Main Content

Július Šupler už nie je koučom CSKA Moskva

streda, 22. február 2012 13:00 | Autor: TASR

Július Šupler už nie je trénerom A-tímu klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) CSKA Moskva, informoval Sport Express.

Dozorná rada "vojakov" údajne poverila vedením mužstva doterajšieho asistenta Viačeslava Bucajeva, ktorý má šéfovať realizačnému štábu už v stredajšom derby proti Dinamu. Správu o skončení pôsobenia Šuplera neskôr duplikovala aj agentúra RIA Novosti, odvolala sa na zdroj z prostredia klubu.

"Všetko k tomu smerovalo. Hre chýbala organizovanosť a Šupler nedokázal mužstvo viesť. Bucajev je len osobou na preklenutie. Dokončí sezónu a klub sa poobzerá po renomovanejšom koučovi," cituje Sovetskij sport legendárneho bývalého útočníka CSKA Borisa Michailova.

"Nemôžem tvrdiť, že by má táto novinka prekvapila. Ak by mužstvo figurovalo na prvej - druhej priečke, dalo by sa hovoriť o prekvapení, takto však nie - ťažko k tomu povedať viac..." uviedol čestný prezident CSKA Viktor Tichonov.

Sovetskij sport doplnil, že Bucajev viedol stredajší ranný predzápasový tréning. Klub vraj nechystá do konca sezóny žiadne zmeny v hráčskom kádri.

História
Šesťdesiatjedenročný Popradčan Šupler sa stal hlavným koučom moskovského tímu pred súťažným ročníkom 2011/2012, dohoda sa zrodila koncom marca. V 52 zápasoch pod jeho vedením nazbieralo mužstvo 68 bodov a figuruje na 8. priečke v tabuľke Západnej konferencie KHL. Okrem spomenutého stredajšieho duelu na ľade Dinama sa v základnej časti ligy ešte predstaví 26. februára v Nižnom Novgorode.

Šupler v minulosti vytiahol slovenskú reprezentáciu z C-kategórie do elitnej skupiny MS, neskôr v Bielorusku vystaval tím Dinama Minsk a v Lotyšsku stál tri roky za projektom Dinama Riga. Tento účastník KHL sa aj napriek značne nižšiemu rozpočtu v porovnaní s inými tímami dostal pod vedením Šuplera vždy do play-off.

© WEBNOVINY