Main Content

Najproduktívnejším hráčom v KHL je Alexander Radulov

pondelok, 27. február 2012 12:30 | Autor: TASR

Najproduktívnejším hráčom základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) sa v sezóne 2011/2012 stal útočník Alexander Radulov z tímu Salavat Julajev Ufa. Dvadsaťpäťročný krídelník nazbieral v 50 dueloch 63 kanadských bodov za 25 gólov a 38 asistencií.

Na delenom druhom mieste skončili Tony Maartensson z SKA Petrohrad a Vadim Šipačov z Čerepovca, obaja v 54 zápasoch získali 59 bodov (22+37). Aj napriek nie príliš vydarenej sezóne klubu Spartak Moskva skončil na 15. mieste slovenský útočník Štefan Ružička, ktorý zaznamenal 22 presných zásahov a 18 gólových prihrávok. Dvadsaťsedemročný slovenský reprezentant navyše dosiahol až šesť víťazných gólov a v tejto štatistike obsadil 3. pozíciu.

Titul najlepšieho strelca získal Brandon Bochenski z Barysu Astana, ktorý konto brankárov súperov zaťažil 27-krát. Najproduktívnejším obrancom sa stal jeho spoluhráč Kevin Dallman (54 bodov, 18+36), ktorý ako bek skončil spomedzi všetkých korčuliarov v kanadskom bodovaní na 5. mieste.

Dvojica slovenských brankárov sa umiestnila vysoko v hodnotení dvoch ukazovateľov. Ján Laco z HC Lev Poprad neinkasoval až v piatich zápasoch a skončil štvrtý za triom Košečkin, Jeriomenko, Birjukov. Všetci traja spomenutí gólmani dosiahli 6 shutoutov. Rastislav Staňa z CSKA Moskva skončil piaty v hodnotení gólmanov s najlepším priemerom inkasovaných gólov na jeden zápas. Najlepším v tejto štatistike bol Vitalij Kovaľ z Nižného Novgorodu (1,75), pri Staňovom mene svieti údaj 2,06.

Podľa očakávania tabuľke najtrestanejších hráčov dominuje kvarteto bitkárov z tímu Viťaz Čechov. Najviac trestných minút nazbieral Kip Brennan (240), nasleduje Jon Mirasty (197), Jeremy Yablonski (174) a Nick Tarnasky (173). Zo Slovákov skončil na 8. priečke Branislav Mezei so 107 trestnými minútami.

© WEBNOVINY