Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.3.)

piatok, 2. marec 2012 18:56 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.3.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.3.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Zimné prestupové obdobie je už za nami, no prestupové špekulácie sú stále v kurze. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Cristiano Ronaldo získal „Oscara”
Hviezda Realu Madrid Cristiano Ronaldo, ktorý v minulej sezóne získal zlatú kopačku pre najlepšieho strelca európskych líg, sa dočkal ďalšieho ocenenia. Toto ho však zrejme bude tešiť omnoho menej. Portugalský reprezentant totiž dostal futbalového Oscara za najpresvedčivejšie filmovanie pádov.

Hamšíková budúcnosť zatiaľ neistá
Boj o Mareka Hamšíka, ktorého sa budú v lete snažiť získať viaceré svetové veľkokluby, je zrejme dopredu stratený. Majiteľ „Partenopei“ Aurelio De Laurentiis sa totiž nechal počuť, že SSC s Hamšíkom rokuje o novej zmluve a kreatívneho Slováka sa v žiadnom prípade nechystá predať.

Xavi nikam nepôjde

Včera sme vám priniesli informáciu, podľa ktorej parížske PSG plánuje kúpiť Xaviho z Barcelony za astronomickú čiastku 80 miliónov eur. Vedenie Kataláncov však Francúzom odkázalo, že ich „mozog“ v žiadnom prípade nie je na predaj a nezlomí ich ani táto astronomická čiastka.

Nedohodli sa
Dnes stále nie je jasné, kde sa bude konať finále španielskeho Copa del Rey. FC Barcelona a Athletic Bilbao sa totiž nevedia dohodnúť na dejisku tohto dôležitého stretnutia. Katalánci by najradšej hrali finálový duel na domácom Camp Nou, no Baskovia by uprednostnili pôdou na sevillskom olympijskom štadióne La Cartuja.

Blatter je optimista
Prezident medzinárodnej futbalovej federácie FIFA Sepp Blatter prisľúbil, že moderné technológie presadí vo futbale čo najskôr.  Predovšetkým kamerový systém pre posudzovanie gólových momentov je vo futbale viac než žiaduci. Avšak napriek tomu, že minulosť priniesla už mnoho dôvodov na zavedenie tohto systému, veľa predstaviteľov v štruktúrach FIFA a UEFA proti tomuto modernému naďalej protestuje a bráni jeho zavedeniu do praxe.

Mourinhov tieň
Na dnešnej predzápasovej tlačovke pred duelom West Bromwich Albion a Chelsea  dostal kormidelník The Blues André Villas Boas otázku, či sa necíti byť v tieni Josého Mourinha.  AVB odpovedal, že Mourinhov tieň je skoro všade na svete, snáď s výnimkou Barcelony, a odpovedi sa tak elegantne vyhol.

De Gea musí pribrať
Výkonnosť Davida de Geu v posledných týždňoch išla hore, avšak španielsky brankár stále nespĺňa všetky nároky kladené na špičkového brankára Premier League. Alex Ferguson si uvedomuje, že vo fyzicky náročnej a tvrdej anglickej lige má De Gea najväčšiu slabinu v osobných súbojoch vo vzduchu a preto mu vraj prikázal, aby pribral na váhe. 

Llorente v hľadáčiku viacerých veľkoklubov
Medzi hlavných záujemcov o služby španielskeho kanoniera z Athletica Bilbao Fernanda Llorenteho sa zaradil Manchester City. Trhová hodnota 195cm vysokého 27-ročného rodáka z Pomplony sa odhaduje na 20 miliónov eur. O jeho služby má vraj záujem aj Tottenham a Barcelona.