Main Content

Prečo Montreal nepovolal do NHL Filipa Mešára?

nedeľa, 29. január 2023 11:15 | Autor: Róbert Kalnický

Filip Mešár
Filip Mešár | zdroj: TASR

To, o čom sa dlhšiu dobu špekulovalo, sa napokon aj naplnilo. Montreal Canadiens núdzovo pri veľkom množstve zranení povolal do prvého tímu juniora.

Nebola to však Filip Mešár, ale Owen Beck. Dôvod tohto rozhodnutia priblížil Marco D´Amico z Montreal Hockey Now: „Počas núdzového odvolania však juniorský hráč nemôže vynechať viac ako jeden zápas svojho juniorského tímu. Laicky povedané, na núdzové povolanie juniora musí byť špeciálne načasovanie. V Beckovom prípade to bolo perfektné načasovanie, keďže jeho Peterborough Petes hrá len jeden zápas medzi sobotou a štvrtkom. To by Beckovi umožnilo hrať v oboch tohto týždňových zápasoch Canadiens pred prestávkou All-star zápasu v NHL."

Zámorský insider Montrealu rozobral situáciu aj v prípade ďalších mladíkov: „Na druhej strane, hráč ako Joshua Roy je pripravený odohrať tri zápasy v nasledujúcich piatich dňoch, čo znamená, že by mohol byť povolaný iba na zápas proti Senators v sobotu. Než by musel byť okamžite poslaný späť na nedeľňajší zápas Sherbrooke proti Drummondville. To isté možno povedať o Filipovi Mešárovi, ktorý hrá v sobotu aj utorok. Čo znamená, že by mal nárok len na sobotňajší zápas. Okrem toho, v piatok odohral vyčerpávajúci zápas za Kitchener Rangers."

Avšak ani predpoveď D´Amica sa nenaplnila. Montreal totiž ihneď po zápase v Ottawe poslal Becka späť do OHL.