Main Content

REBRÍČEK HANBY: 5 hokejových prepadákov týždňa

piatok, 24. február 2012 12:25 | Autor: Peter Ligas

REBRÍČEK HANBY: 5 hokejových prepadákov týždňa
REBRÍČEK HANBY: 5 hokejových prepadákov týždňa | zdroj: Peter Ligas pre sport7.sk, youtube.com

Prinášame vám druhý diel novej pravidelnej rubriky Sport7.sk, v ktorej vám budeme každý piatok prinášať 5 najväčších prepadákov uplynulých 7 dní vo svete hokeja.

  Čo sa to stalo s Capitals?

Pred začiatkom sezóny bol Washington jedným z najväčších favoritov na zisk Stanley Cup-u. Teraz, na konci februára, sa potáca na 10. mieste Východnej konferencie. Od postupovej priečky do play-off ich síce delia len 2 body, očakávania mali však v hlavnom meste USA diametrálne úplne iné. Z posledných 12 zápasov vyhrali len 3, pri negatívnom skóre -11. Ruskej hviezde Alexandrovi Ovechkinovi sa taktiež nedarí. V 56 odohraných zápasoch získal len 45 bodov, čo je hlboko pod jeho možnosti. Taký Nicklas Bäckstrom odohral o 18 zápasov menej a nazbieral v nich len o 3 body menej ako Ovechkin. Tomáš Vokoun, ktorý prišiel pred sezónou ako záruka kvality na poste brankára, strieda svetlejšie chvíľky s horšími a pozíciu jednotky nemá vôbec istú. V posledných dvoch zápasoch bol dokonca striedaný, po čom sa aj na neho zniesla kritika od trénera Dalea Huntera. V tomto týždni prehrali Capitals obe svoje stretnutia, so skóre 2:10.

  Robyn Regeher a jeho špinavá hra


Tento 31 ročný rodák z Recife v Brazílii hrá v NHL už od roku 1998. Odohral už 881 zápasov, počas ktorých sa prezentoval zväčša dobrou obrannou činnosťou. Koncom minulého roku sa zviditeľnil tvrdým hitom na Alexandra Ovechkina, ktorého nekompromisne no v súlade s pravidlami zrovnal so zemou. Jeho zákrok z nedele na Jamesa Neala už však taký čistý nebol. Regeher nepríjemne narazil Neala na mantinel a v prvom momente vyzeral jeho zákrok dosť hrozivo. Našťastie sa Neal po pár sekundách bez problémov postavil z ľadu a mohol pokračovať v hre. Regeher vyviazol len s menším trestom a určite si bude musieť dávať na podobne nebezpečné zákroky v budúcnosti pozor.



  Zlá forma Slovanu Bratislava


3 zápasy v rade už Bratislavský Slovan neokúsil ako chutí víťazstvo. Ku tomu pridal ešte skóre 2:11 a oheň bol na streche. Vedenie zareagovalo na túto krízu veľmi rýchlo. Michala Macha, ktorý po návrate do Slovana zaznamenal v 33 zápasoch len 11 bodov, vyradilo vedenie do konca roka z kádra. Okrem toho, padali v kabíne aj pokuty a to hlavne za nedisciplinovanosť. Slovan nazbieral v doterajšom priebehu sezóny už 1027 trestných minút. Či tieto opatrenia boli účinné, uvidíme už v nasledujúcom dôležitom zápase proti Skalici. 

  Derek Dorsett a jeho „bitka“


Dvojku v dnešnom rebríčku si vyslúžil Derek Dorsett z Columbusu za svoju síce odvážnu no vtipnú vložku do sobotňajšieho zápasu proti Ottawe. Dorsett sa chcel za rozhodnutého stavu v prospech Chicaga pravdepodobne ukázať, že keď už nič zo zápasu aspoň rozdá niekoľko rán okolo. Vybral si však veľmi zlého konkurenta. 1,8 metra vysoký Dorsett si vyskočil do Johna Scotta, ktorý je o 23 centimetrov vyšší než on. Scott zo začiatku vyzeral že nechápe čo od neho Dorsett chce, no po niekoľkých sekundách keď mu začal „modrokabátnik“ bezmocne trhať dresom pochopil. Keď sa mu podarilo konečne zhodiť rukavice, nemal so svojim rivalom zľutovania a narobil z neho trhací kalendár. Nabudúce pred bitkou si Derek Dosett asi dvakrát rozmyslí na koho skočiť a vyberie si rovnocennejšieho protivníka.



 Podozrivý zápas Nitra-Trenčín


Už sme si zvykli na to že kupovanie a ovplyvňovanie zápasov nie je na Slovensku nič nezvyčajné. O tom že na tomto tvrdení asi niečo pravdy bude, nás naposledy presvedčil utorňajší zápas našej hokejovej (Extra)ligy. Zápas pod Zoborom bol zaujímavý hneď z niekoľkých hľadísk. Nitra potrebovala víťazstvo aby si udržala ešte teoretickú šancu na vyhnutie sa baráži. Už od samého rána sa však začalo potichučky po rôznych fórach rozprávať o tom, že v Nitre to nebude zápas tak celkom „kóšer.“ Ževraj Nitra sa baráži už aj tak nevyhne a Trenčínu sa body zídu predsa len viac. Jednoznačným dôkazom toho že sa niečo deje, bolo radikálne upravovanie kurzov od stávkových kancelárií v priebehu dňa. Tak napríklad: kurz na víťazstvo Trenčína tesne popoludní sa pohyboval okolo 2,2, pár minút pred zápasom už bol pod 1,6. Ešte podozrivejší bol vývoj kurzu na víťazstvo Nitry v prvej tretine, ktorý začal naopak klesať. Vrcholom bolo zaznamenávanie vysokých vkladov na víťazstvo Nitry v prvej tretine no Trenčína v celom zápase, kde niektoré stávkové kancelárie ponúkali kurz okolo 10. Táto stávka však bola po chvíli stiahnutá a podať na ňu sa podarilo len pár „šťastlivcom.“ Ku problému sa vyjadrili aj stávkové kancelárie, ktoré priznali istý nárast stávok na víťazstvo Trenčína, no nevyhodnotili zápas ako rizikový. Stiahnuť zápas z ponuky sa rozhodol len Tipos. Priebeh zápasu snáď ani netreba komentovať lebo nasadenie hráčov, aby všetko dopadlo podľa „plánu“ bolo enormné, záujem o hranie hokeja už menší. Veď názor nech si už urobí každý sám... Nech už však v tom má prsty hocikto, takáto negatívna reklama určite neprospieva našej (Extra)lige. Klesá dôveryhodnosť fanúšikov a pre koho hrať teda ten hokej keď nie pre ľudí? Ak toto má byť súčasť fair-play, to sa rovno môžu všetky tímy stretnúť v septembri, hodiť si korunou a určiť víťaza ligy.