Main Content

REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #3)

pondelok, 27. február 2012 16:56 | Autor: Peter Ligas

REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #3)
REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #3) | zdroj: Peter Ligas pre sport7.sk

Prinášame vám druhý diel novej rubriky, v ktorej vám budeme každý pondelok podvečer prinášať rebríček desiatich aktuálne najlepšie hrajúcich tímov NHL (alebo ak chcete NHL POWER RANKINGS).

 

 Ottawa Senators (33-23-8)

Ottawa v tomto týždni definitívne vytriezvela z All-Stars Game. Po prestávke spôsobenou týmto zápasom, prehrali Sanators 4 zápasy v rade a nevyzeralo to že im „voľný“ víkend v ich hale pomohol. Od 9. februára však odišli z ľadu bez bodu len v jednom zápase a podarilo sa im dokonca vyšplhať sa na postupové priečky do play-off. Generálny manažér, Brian Murray,  musel v posledných dňoch riešiť hlavne brankársku otázku. Craig Anderson má zranenú ruku a Alex Auld nepredstavuje takú istotu v bránkovisku akú by si Murray predstavoval. Dnes v noci sa mu však aspoň čiastočne podarilo zaplátať túto dieru, keď za výber v druhom kole budúcoročného draftu získal Bena Bishopa zo St. Louis.

  New Jersey Devils (35-22-4)

Po štyroch víťazstvách v rade, prišli v piatok a dnes v noci 2 prehry. Tieto Devils posunuli až na 4. miesto v Atlantickej divízii, bod za Philadelphiu a 3 za Pittsburgh. Už dnes v noci sa pre New Jersey začína veľmi ťažký týždeň na cestách. Začínajú proti Rangers, v štvrtok už vykorčuľujú na ľade Bostonu, aby ani nie o 24 hodín odohrali zápas proti Capitals. V nedeľu sa potom opäť vracajú do New Yorku na ľad Islanders. Bude veľmi dôležité aby ukoristili z tohto „výletu“ aspoň niekoľko bodov a aby nestratili kontakt s ôsmim miestom konferencie. V mesiaci marec ich čaká až 17 zápasov a pri tuhom boji o play-off, každý dlhodobejší výpadok bodov môže byť kruto potrestaný.

  Boston Bruins (37-20-3)


Ako sa sezóna prehupla do poslednej štvrtiny, Boston bude musieť nájsť svoju stratenú formu z novembra a decembra a ešte zabojovať v posledných 20 zápasoch.  Tento mesiac Boston vyhral len 5 zápasov z jedenástich no tento týždeň ukázal, že ich treba stále brať veľmi vážne a stále sa drží na vrchole vo svojej divízii. Porazili silné St.Louis, Ottawu a s Buffalom prehrali až po nájazdoch. Bruins majú najväčší gólový rozdiel s pomedzi všetkých tímov NHL, keď pri 200 strelených góloch inkasovali len 139 (+61). To ich radí ďaleko, ďaleko pred druhý Vancouver (+49).

 Pittsburgh Penguins (36-21-5)

Malkin, Neal, Malkin, Neal, Malkin, Malkin, Malkin, kde tu Kunitz, Letang či Cooke. Takto jednotvárne vyzerá listina bodujúcich hráčov po každom zápase Pittsburghu. Kde by boli Pens teraz bez prvých dvoch menovaných vyššie? Hlavne Malkin predviedol tento týždeň opäť neskutočné výkony a doviedol svojich k trom výhram. 5+2 je jeho bilancia a nemuselo ani zďaleka ostať pri tom. Celkovo má Rus už 78 bodov a drží si 3 bodový náskok pred druhým Stamkosom. Treba však podotknúť že odohral o 7 zápasom menej ako ostrostrelec Tampy. Je len veľká škoda že Sidney Crosby stále nemôže hrať, lebo spolupráca týchto dvoch by bola určite ozdobou a pohladením pre oko každého hokejového fanúšika.

  Detroit Red Wings (41-19-3)

Po rekordnom minulom týždni si Detroit vybral slabšiu chvíľku. V tomto týždni prehral všetky 3 zápasy, pričom 2 krát padol aj v dlho nedobytnej Joe Louis Arena. Možno je to aj zásluhou absencie Pavla Datsyuka, ktorý má zranené koleno a ešte pár dní bude svojmu tímu chýbať. Cestovanie pre Detroit ako tím z východným časovým pásmom hrajúcim v západnej konferencii. Z posledných 19 zápasov však hrá Detroit mimo svojho časového pásma len 4 zápasy. Dobrou správou pre tím je určite aj návrat Jimmyho Howarda, ktorý sa už úplne zotavil zo zranenia. Tento týždeň majú Red Wings relatívne pokojný. Hrajú len 2 zápasy a to proti Columbusu a Minnesote.

 Nashville Predators (36-19-7)

Náročný program zvládli Predators v posledných dňoch naozaj s prehľadom. Výhra nad Vancouverom, San Jose a prehra až po nájazdoch so St. Louis ich stále udržuje na 5. mieste západnej konferencie. Predators majú v tomto roku smolu na výborne hrajúcich protivníkov vo svojej divízii. Z ich ziskom 79 bodov by v troch iných divíziách okupovali 1. Miesto a v ostatných by boli prinajhoršom druhý. V zostávajúcich zápasoch budú musieť zapnúť všetky motory naplno, ak si chcú vybojovať výhodu domáceho prostredia v 1. kole play-off, ktoré by im už dozaista nemalo ujsť. Nebudú to už mať tak celkom vo vlastných rukách, pretože proti Detroitu hrajú už len dva krát a proti St. Louis len raz.

 New York Rangers (39-15-6)

Len ťažko by sme hľadali tím, ktorý ma nabitejší program ako Rangers. V priebehu 30 dní odohrajú 17 zápasov a väčšinu z nich vonku. Pozitívnou stránkou môže byť že 10 z ich nadchádzajúcich súperov sa pohybuje v dolnej časti tabuľky. Tí ktorí však NHL sledujú vedia, že nie je nič výnimočné keď posledný tím porazí oponenta z najvrchnejších priečok. V tomto týždni odišli naprázdno len zo zápasu v Pittsburghu. Na úplný vrchol štatistík sa dostal vďaka trvale výborným výkonom Henrik Lundqvist. Jeho 94% úspešnosť je najlepšia spomedzi všetkých gólmanov NHL. Takisto o prvé miseto sa delí v počte shutoutov, v priemere inkasovaných gólov na zápas je zatiaľ druhý (1,78).

  Phoenix Coyotes (32-21-9)


Zmŕtvychvstanie Coyotes ďalej pokračuje. Ich neuveriteľná februárová séria sa natiahla už na 11 zápasov kedy nespoznali premožiteľa. Pričom 10 krát dokázali triumfovať už v riadnom hracom čase. Naposledy ich porazil ešte 31. januára Anaheim. Ak sa im podarí uspieť v utorok proti Vancouveru, ich séria môže napodobiť dominanciu Bruins v novembri a decembri. V marci ich čaká až 3 krát posledný Columbus a ďalších 7 zápasov odohrajú proti tímom mimo top 8 západnej konferencie. Tieto výborné výkony im už teraz vyniesli priebežné 1. miesto v Pacifickej divízii a ak to takto bude ďalej pokračovať, môžu sa stať Coyotes čiernym koňom tohtoročných play-off.

  St. Louis Blues (38-17-7)

Veľmi dobre vstúpili do 6 zápasovej série vonku hráči Blues. Dokázali 2 krát triumfovať 3:2 po samostatných nájazdoch, prvý krát nad Predators a o 2 dni neskôr aj nad Jets. Do bránky sa po prekonaní chrípky vrátil Jaroslav Halák a to očividne pomohlo vrátiť sa Blues na víťaznú vlnu. Halák zastavil v dvoch zápasoch dohromady 64 striel. Dnes v noci čaká Bluesmanov zápas v Calgary, v stredu hrajú v Edmontone a dôležité budú najmä zápasy ku koncu týždňa proti Vancouveru a San Jose. St. Louis je v tejto sezóne v domácom prostredí priam dominantný tím. Z 34 zápasov prehral len 4. Vonku to už také svetlé nie je a ak si chcú Blues zaistiť domáce prostredie aj pre prvé kolo play-off, budú musieť vonkajšiu sériu 12-13-3 mierne vylepšiť. Z posledných 20 zápasov hrajú totiž až 13 krát mimo Scottrade Centre.

  Vancouver Canucks (40-16-7)

Prvé miesto v našom rebríčku pre tento týždeň berú hráči Canucks. Ukončili 23 zápasovú víťaznú sériu Detroitu a v posledných 17 zápasoch nebrali body len raz. Roberto Luongo vo forme, vždy pripravený Corey Schneider na lavičke, výborne hrajúci Sedinovci a bezchybná obrana je cesta ktorou sa Canucks vydali. Zatiaľ im prináša to, že Vancouver je najvážnejším kandidátom na zisk President Trophy pre najlepší tím základnej časti. 13 z posledných 19 zápasov hrá Vancouver doma, pričom na začiatku marca má na programe 7 domácich zápasov a ďalších 5 v rade má na prelome marca a apríla. Všetko zatiaľ hrá v prospech Canucks, ktoré ak sa nestane zázrak alebo absolútne zlyhanie, v pohode dohrajú základnú časť a budú začínať play-off v domácom prostredí.