Main Content

Dva rýchle góly na úvod pre Bielorusov krutým žartom

streda, 12. máj 2010 12:36 | Autor: TASR

Zatiaľ čo sa slovenskí hokejisti tešili v utorok neskoro večer zo svojho prvého víťazstva na svetovom šampionáte v Nemecku, keď dokázali zdolať Bielorusko 4:2, ich súperi so sklonenými hlavami premýšľali, ako mohli stratiť zápas, v ktorom už po desiatich minútach vyhrávali 2:0.

"Dva rýchle góly na začiatku zápasu sa pre nás ukázali ako krutý žart," skonštatoval po stretnutí pre oficiálny portál Bieloruskej hokejovej federácie (FHRB) tréner Eduard Zankovec a pokračoval: "Chlapci trochu zvoľnili tempo a nám ako realizačnému tímu sa nám ich už nepodarilo vrátiť k tej správnej bojovej morálke."

Bielorusom skrížili cestu za úspechom vylúčenia. Najmä v záverečnom dejstve, keď sa lámal vývoj zápasu, inkasovali Zankovcovi zverenci až päť dvojminútových trestov, ktoré išli na konto najväčších hviezd tímu - Kaľužného, Grabovského a Saleja. "Dôležitú úlohu zohrali aj provokácie Slovákov, ktorí dokázali na čas dostať z hry našich kľúčových hráčov," priznal Zankovec a dodal: "Ale to patrí k hokeju. Takže je to naša vina, že sme si neudržali nervy na uzde."

Úvodný gól zápasu strelil už v 5. min bieloruský útočník Sergej Demagin, no tento zásah ho neuspokojil: "Individuálne úspechy nie sú pre mňa dôležité. Najdôležitejšie je, aby víťazil tím. Myslím si, že Slovákom dnes zahralo do kariet najmä to, že ich tréner Hanlon náš tím výborne pozná."