Main Content

Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 7. dňa

štvrtok, 13. máj 2010 14:22 | Autor: TASR

Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 7. dňa
Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým zápasom 7. dňa

Cez olympijskú sezónu sú majstrovstvá sveta v hokeji veľmi špecifické. Môžeme to pekne vidieť aj tento rok. Skoro každý deň nám pripravý nejaké prekvapenie a preto nie je žiadny zápas vopred rozhodnutý.

Slovensko v tejto divokej skúške obstálo a pripísalo si prvé cenne víťazstvo. Ostáva nám už iba  iba poistka v podobe posledného zápasu v skupine s Kazachstanom, ktorý uzatvorí prvú kapitolu šampionátu. K slovu sa dostanú napríklad aj Rusi, Švédi či Česi. Ako to teda bude vyzerať v siedmom hracom dni ?


Rusko vs. Bielorusko  -  Skupina A

 
Štvrtok 13. mája vyvrcholia aj súboje v našej základnej skupine odohratím dvoch posledných duelov. Ako prvé zasiahne do boja favorizované Rusko, ktoré ešte neprehralo a tak by to malo aj ostať. Ruská zborná najskôr horko ťažko zvládla súboj so Slovenskom, ale napokon uspela 3 : 1. S Kazachstanom mali ruskí hokejisti pochopiteľne menšie problémy, ale debakel sa rozhodne nekonal a zrodil sa výsledok 4 : 1. V tomto stretnutí sa gólovo presadili všetky tri najväčšie hviezdy z NHL v poradí Ovechkin, Kovalchuk, Siomin a pridal sa  k nim aj  Grebeškov. Už to veru vyzeralo tak, že Rusi udržia čisté konto, ale v 58. minúte inkasovali z hokejky Dudarova. Zverenci trénera Bykova, majú teda turnaj veľmi dobre rozbehnutý a čaká ich ešte posledný krok v podobe Bieloruska. Bielorusi odohrali prvý zápas v skupine s Kazachstanom a po nie veľmi vydarenom úvode, prehrávali v polovici zápasu 0 : 2. Nakoniec stav stretnutia otočili a pripísali si tri body za výhru 5 : 2. V druhom stretnutí sa situácia otočila. Proti Slovensku mal bieloruský tím raketový štart a už v 10 minúte viedol 2 :  0. Slováci sa napriek tomu nevzdali a sériou štyroch gólov dokázali nepriaznivý stav otočiť. Zverenci trénera Zankovetsa majú k dispozícií ešte jeden pokus, na navýšenie svojho bodového konta, ale proti silným Rusom to budú mať veľmi ťažké.

Náš tip : 1

Odporúčané tipy :
Celkové skóre (regulárny hrací čas) = Menej ako 6,5 / kurz 1,72 - bwin.com
Koľko gólov strelí tím 1 (reg. hrací čas) = rusko viac ako 3,5 / kurz - bwin.com
Celkové skóre/1. tretina = Viac ako 1,5 / kurz 1,75 - bwin.com


 


Francúzsko vs. Nórsko - Skupina C

 
Aj keď by sa na prvý pohľad zdalo, že v tomto zápase nebude načo pozerať, opak je pravdou. Malé hokejové krajiny na týchto majstrovstvách už predviedli nejedno prekvapenie a tieto dva tími nie sú výnimkou. Francúzi odohrali prvý duel s Čechmi a objektívne nemali nárok na dobrý výsledok. Prehrali 2 : 6 a nikoho to neprekvapilo. V druhom zápase sa postavili proti ďalšiemu favoritovy so Švédska a tu už to také jednoznačné nebolo. Švédi mali výborne rozbehnutý zápas, vyhrávali už 3 : 0, ale v tretej tretine sa Francúzi vzchopili a len tak tak, že nedostali zápas do predĺženia. Chýbal im však k tomu ešte jeden gól, ten už ale nedokázali streliť a podľahli trom korunkám 2 : 3. Francúzi teda nemajú ani bod, ale k dispozícii majú ešte jeden zápas s Nórskom. To podobne ako Dánsko, nám už pripravilo jedno veľké hokejové prekvapenie na úkor Čechov. Nóri dokázali ustrážiť favorita a veľkú zásluhu na tom mal brankár Grotnes, ktorý pochytal 44 zo 46 striel. Prekonal ho iba Jaromír Jágr a to hneď dva krát, čo mu však po záverečnom hvizde vôbec neprekážalo. Nóri jednoducho ustrážili najtesnejšie vedenie a vyhrali nad Českom 3 : 2. To znamená, že si pripísali prvé, veľmi cenné tri body, keďže v prvom meraní síl nestačili na Švédov a podľahli im o tri góly 2 : 5. Severania teda majú veľkú motiváciu pred zápasom s Francúzskom, keďže v prípade úspechu by postúpili do osemfinále z druhého miesta a navyše by si preniesli tri body zo základnej skupiny.
 
Náš tip : 2 - výhra Nórsko / kurz 1,50 - bwin.com


Odporúčané tipy :

Hendikep (regulárny hrací čas) = Nórsko -1,5 / kurz 1,90 - bwin.com, bet 365.com
Celkové skóre = Menej ako 5,5 / kurz 1,76 - bet 365.com
Koľko gólov strelí tím 2 (reg. hrací čas) = Nórsko viav ako 2,5 / kurz 1,75 - bwin.com
 


 

Švédsko vs. Česká republika - Skupina C

 
Mal to byť zápas o prvenstvo v skupine, ale kým Švédi kráčajú bez väčších komplikácií, o Čechoch sa to iste povedať nedá. Švédsko vyhralo zatiaľ obidva svoje zápasy a aj keď sa s Francúzmi doslova strachovali o výsledok, na konte majú šesť bodov a vedú skupinu C, s celkovým skóre 8 : 4. Švédsky výber pritom posilnila aj dvojica z NHL Nylander, Ericcson a tak ich sila ešte o niečo vzrastie. Žlto-modrý už majú istý postup do osemfinále, ale v tomto zápase pôjde hlavne o body, ktoré budú veľmi dôležité v ďalšej fáze turnaja. V prípade výhry by totiž severania išli ďalej až so šiestimi bodmi, čo je určite veľká výhoda. To ale nebudú za žiadnu cenu chcieť dovoliť naši západní susedia, ktorí si poriadne zkomplikovali situáciu prehrou s Nórskom. Česi jednoducho musia uspieť, pretože keby prehrali aj tento duel, tak by síce postúpili ďalej, ale na konte by mali nulu, čo sa už v osemfinále ťažko dobieha. Lídrom českého výberu sa opäť raz stal Jaromír Jágr, ktorý aj vo svojom pokročilejšom veku, stále má čo ponúknuť. Naopak brankárska dvojka v podaní Ondřeja Paveleca, príliš veľa radosti neurobila, keď v zápase s Nórmi inkasovala z 15 striel až tri góly. O Čechoch je známe, že vedia zabrať v pravý čas, ale cez silnejších Švédov bude cesta k bodom veľmi kľukatá. Gólovú prestrelku asi očakávať netreba a zápas rozhodnú maličkosti a disciplinovanosť.
 
Náš tip : 1X = Dvojitá šanca / kurz 1,40 - bet365.com

Odporúčané tipy :
Kedy bude udelený prvý 2/5-minútovný trest (reg. hrací čas) = 05:00 - 60:00 min. / kurz - 1,95 - bwin.com
Koľko gólov strelí tím 2 (reg. hrací čas) = Česká republika viac ako 2,5 / kurz 2,10 - bwin.com
Handicap = Švédsko -0,5 / kurz 2,05 - bet365.com

 


 


Kazachstan vs. Slovensko - Skupina A
 
Účinkovanie v našej základnej skupine, zavŕšime zápasom s Kazachstanom. Papierovo najslabší súper, pevne kráča do bojov o záchranu a ani posledný duel by už na tom nemal nič zmeniť. Kazachstan má zatiaľ na konte dve porážky, od Rusov a Bielorusov a nelichotivé skóre 3 : 9. Dúfajme teda, že naša omladená reprezentácia pristúpi zodpovedne k tomuto zápasu a dovedie ho do víťazného konca. Slováci po dvoch odohraných zápasoch zanechali celkom dobrý dojem, výnimkou je snáď len prvá tretina v zápase s Bieloruskom, kde sme nepredviedli absolútne nič a prehrali sme ju 0 : 2. Našťastie bojovný duch prevýšil nervozitu na našich hokejkách a tak sa teraz môžeme tešiť na osemfinálovú časť. Ako našou najväčšou oporou sa ukazuje byť brankár Peter Budaj, ktorému síce vôbec nevyšla sezóna v NHL, ale v národnom tíme nám robí zatiaľ veľkú radosť. Zo 60 striel inkasoval iba štyri krát a nie raz nás podržal v rozhodujúcej chvíli. Pozornosť si zaslúži určite aj obranca Andrej Sekera, ktorý sa prezentuje veľkým prehľadom na ľade a rozdáva tak skúsenosti svojim spoluhráčom. V útoku sa ukazuje hlavne Milan Bartovič, náš doteraz najproduktívnejší hráč (2+1). Ďalej hrá veľmi dobre Rišo Pánik alebo Marek Svatoš, ktorému sa síce zatiaľ nepodarilo bodovať, ale som presvedčený, že jeho čas ešte len príde. Istú zmenu oproti minulým rokom môžeme vidieť aj na striedačke. Kým Šupler a Filc posôbili skôr pokojným dojmom, nový tréner Hanlon veľmi prežíva každú situáciu a neustále burcuje našich hokejistov. Slovenskej reprezentácii tak ostáva urobiť posledný krok a to vyhrať nad nepríjemným Kazachstanom. Potom sa už môžeme plne sústrediť na boj o štvrťfinále…
 
Náš tip : 2 - výhra Slovensko / kurz 1,20 - bwin.com

Odporúčané tipy :
1 X 2 Hendikep (regulárny hrací čas) +1/-1 = Slovensko -1 / kurz 1,40 - bwin.com
Prvý skórujúci tím = Slovensko / kurz 1,36 - bet365.com
Ktorý tím bude mať prvú presilovku = Slovensko / kurz - 1,75 - bwin.com