Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (22.2.)

streda, 22. február 2012 18:25 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (22.2.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (22.2.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Zimné prestupové obdobie je už za nami, no prestupové špekulácie sú stále v kurze. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Sneijder odmietol Zenit
Holandský tvorca hry Interu Miláno sa pred dnešným zápasom Ligy Majstrov na pôde Olympiqueu Marseille vyjadril, že v zimnom prestupovom termíne odmietol lukratívnu ponuku Zenitu Petrohrad. Je totiž odhodlaný s Interom získať taliansky titul a triumf v Champions League. Prvá prekážka čaká na mužstvo Claudia Ranieriho dnes večer na Stade Vélodrome.

Chelsea pukla v Neapole
Pred včerajším osemfinále Ligy Majstrov medzi Neapolom a Chelsea boli domáci „Partenopei“ v predzápasových vyjadreniach zdržanliví, no favorita chceli zaskočiť. Samotný duel ukázal, že Talianom sa to dokonale podarilo, keď rozpoltených The Blues zdolali poľahky 3-1 a pred marcovou odvetou na Stamford Bridge sú favoritom na postup.

Man Utd doma s náhradníkmi

Tréner Manchestru United Alex Ferguson sa pred zajtrajšou odvetou 16-finále Európskej Ligy proti Ajaxu Amsterdam vyjadril, že na Old Trafforde použije aj viacero hráčov z lavičky. Prvý zápas, ktorý sa hral pred týždňom Red Devils vyhrali zaslúžene 2-0 a v domácej odvete by si mali bez problémov postrážiť postup. Odhodlaní Holanďania však rozhodne nepocestujú do Anglicka v porazeneckej nálade a chcú prekvapiť.

Benzema sa zranil

Včerajšie prvé osemfinále Ligy Šampiónov sa Realu Madrid príliš nevydarilo.  Biely Balet vyhrával po góle Cristiana Ronalda v Moskve drvivú väčšinu zápasu, no v nadstavenom čase druhého polčasu domáci vyrovnali a postarali sa o malú senzáciu. Josému Mourinhovi sa navyše zranil Karim Benzema, keď si nešťastne poranil slabiny a svojmu mužstvu bude v najbližších dňoch chýbať.

Dukla chce ísť do finále

Jarná časť Corgoň Ligy je za dverami a prvoligové tímy postupne zverejňujú svoje plány a ciele pred druhou časťou tohto ročníka. Banskobystričania dúfajú, že sa v tabuľke posunú vyššie a pobijú sa o postup do európskych pohárov, no prioritou Dukly je účasť vo finále Slovnaft Cupu.

Anarchia v Chelsea?
Po včerajšej prehre Londýnčanov na pôde SSC Neapol sa v anglických médiách vo veľkom hovorí o tom, že v mužstve vicemajstrov z minulej sezóny panuje totálna anarchia. Starší hráči údajne nerešpektujú Andrého Villasa Boasa, pretože nie sú spokojní s jeho taktikou a trénerskými metódami. Čas AVB na lavičke Chelsea sa zrejme rapídne kráti.

Čech je optimista

Aj keď sa Chelsea nedarí a v médiách sa píše o tímovom rozklade, český reprezentant Petr Čech je stále optimistom. Tvrdí, že v domácej odvete na Stamford Bridge Chelsea Neapol zdolá potrebným rozdielom a postúpi do štvrťfinále. 

Nemecký „Messi“ do Anglicka?

Talentovaný záložník Werderu Brémy Marco Marín, ktorého v Bundeslige prezývajú aj  nemecký „Messi“ by údajne v lete mohol zmeniť pôsobisko. O Marína má totiž eminentný záujem dvojica Arsenal – FC Liverpool a vyzerá to tak, že Werder prikývne tomu, ktorý ponúkne vyššiu ponuku. Pre mladého nemeckého reprezentanta by to mal byť výrazný kariérny postup.

Tévez sa ospravedlnil

Carlos Tévez sa vrátil do mužstva Manchestru City a akceptoval pokutu, ktorú mu vedenie klubu udelilo. Hoci sa to príliš neočakávalo argentínsky kanonier sa klubu a trénerovi Mancinimu aj ospravedlnil za svoje chovanie. ,,Chcem sa úprimne ospravedlniť každému, koho som sklamal a každému, komu som nejakým spôsobom ublížil. Chcem sa teraz sústrediť na zápasy za Manchester City,” vyhlásil Tévez.