard Weinfortner

Štvrťfinálové ozveny prvej slovenskej hokejovej ligy
Štvrťfinálové ozveny prvej slovenskej hokejovej ligy | zdroj: Richard Weinfortner pre Sport7.sk

Počet tímov, ktoré sa pobijú o účasť v Extralige sa zúžil už len na štyri. Štvrťfinále play-off 1.slovenskej ligy sa stalo konečnou stanicou pre mužstvá Prešova, Detvy, Liptovského Mikuláša a Spišskej Novej Vsi.

HC 46 Bardejov – HC 07 Prešov 3:0 na zápasy (5:3, 2:1, 4:0)

V prvom stretnutí sa 1200 divákov v Bardejove rozhodne nemohlo nudiť. 8 gólový zápas vždy pobaví. Domáci viedli v 2. tretine už 3:0, ale Prešovu sa následne podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu. Favorit však stretnutie už dokázal kontrolovať a zvíťazil 5:3. Podobne ako v úvodnom stretnutí aj v 2.zápase série Bardejov svojho súpera vysoko prestrieľal, avšak 5 gólov to tento krát neprinieslo. Víťaz základnej časti však vyhral 2:1. Hlavne druhý zápas v Bardejove dával Prešovu pred domácim publikom nádej. Po dvoch tretinách bolo skóre len 0:1, ale v záverečnej časti hry hostia pridali a 3 gólmi navýšili svoje víťazstvo. Aj v treťom zápase série Bardejov vyslal na brankára Zimu vyše 40 striel a môžeme povedať, že do semifinále ide veľmi presvedčivo a zaslúžene.

ŠHK 37 Piešťany – HC 07 Detva 3:0 na zápasy (6:2, 4:0, 5:2)


Aj druhý tím základnej časti zvládol svoju štvrťfinálovú sériu bez problémov. Piešťany nedali Detve najmenšiu šancu a už po úvodných 2 zápasoch, v ktorých domáci nastrieľali dovedna 10 gólov, bolo jasné, že Piešťany pôjdu ďalej. V prvom zápase si domáci rozdelili svojich 6 gólov rovnomerne po dva na každú tretinu. Hattrickom sa prezentoval Románek. Spomenúť treba však aj brankára Piešťan Dzubinu, ktorý v prvom zápase kryl 31 streleckých pokusov súpera. V druhom zápase Piešťany dokázali svoju silu. Detva sa už nedostala k toľkým strelám, naopak Piešťany strieľali častejšie a hoci v prvej tretine gól nepadol, v druhej a tretej časti hry už domáci skórovali zhodne po dva góly. Do Detvy sa s hráčmi prišlo rozlúčiť 321 divákov a videli tretiu prehru svojho mužstva v play-off. Pri víťazstve 2:5 si pripísal asistenciu aj brankár Piešťan Dzubina.

MHK32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Michalovce 2:3 na zápasy (2:0, 3:2, 5:6, 2:6, 2:5)

Favorizovaný Liptovský Mikuláš v prvom zápase rozhodol o svojom víťazstve už v 1.tretine. Tú vyhral 2:0 a viac gólov diváci už nevideli. V druhom zápase vyhrali Liptáci prvú tretinu len 1:0, čo nestačilo. Michalovce v druhej tretine vyrovnali a keďže v tretej tretine dokázali skórovať obe mužstvá, muselo sa predlžovať. Ani predĺženie nerozhodlo. V nájazdovej lotérii bol úspešnejší domáci tím a do Michaloviec tak cestoval pokojne s vedením 2:0 na zápasy. 1350 divákov a 10 gólov bolo resumé zápasu v Michalovciach. Liptovský Mikuláš samozrejme bojoval o postup do semifinále, ale domáci zabojovali o trošku viac. Mikuláš pritom vyhral prvú tretinu 4:1, ale v 2. dokázali Michalovce súpera o 3gólové vedenie pripraviť. Po 3 tretinách a predĺžení svietilo skóre 5:5 a tak podobne ako v druhom zápase na Liptove rozhodovali nájazdy. Opäť sa v nich tešil domáci tím a Michalovce si tak vybojovali štvrtý zápas. V ňom na súpera vyleteli zostra a po prvej časti hry viedli 4:2. Liptáci sa potom už do Petrovej siete netrafili, Michalovce pridali ešte ďalšie 2 góly a bolo to jasné. Séria sa musela rozhodnúť piatym zápasom v Liptovskom Mikuláši. Piaty, veľmi vyrovnaný zápas priniesol postupovú radosť Michalovciam. Hostia otočili stav série z 0:2 na 3:2 a v semifinále môžu byť ešte veľmi nepríjemným súperom.

HC Spišská Nová Ves – Dukla Senica 0:3 na zápasy (1:4, 2:4, 1:3)

Séria medzi štvrtým a piatym tímom základnej časti vie byť vždy veľmi nevyspytateľná. Inak to nebolo ani v sérii medzi trápiacou sa Spišskou Novou Vsou a Senicou. Otázkou bolo, či Seničania dokážu využiť zlú formu súpera. Spišiaci si však formu neprinavrátili. Hneď v prvom zápase súperovi podľahli pomerne jasne 1:4. Senica vyhrala všetky tretiny o jeden gól a tak môžeme povedať, že kontrolovali zápas. Len 20 streleckých pokusov na brankára Kristína v druhom zápase samozrejme tiež nemohlo byť receptom na postup. Senica aj v druhom zápase na Spiši strelila 4 góly a hoci tento krát inkasovala dvakrát, na radosti im to určite neubralo. Výbornú prácu za Senicu odviedol Michal Hreus, ktorý bol v druhom zápase pri všetkých góloch svojho tímu. Séria sa presunula do Senice a pravdepodobnosť, že tam Spišská Nová Ves dokáže vyhrať oba zápasy a vrátiť sériu tak späť domov bola mizivá. Senica svojho súpera prestrieľala v počte striel a gólovo zdolala 3:1. Dukla Senica tak poprela akékoľvek tvrdenia o tom, že táto séria mala byť najvyrovnanejšou. Spišiaci zakončili sezónou 7 prehrami v rade.

Semifinálové dvojice:

HC 46 Bardejov – HK Dukla Michalovce
ŠHK 37 Piešťany – Dukla Senica