Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.2.)

streda, 29. február 2012 19:08 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.2.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.2.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie je už za nami, no prestupové špekulácie sú stále v kurze. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Vrba má záujem
Medzi SFZ, ktorý zastupuje prezidenz nášho zväzu a českým trénerom Pavlom Vrbom začali prvé rokovania ohľadom trénovania slovenskej reprezentácie. Prezident SFZ Ján Kováčik sa vyjadril, že prvé rozhovory dopadli kladne a Vrba vyjadril záujem viesť Slovensko v kvalifikácii MS 2014. Celá záležitosť by sa mala vyriešiť v najbližších týždňoch.

Biely Balet sleduje Hamšíka
V kuloároch sa objavili ďalšie informácie o tom, že slovenského záložníka Mareka Hamšíka sleduje viacero veľkoklubov a v lete sa ho údajne pokúsia vykúpiť z Neapola. Výkony nášho reprezentačného kapitána podľa médií sleduje španielsky gigant Real Madrid, anglický FC Liverpool a aj Fergusonov Manchester United.

Parker kapitánom

Kapitánom Anglicka v prípravnom zápase s vicemajstrami sveta s Holanďanmi bude Scott Parker z Tottenhamu Hotspur. Pre Parkera je to ďalšia veľká pocta v priebehu niekoľkých dní, keď sa v úvode týždňa sa stal podľa prestížnej ankety fanúšikov najlepším anglickým futbalistom za rok 2011.

Kluivert verí Sneijderovi

Bývalý holandský futbalista a útočník PSV Eidhoven Patrick Kluivert je presvedčený, že Wesley Sneijder v lete prestúpi do Premier League. V Interu Miláno sa mu totiž momentálne príliš nedarí a na druhej strane stále silnie záujem Manchestru United o angažovanie tohto kreatívneho stredopoliara.

AVB do Interu?
O situácii trénera Andrého Villasa Boasa sa prakticky hovorí každý deň a ani dnešok nie je výnimkou. Mladý a charizmatický Portugalčan sa údajne nemusí báť o svoju ďalšiu kariéru, ak by predčasne skončil v Chelsea. O jeho služby má totiž vraj záujem vedenie Interu Miláno, ktorý sa momentálne v tabuľke Serie A prepadáva a majiteľovi už dochádza s trénerom Claudiom Ranierim trpezlivosť.

Barca Balea nekúpi

Vedenie FC Barcelona potvrdilo, že aj keď prvotne malo záujem o získanie talentovaného Walesana Garetha Balea, tak sa ho v lete získať nepokúsi. Dôvod je prostý. Je ním momentálna finančná situácia v klube úradujúceho španielskeho majstra, ktorá má od najlepšej skutočne ďaleko. Na letné prestupy preto Katalánci vynaložia „iba“ 25 miliónov eur.

Mourinho naspäť do Premier League?
Podľa Daily Mirrror sa plánuje José Mourinho, súčasný tréner Realu Madrid, po sezóne vrátiť do Premier League. Ďalší anglický plátok bulvárny Sun dokonca tvrdí, že si Mourinho už začal v Londýne hľadať nový byt. Okamžite sa tak začalo šepkať o jeho návrate do Chelsea, kde sa nedarí jeho krajanovi Andre-Villas Boasovi. O služby Mourinha by mali záujem údajne aj v Arsenale a aj v Tottenhame, ktorý možno opustí Harry Redknapp kvôli anglickej reprezentácií.