Main Content

VIDEO: Newcastle obral o body Arsenal. Manchester United opäť suverénne

streda, 4. január 2023 08:18 | Autor: TASR

Marcus Rashford
Marcus Rashford | zdroj: YouTube

V šlágri 19. kola anglickej futbalovej Premier League medzi vedúcim tímom súťaže Arsenalom Londýn a tretím Newcastlom United sa zrodila bezgólová remíza.

Domáci "kanonieri" napriek územnej aj streleckej prevahe prvýkrát v sezóne stratili body na Emirates Stadium. Arsenal vedie tabuľku o osem bodov pred Manchestrom City, úradujúci majster však odohral o zápas menej. Na zápasovej súpiske Newcastlu figuroval opäť slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka, ktorého si "straky" stiahli z hosťovania v Manchestri United. Duel sledoval z lavičky pre náhradníkov.

Brighton zvíťazil vďaka rýchlym trom gólom z úvodu druhého polčasu na pôde Evertonu 4:1. Góly si podelili štyria strelci. V prvom polčase otvoril skóre Kaoru Mitoma, na ktorého nadviazali Evan Ferguson, Solomon March a Pascal Gross. Klub z juhu Anglicka sa ziskom troch bodov posunul na ôsmu priečku o bod za siedmy Fulham. Londýnsky klub uspel na pôde Leicestru City, keď o triumfe "chalupárov" rozhodol v 17. minúte Aleksandar Mitrovič. Iba na lavičke pre náhradníkov Fulhamu bol Marek Rodák.

Manchester United zvíťazil na Old Trafford nad Bournemouthom 3:0. V prvom polčase poslal „červených diablov“ do vedenia Casemiro. Na začiatku druhého dejstva zvýšil na 2:0 po rýchlej kontre strelou k žrdi Luke Shaw. Skóre spečatil v 86. minúte Marcus Rashford a United tak uspeli v štvrtom zápase za sebou.

 

Premier League - 19. kolo:

Arsenal Londýn – Newcastle United 0:0

/M. Dúbravka (Newcastle) bol na lavičke náhradníkov/

 

Everton FC – Brighton Albion 1:4 (0:1)

Góly: 90.+2 Gray (z 11 m) – 14. Mitoma, 51. Ferguson, 54. March, 57. Gross

 

Leicester City – Fulham FC 0:1 (0:1)

Gól: 17. Mitrovič

/M. Rodák (Fulham) bol na lavičke náhradníkov/

 

Manchester United – AFC Bournemouth 3:0 (1:0)

Góly: 23. Casemiro, 49. Shaw, 86. Rashford