Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (28.2.)

utorok, 28. február 2012 17:54 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (28.2.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (28.2.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Zimné prestupové obdobie je už za nami, no prestupové špekulácie sú stále v kurze. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Ronaldinho radí Neymarovi
Brazílsky supertalent Neymar sa vyjadril, že aj keď jeho zmluva v Santose končí až v roku 2014, tak už teraz premýšľa o svojej budúcnosti. O Neymara majú veľký záujem hlavne FC Barcelona a Real Madrid.  Brazílsky reprezentant prezradil, že v tejto veci mu radil krajan Ronaldinho, ktorý mu odporučil, aby prestúpil na Nou Camp.

Inter lanári Guardiolu
Tréner FC Barcelona Pep Guardiola sa stále definitívne nerozhodol, či skončí na lavičke Kataláncov alebo s momentálne najlepším tímom sveta zmluvu predĺži. Do tejto situácie sa momentálne zaplietol aj Inter Miláno, ktorý Guardiolovi ponúkol ročný plat 20 miliónov eur,  pričom táto suma skutočne vyráža dych. Údajne je však veľmi nepravdepodobné, že by Guardiola odišiel práve na San Siro.

Škrtel najlepším slovenským futbalistom roka 2011

V pondelok večer v trnavskom dome kultúry vyhlasovali výsledky prestížnej ankety najlepších futbalistov Slovenska za rok 2011. V hlavnej ankete “Najlepší futbalista roka 2011” kráľoval po tretíkrát Martin Škrtel, ktorý tak nadviazal na zisk týchto cenení z rokov 2007 a 2008. Len o 3 hlasy menej získal obhajca z roku 2009 a 2010 Marek Hamšík z Neapolu, ktorý skončil druhý. Na tretej pozícií sa  umiestnil defenzívny záložník FC Janov Juraj Kucka. Ďalšie výsledky sú nasledovné:
Najlepší tréner: Stanislav Griga (FC Senica)
Najlepší hráč do 21 rokov: Róbert Mak (1.FC Norinberg)
Najlepší hráč Corgoň ligy: Filip Šebo (Slovan Bratislava)
Najlepší rozhodca: Richard Trutz
Najlepšia futbalistka: Eva Kolenová
Cena fanúšikov: Miroslav Karhan


Problémy v Chelsea?
V poslednom čase sa vo veľkom rieši vnútroklubová situácia v Chelsea FC a dnes sa v médiách opäť objavili nové informácie. Majiteľ klubu Roman Abramovič údajne prestáva dôverovať trénerovi Andrému Villasovi Boasovi a ak sa výrazne nezlepšia výsledky “The Blues“ AVB v lete pravdepodobne „poletí“. Veľa bude záležať aj na tom, či Chelsea skončí do štvrtého miesta, ktoré by zaručovalo účasť aspoň v Lige Majstrov. Sám tréner Chelsea dnes prezradil, že sa po prvýkrát od príchodu na Stamford Bridge obáva o svojú pozíciu v klube.

Žilina chce titul
MŠK Žilina včera na tlačovej konferencii pred jarnou časťou Corgoň Ligy deklarovala, že chce získať titul a taktiež vyhrať Slovenský pohár, ktorý Šošoni v novodobej histórii ešte nezískali.  Žlto-zelení sa v zime navyše výrazne posilnili, keď pod Dubeň prišli Ján Novák, exotický stopér Akakpo a aj portugalský krajný obranca Ricardo Nunes, pričom hlavne od tretieho menovaného si tréner Ľuboš Nosický veľa sľubuje.

Puyol je optimista
Aj keď Barcelončania stále strácajú na vedúci Real Madrid 10 bodov, kapitán Kataláncov Carles Puyol je optimista a stále verí v zisk titulu.  Na margo údajného zisku titulu sa vyjadril aj Pep Guardiola, ktorý však triezvo tvrdí, že majstrom sa stane Real Madrid.

Dalgish chce vraj aj Hazarda

Kenny Dalgish má na zozname letných posíl Edena Hazarda z Lille, Javiho Martinéza z Athlética Bilbao a Seydoua Keitu z Barcelony. Uvádza to Daily Mail. Na nákup týchto posíl by podľa odhadov odborníkov potreboval Liverpool minimálne  60 miliónov eur.

Scholes uznal silu Citizens

Paul Scholes si uvedomuje výbornú formu Manchestru City a priznal, že United budú musieť možno vyhrať všetkých zostávajúcich 12 zápasov sezóny, aby mohli nad hlavu zdvihnúť trofej pre víťaza Premier League.