Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (26.2.)

nedeľa, 26. február 2012 18:55 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (26.2.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (26.2.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

Giggs = 900
Ryan Giggs prežíva svoj sen. Žijúca legenda Manchestru United dnes nastúpila na svoj 900. zápas v drese Red Devils a za stavu 1-1 tento Walesan v nadstavenom čase druhého polčasu uzemnil Norwich víťazným gólom. V médiách sa navyše šušká o tom, že keď Alex Ferguson skončí na lavičke Červených Diablov, tak jeho nástupcom bude práve Giggs.

Rozhodne sa zajtra

Divácka anketa, v ktorej si fanúšikovia zvolia slovenského futbalistu roka za rok 2011 je na programe už zajtra na slávnostnom galavečere v Trnave. Hlavnými favoritmi na zisk celkového triumfu sú predovšetkým Marek Hamšík a Martin Škrtel, ktorí patria v Neapole respektíve v Liverpoole k stálym členom základnej zostavy. Odovzdávanie ankety bude v priamom prenose vysielať RTVS.

Prenos neistý

V stredu odohrá slovenská reprezentácia svoj prvý zápas v kalendárnom roku na pôde Turecka, no je údajne pri najmenšom neisté, či tento zápas uvidia diváci na televíznych obrazovkách. Situácia by sa mala vyriešiť vraj v priebehu zajtrajška a dúfame, že Slovensko v stredu večer uvidíme v akcii.

Tlačovka v Žiline

Exmajster a jesenný líder Corgoň Ligy MŠK Žilina určil ako dátum svojej tlačovej konferencie pred začiatkom jarnej časti zajtrajší deň. Šošoni sa v zime výrazne posilnili, a preto budú na jar patriť medzi najhorúcejších ašpirantov na titul.

Je Chelsea späť?
Anglické médiá sa včera zhodli v jednom, že The Blues sú späť. Niektorí tvrdia, že po jednom podarenom zápase je priskoro vydávať takéto vyhlásenia, no samotní zápas ukázal, že mužstvo Andrého Villasa Boasa predviedlo proti Boltonu kompaktný výkon podporený troma gólmi.  Chelsea tak môže dvojnásobne mrzieť utorňajšia prehra s Neapolom 1-3, pretože v domácej odvete ju čaká skutočne ťažká úloha, ktorá však nie je nesplniteľná.

Götze začal trénovať
Borussia Dortmund sa musela v prvých jarných kolách Bundesligy zaobísť bez svojho supertalentu Maria Götzeho, ktorý bol nepríjemne zranený. „Supermario“ však začal zľahka trénovať a a niekoľko dní by mohol nastúpiť aj v ostrom zápase a pomôcť svojmu mužstvu vo vyrovnanom boji o titul.

Aršavin chce titul

Ruský bohatier Andrej Aršavin, ktorý odišiel na polročné hosťovanie z Arsenalu do Zenitu Petrohrad sa prakticky hneď po príchode „skromne“ vyjadril, že do Ruska si prišiel po titul. Aršavin bude v Zenite spoluhráčom Slováka Tomáša Hubočana, ktorý hráva krajného obrancu a očakáva sa, že Aršavina bude na krídle zásobovať loptami.

Redknapp by si zobral aj svojich asistentov

Ak sa stane Harry Redknapp novým trénerom anglickej reprezentácie chce so sebou zobrať na lavičku aj svojich asistentov z Tottenhamu Kevina Bonda a Joea Jordana. Ako uvádza Sunday Mirror na lavičke Tottenhamu by potom mohli Redknappa nahradiť buď José Mourinho alebo David Moyes z Evertonu.

Van Persie by mal dostať rozprávkovú ponuku od Gunners

V edenie Gunners sa podľa Daily Mail rozhodlo nedopustiť podobnej chyby ako v prípade Fabregasa či Nasriho a Van Persieho sa pokúsi v tíme udržať, nech ich to bude stáť  “čokoľvek“. Kanonieri údajne plánujú ponúknuť holandskému ostrostrelcovi zmluvu s týždenným platom vo výške 130 000 libier plus 5 miliónový bonus za podpis zmluvy. Mail on Sunday dokonca tvrdí, že Gunners ponúknu Van Persiemu plat až vo výške 150 tisíc libier týždenne.