Main Content

Slovan prelomil smolu v Skalici, Poprad vyhral v Nitre

piatok, 24. február 2012 20:00 | Autor: TASR

Výsledky 51. kola slovenskej hokejovej extraligy.

HK 36 Skalica - HC Slovan Bratislava 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

I. tretina
Už v úvodných sekundách predviedla prvá skalická formácia kombinačnú akciu zakončenou gólom Školiaka do pravého horného rohu bránky. Nechýbalo však veľa a hostia mohli protiútokom odpovedať - ešte stále v 1. min. Slovan napokon vyrovnal v 4. min po tom, ako sa puk odrazil od Lakosila a situáciu najpohotovejšie zvládol Šatan. Domácim sa v polovici prvej tretiny naskytla možnosť upraviť stav vo dvoch na seba nadväzujúcich presilových hrách, ale hostia sa dokázali ubrániť.

II. tretina
Do druhej časti úspešnejšie vstúpili Bratislavčania, keď Kudrna s Hudecom získali puk v útočnom pásme pri skalickej rozohrávke a prekonali Lakosila. Po tomto góle si Záhoráci vytvorili tlak, ale Konrád zneškodnil mnohé ich akcie. Poradil si aj so strelou Lušňáka, ktorý sa osamotene ocitol pred bránkou. Spomedzi šancí "belasých" vynikol samostatný únik a blafák Skokana v 27. min, Lakosil však podržal svoj tím.

III. tretina
V záverečnom dejstve sa hra zdynamizovala a útok striedal útok na oboch stranách. Najbližšie k vydarenému zakončeniu bol kapitán domácich Pálffy, ale ani z tesnej blízkosti neprekonal Konráda. Domáci sa naďalej snažili nájsť recept na vyrovnanie, Bratislavčania však ukázali kvalitnú prácu v obrane. V poslednej minúte hrali Skaličania power-play, ale nepodarilo sa im vynútiť si predĺženie.

Hlasy:
Peter Oremus (tréner Skalice): "Každá prehra, samozrejme mrzí. Neteší ma, že sme nesplnili všetko, čo sme si pred zápasom povedali. Chýbalo nám, žiaľ, aj trochu šťastia."
Jan Neliba (tréner Slovana): "Dnes bol už najvyšší čas ukázať tvár tohto tímu a nebolo dobré, že sme na začiatku inkasovali. Šancí mala Skalica mnoho, aj brankári predviedli výborné výkony. My sme napokon mali viac šťastia."

HK 36 Skalica - HC Slovan Bratislava 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Góly: 1. R. Školiak (J. Hruška, Pálffy) - 4. Šatan (Štajnoch, Bulík), 23. M. Hudec (A. Kudrna)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Šefčík, M. Junek, 3495 divákov

Zostavy:
Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Šmach, Kloz, Jankovič, Pojkar, Magušin, Křetinský, Gula - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Kutálek, Holovič, Šátek - Obdržálek, Lušňák, T. Višňovský - J. Jurík, Klejna, R. Konečný
Slovan: Konrád - Dobroň, Švarný, Jass, P. Frühauf, Luža, L. Kozák, Štajnoch, M. Bakoš - Šatan, Bulík, L. Hudáček - D. Skokan, Kukumberg, M. Bartánus - Preisinger, M. Hudec, A. Kudrna - D. Buc, M. Sloboda, Harvey






HK Nitra - HK AutoFinance Poprad 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

I. tretina
V Nitre sa hral pred skromnou kulisou priemerný hokej. Domáci priaznivci sa z gólu tešili už po 65 sekundách: Tománek posunul v útočnom pásme puk na Štefanku a ten strelou spomedzi kruhov prekvapil Melicherčíka. V ďalšom priebehu úvodnej tretiny mali hostia k dispozícii tri presilovky, ale nič z nich nevyťažili. Vyrovnať mohol paradoxne v oslabení obranca Suchý, v 17. min však zblízka neprekonal Šimbocha.

II. tretina
Nie príliš atraktívny hokej pokračoval aj po prvej prestávke. Hostia však svoju k zrýchlili hru a brankára Nitry ohrozovali častejšie. Dvadsiata šiesta minúta priniesla sľubnú príležitosť domáceho Tománka, ale nitriansky strelec nezakončil krátky únik gólom. O dve minúty mohli Popradčania vyrovnať, keď až dvaja domáci hráči zlomili hokejku, túto improvizovanú presilovku piatich proti trom však hostia nezužitkovali. V polovici zápasu mal dve výborné príležitosti Svačina, ale pokus o blafák a ani strelu zblízka nezakončil gólom.  35. min sa však už Podtatranci radovali: v presilovke vrátil Chovan puk Balánovi a na jeho pokus zo strednej vzdialenosti zareagoval domáci brankár neskoro - 1:1. Hostia mali naďalej viac z hry a ich prevahu vyjadril zmenou skóre v 39. min Kroták. Obávaný kanonier rutinérsky zakončil svoj únik po dobrej prihrávke od Svitanu.

III. tretina
Hostia vstúpili do tretej tretiny útočne naladení a ich snahu o "poisťujúci" tretí gól korunoval v 45. min Svačina: v početnej výhode si nakorčuľoval medzi kruhy a výzvu od Chovana trafil ideálne - 1:3. Už nasledujúcou akciou sa však domáci vrátili do zápasu. V skrumáži pred Melicherčíkom Hamrák ideálne našiel Kropáča, ktorý nepohrdol odkrytou bránkou a bolo 2:3 z pohľadu Nitry. Skóre sa napokon už nezmenilo.

Hlasy:
Miloš Fleischer (asistent trénera Nitry): "Začali sme dobre, vychádzali nám kombinácie a dostali sme sa aj do vedenia. V druhej tretine sme však vlastnými chybami umožnili súperovi dostať sa do tempa. Popradčania mali aj viac šancí, z ktorých dve využili. V záverečnej časti sme sa urobili korektúry v zostave, ale na vyrovnanie to nestačilo."
Róbert Spišák (asistent trénera Popradu): "Úvod nám nevyšiel, prvá tretina bola z našej strany zlá. Nemali sme dobrý pohyb a ani organizáciu hry. V druhej tretine sme to zlepšili a zvládli sme priebežný obrat. V záverečnej časti sme už kontrolovali priebeh a toto dôležité stretnutie sme napokon dotiahli do víťazného konca."

HK Nitra - HK AutoFinance Poprad 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Góly: 2. M. Štefanka (Tománek), 46. Kropáč (Hamrák, Uhnák) - 35. Balán (Michal Chovan, A. Kroták), 39. A. Kroták (P. Svitana), 45. Svačina (Michal Chovan, A. Kroták)
Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše R. Rapáč (Poprad) 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Goga - Stano, J. Tvrdoň, 1398 divákov

Zostavy:
Nitra: Šimboch - K. Grman, Tůma, Ďurák, Vosátko, Martin Bača, Ordzovenský, Gurčík, Hrudík, Káčer - G. Saliji, Hrnka, H. Ručkay - Kropáč, M. Štefanka, Tománek - Mašlonka, Hamrák, Martin Segľa - Bene, Uhnák, Radulay
Poprad: Melicherčík - Pentikäinen, R. Suchý, Tavželj, Kovačevič, Fabian, Jáchym, D. Kramár - Škovira, Strömberg, Vaic - Michal Chovan, Balán, R. Rapáč - Svačina, A. Kroták, P. Svitana - Homa, S. Takáč, Malina


© WEBNOVINY