Main Content

Stanislav Lobotka a Manchester City: Možná budúcnosť alebo výplod médií?

streda, 22. február 2023 20:17 | Autor: Jakub Vaverka

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Stanislav Lobotka patrí v prebiehajúcom ročníku medzi najlepších defenzívnych stredopoliarov na svete. V drese SSC Neapol predvádza stabilne kvalitné výkony, čo neušlo pozornosti aj tých najväčších klubov. 

Niektoré britské plátky a zdroje začínajú slovenského reprezentanta spájať s odchodom do Premier League. Niet sa čo čudovať, anglická liga je najlepšia, pričom po hernej stránke by agilnému Lobotkovi mohla sedieť.

V minulosti už niekdajší hráč AS Trenčín či Ajaxu Amsterdam s transferom do Británie spájaný bol, chcel ho vtedy londýnsky celok Tottenham Hotspur. Teraz sa objavili reporty, že by po Lobotkovi mohol siahnuť Manchester City.

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Tréner Pep Guardiola má rád hráčov s futbalovým myslením, ktorí nešetria krokom. Presne to Lobotka v tomto ročníku pravidelne potvrdzuje. Navyše, ak Etihad Stadium opustia Bernardo Silva či Ilkay Gundogan, respektíve obaja, ako sa špekuluje, transferové fámy spojené so Slovákom by mohli nabrať na obrátkach. 

Vedenie SSC Neapol nechce o odchodu jednej zo svojich opôr ani len počuť. Futbal je však biznis, a ak by Cityzens prišli s lukratívnou ponukou na úrovni 60 až 80 miliónov eur, Partenopei by pravdepodobne neodmielti.