Main Content

VIDEO: Tomáš Tatar čelil Torontu. Ružička opäť nedostal šancu

streda, 8. marec 2023 09:10 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

V akcii v NHL bol Tomáš Tatar, ktorého New Jersey podľahlo Torontu 3:4. Cale Makar a Valerij Ničuškin pomohli zhodne gólom a tromi asistenciami k triumfu Colorada nad San Jose 6:0.

New Jersey prehralo doma s Torontom, Maple Leafs rozhodli o svojom víťazstve v závere tretej tretiny gólmi Austona Matthewsa a Michaela Buntinga, ktoré delili iba 1:57 minúty.

Devils nestačili ani tri body Erika Haulu (2+1) a Ondřeja Paláta (1+2) a prvýkrát po piatich zápasoch nebodovali. Tatar odohral v prvom útoku "diablov" 14:50 min., vyslal jednu strelu na bránku, zaznamenal jeden hit a duel dokončil s dvomi mínuskami.

Domáci útočník Dawson Mercer dosiahol asistenciu a bodoval v desiatom stretnutí za sebou. Stal sa len tretím hráčom, ktorý zaznamenal dvojcifernú bodovú sériu v klube pred dosiahnutím veku 22 rokov. Napodobnil Brendana Shanahana (11, 1989/90) a Barryho Becka (dvakrát 10, 1977/78).

Calgary v zostave bez slovenského útočníka Adama Ružičku zvládlo dôležitý duel na ľade Minnesoty, kde zvíťazilo 1:0 po samostatných nájazdoch. Brankár hostí Jacob Markström predviedol 40 zákrokov, pripísal si prvé čisté konto v sezóne a osemnáste celkovo v profiligovej kariére. Rozhodujúci nájazd premenil vo štvrtej sérii Tyler Toffoli.

NHL - výsledky:

Florida - Vegas 2:1, New Jersey - Toronto 3:4, Tampa Bay - Philadelphia 5:2, Pittsburgh - Columbus 5:4 pp, Montreal - Carolina 3:4 pp a sn, New York Islanders - Buffalo 3:2, Minnesota - Calgary 0:1 pp a sn, Arizona - St. Louis 6:2, Colorado - San Jose 6:0, Seattle - Anaheim 5:2