Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (23.2.)

štvrtok, 23. február 2012 18:24 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (23.2.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (23.2.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Zimné prestupové obdobie je už za nami, no prestupové špekulácie sú stále v kurze. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Škrtel opäť v ideálnom tíme Premier League
Meno Martina Škrtela sa vďaka výborným výkonom v tejto sezóne skloňuje v britských médiach čoraz častejšie. Naposledy si ho všimla redakcia portálu football365.com, ktorá ho zaradila do ideálnej 11-ky doterajšieho priebehu sezóny Premier League. Na margo slovenského stopéra redaktor britského portálu poznamenal: ,,Je akoby John Terry len viac potetovaný a desivý. V tejto sezóne zblokoval už 21 striel. Na ihrisku pôsobí nebojácne a pritom dôrazne. Spolu s Aggerom vytvoril jednu z najlepších stopérskych dvojíc v súťaži”.

Hamšík na roztrhanie

Letné prestupové obdobie je ešte poriadne ďaleko, no zahraničné médiá už vo veľkom špekulujú o možných presunoch a ich drobnohľadu neunikol ani Marek Hamšík. Kapitán slovenskej reprezentácie by sa údajne mohol stať nástupcom Cesca Fabregasa v Arsenale, no záujem je aj v Manchestri, kde by chceli Hamšíka do tímu Red Devils. Je však otázne, či sú tieto informácie pravdivé, alebo ide iba o špekulácie. My sa prikláňame k variante číslo 2.

Sneijder za 25

Vedenie Interu Miláno sa vyjadrilo, že ak by chcel niekto do svojho mužstva získať Wesleyho Sneijdera, musel by Milánčanom zaplatiť 25 miliónov eur v hotovosti + bonusy. O holandského tvorcu hry mal v zimnom prestupovom období veľký záujem Manchester United a k jeho ctiteľom sa pridal aj Zenit Petrohrad, ktorému financie nerobia problém.

Šeba chcú v Taliansku

O slovenského reprezentanta Filipa Šeba je stále veľký záujem. V lete sa ho pokúsil do svojich služieb získať nemecký Hannover 96, no nepochodil a rovnako obstála aj talianska Modena, ktorá síce vyjadrila interes o získanie Šeba, lenže trhová cena sa jej zdala priveľká. Vladimír Weiss tak bude mať jedného zo svojich najlepších hráčov v Slovane aj na jar.

Spokojný Hubočan

Defenzívny univerzál Zenitu Petrohrad Tomáš Hubočan má v poslednom období dôvod na radosť. Okrem toho, že so svojím tímom vyhral v prvom zápase osemfinále Ligy Majstrov na domácej pôde s Benficou 3-2 je Hubočan zaradený aj do elitnej 11-ky slovenských futbalistov za uplynulý rok. Hubočan vyhlásil, že je to pre neho veľká pocta. Víťazstvo v ankete Futbalista roka by podľa vlastných slov venoval buď Marekovi Hamšíkovi alebo Martinovi Škrtelovi.

Anglická kríza

Svetové médiá si začali uťahovať z anglických mužstiev, pretože britským tímom sa v tohtoročnej edícii Ligy Majstrov vôbec nedarí a dokonca reálne hrozí, že kolíska futbalu nebude mať vo štvrťfinále najpopulárnejšej klubovej súťaže na svete ani jeden tím. Manchesterské celky totiž vypadli už v základných skupinách a Chelsea s Arsenalom sú na pokraji vypadnutia. Kanonieri už zrejme facku 4-0 od AC Miláno nerozchodia, no Chelsea by ešte mohla zamiešať karty, aj keď v Neapole prehrala po zlom výkone 1-3.

Manchester predĺži s Nanim

Vedenie Red Devils pripravuje novú zmluvu pre portugalského krídelníka Naniho, ktorého by si chceli udržať v tíme aj v najbližších rokoch. Anglické média uvádzajú, že sa rokuje o zmluve na štyri roky s týždenným platom 130 tisíc libier.

Tévezove ospravedlnenie Mancini privítal

Tréner Citizens Roberto Mancini prijal Tévezove ospravedlnenie za jeho nedávne chovanie a Argentínčanove postavenie v tíme sa podľa zdrojov blízkych klubu po tomto momente rapídne zlepšilo. ,,Jeho ospravedlnenie som prijal a existuje šanca, že bude znovu hrať za City. Najprv ale podľa mňa potrebuje dva - tri týždne tréningu,” povedal Mancini.