Main Content

Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 6. dňa

streda, 12. máj 2010 13:51 | Autor: TASR

Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 6. dňa
Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 6. dňa

Ani sme sa nenazdali a základné skupiny začínajú v Nemecku písať svoju poslednú kapitolu. Dôležitosť zápasov vzrastá a bojuje sa o miestenky do osemfinále, veď kto by chcel zakončiť turnaj v skupine o záchranu.

Šiesty hrací deň nám teda ponúkne štyri zápolenia, pričom v skupine B sa zdá, že ide všetko podľa plánu, ale naopak v skupine D je situácia viac než zaujímavá a o prekvapenia nie je núdza. Poďme sa teda spolu pozrieť, aké vyhliadky a šance majú jednotlivé tímy.

Dánsko vs. Nemecko - Skupina D

 

Domáci hokejisti zakončia svoje pôsobenie v základnej skupine súbojom s Dánskom, ktoré môžeme s prehladom označiť za najväčšie prekvapenie šampionátu. Dáni ako jednoznačný outsider skupiny, ba aj celého turnaja, zažívajú priam rozprávkové dni a po dvoch odohraných zápasoch ešte neokúsili trpkosť prehry. Táto skutočnosť vyznieva o to prekvapivejšie, že najmenší zo severských štátov, si vyšliapol na hokejovo oveľa zdatnejších súperov. V prvom zápase si Dáni poradili s Fínmi pomerne jednoznačne 4 : 1 a v tom druhom si dokázali poradiť s reprezentáciou USA, tento krát 2 : 1 po predĺžení. Hokejový trpaslík sa tým pádom usadil na čele D skupiny a zostáva mu posledný krok v podobe súboja s Nemeckom. Domáci hokejisti začali majstrovstvá sveta na výbornú a taktiež si poradili s Americkým výberom v nadstavenom čase. Podobne aj s Fínmi dokázali udržať jednogólové manko do konca zápasu a tým aj fanúšikov v napätí, nakoniec však nedokázali streliť gól a prehrali 0 : 1. Keby Nemci dokázali zápas s Dánmi vyhrať, mohla by nastať celkom zaujímavá situácia, v ktorej by sa zoči-voči stretli Američania a Fíni, pričom porazený by putoval do bojov o záchranu. Po posledných skúsenostiach v tejto skupine, treba povedať, že tu je možné všetko. Je veľmi ťažké odhadnúť kto bude v tomto súboji úspešnejší. Na jednej strane máme nabudený domáci výber, na strane druhej sú teraz až euforicky hrajúci Dáni, ktorým zatiaľ vyšlo všetko na čo siahli.

Náš tip : 1X

Odporúčané tipy :

Remíza = kurz 4,20 - bet365.com
Celkové skóre = pod 4,5 / kurz 1,95 - bet365.com
Celkové skóre = pod 5,5 / kurz 1,60 - bwin.com



Taliansko vs. Lotyšsko - Skupina B

 
Tento zápas by sme mohli pokojne nazvať aj existenčným. Narozdiel od D skupiny, to v tejto skupine prebieha podľa predpokladov. Taliani ani tento rok neurobili dieru do sveta a po výsledkoch 1 : 5 s Kanadou a 0 : 3 so Švajčiarskom, by bolo skôr prekvapením, keby dokázali vyhrať a postúpiť do osemfinálovej časti. Lotyši na druhej strane nepredviedli oveľa viacej, akurát majú na svojom konte o jeden strelený gól viac. Je pravdou, že v zápase so Švajčiarskom, sa dlho držali na dostrel aspoň bodu, nakoniec sa im však nepodarilo uspieť a po prehre 1 : 3 nebodovali. V druhom zápase veľmi nemali Lotyši čo riešiť a Kanade podľahli hladko 1 : 6. Víťaz teda berie všetko a predĺži si pobyt na majstrovstvách sveta minimálne o tri ďalšie zápasy. Z papierových predpokladov nám vychádza ako favorit Lotyšsko, ktoré predsa len disponuje lepším hokejovým zázemím ako Taliani, čo majú s bojmi o záchranu bohaté skúsenosti.

Náš tip :
2

Odporúčané tipy :
Handicap = Lotyšsko - 1,5 / kurz 1,80 - bet365.com
Celkové skóre = pod 5,5 / kurz 1,70 - bwin.com
Ktorý tím strelí prvý gól = Lotyšsko / kurz 1,42 – expect.com




Fínsko vs. USA - Skupina D
 

Za normálnych okolností, by to bol zápas o prvenstvo v základnej skupine. Nie však tento rok. Už sme to pred tým naznačili, že v prípade Nemeckého víťazstva, by sa jeden z tejto dvojice už jednoducho nezmestil do ďalšej fázy turnaja. Nezabúdajme ale, že si za to Fíni a rovnako aj Američania môžu sami. Suomi sú predsa len o niečo v lepšej pozícií, keď horko ťažko porazili domácu reprezentáciu, futbalovým výsledkom 1 : 0. Keďže v prvom zápase nedokázali bodovať, majú na konte tri body, čo je o jeden viac ako majú Spojené štáty americké. Je pravda, že Američania prišli do Nemecka z nie príliš silnou zostavou, ale že to bude najväčší prepadák turnaja si nemyslel snáď nikto. Americký hokejisti prehrali oba svoje doterajšie zápasy v predĺžení a čaká ich už iba ten najťažší. Môžeme teda očakávať nervózny zápas, v ktorom budú chcieť obidve mužstvá vyhrať za každú cenu. Hádanka v podobe zamotanej D skupiny má množstvo riešení a na to správne si budeme musieť počkať do konca tohoto stretnutia. Fíni vyzerajú byť predsa len o trochu kompaktnejší a mali by predčiť zatiaľ absolútne bezzubých Američanov. Tak či tak, pred pár mesiacmi si tieto dve mužstvá rozdelili striebornú a bronzovú olympijskú medailu, ale dnes stoja nad priepasťou v podobe bojov o záchranu.

Náš tip : 1

Odporúčané tipy :
Handicap = Fínsko - 0,5 / kurz 1,90 - bet365.com
Čas strelenia prvého gólu = 10:00 – 60:00 / kurz 1,85 – expect.com




Kanada vs. Švajčiarsko - Skupina B

 
Už je to raz tak. Nech Kanada príde na vrcholový turnaj s akoukoľvek súpiskou, valcuje jedného súpera za druhým. Možno je trošku škoda, že javorové listy v základnej skupine nenarazia ani na jedného ozaj silného súpera a nepredvedú tak svoju skutočnú silu, ale aspoň sa môžu schuti rozohrať do ďalšej fázy turnaja. Kanaďania disponujú po dvoch stretnutiach pekným skóre 11 : 2 a tím vedení dvoma poslednými jednotkami draftu (Stamkos, Tavares) by nemal zaváhať ani v záverečnom zápase proti Švajčiarom. Tí zatiaľ pevne kráčajú do osemfinále a proti Kanade nemajú, čo stratiť. Švajčiari posledné roky čoraz viacej trápia hokejové veľmoci a síce hrali zatiaľ iba s Lotyšmi a Talianmi, dostali len jeden gól, čo je celkom pekná vizitka. Kanada bude určite chcieť vyhrať svoju základnú skupinu a žiadne prekvapenie by sa teda v tomto zápase konať nemalo. Priebeh možno nebude taký jednoznačný ako v predošlých prípadoch, ale z víťazstva sa budú tešiť obhajcovia dvoch posledných strieborných medailí. Švajčiari napriek tomu bezstarostne postúpia ďalej z druhého miesta.

Náš tip : 1


Odporúčané tipy :

Handicap = Kanada -1,5 / kurz 1,60 - bet365.com
Handicap = Kanada -2 / kurz 1,90 - betsson.com
Celkové skóre = pod 6,5 / kurz 1,45 - bwin.com