Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (5.3.)

pondelok, 5. marec 2012 18:44 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (5.3.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (5.3.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Zimné prestupové obdobie je už za nami, no prestupové špekulácie sú stále v kurze. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Vrba nebude trénerom Slovenska
Vedenie Viktorie Plzeň dnes informovalo média o tom, že Pavla Vrbu pre potreby slovenskej reprezentácie neuvoľní. Kandidátom číslo jeden sa teda stal aktuálny tréner Senice Stanislav Griga, ktorý je však zmluvne viazaný a jeho získanie by mohlo byť pre SFZ tiež problémom. Viac informácií nájdete tu.

Chelsea chce Guardiolu

Majiteľ Chelsea Roman Abramovič sa vyjadril, že by najradšej uvítal na Stamford Bridge v pozícií nového hlavného trénera Pepa Guardiolu. Tréner FC Barcelona sa s vedením katalánskeho klubu ešte nedohodol na podpise novej zmluvy a preto silnia špekulácie o jeho odchode z Nou Campu.

Mourinho tiež medzi kandidátmi

Na Stamford Bridge by sa mohol vrátiť aj José Mourinho. Populárny „Mou“ si totiž prednedávnom vraj kúpil v Londýne dom a vyjadril sa, že v Anglicku má nedokončenú robotu. Čím samozrejme narážal na to, že s The Blues nezískal trofej za víťazstvo v Lige Majstrov.

Real kráča za titulom

Futbalisti Realu Madrid včera na svojom ihrisku zdolali barcelonský Espanyol vysoko 5-0 a na druhú Barcelonu majú stále pohodlný desaťbodový náskok. Ak budú Madridčania do konca sezóny predvádzať aspoň z časti také skvelé výkony, ako sme mohli vidieť včera, o titul už určite neprídu.

Účelní Red Devils

Manchester United včera nastúpil v šlágri kola Premier League na ihrisku Tottenhamu a po výbornom výkone vyhral 3-1. Pre domácich to však bola príliš krutá porážka, pretože v stretnutí rozhodne neboli horším tímom. Na druhej strane zverenci Alexa Fergusona boli maximálne účelní a efektívni, keď z minima šancí trikrát trafili do čierneho a nádherný bol hlavne gól Ashelyho Younga na 3-0.

Arsenal sa pokúsi o zázrak

Zajtra je na programe odveta osemfinále Ligy Majstrov medzi Arsenalom a AC Miláno, pričom Talianov už môže vyradiť len zázrak.  AC totiž v prvom zápase vyhralo vysoko 4-0 a je skutočne málo pravdepodobné, že by sa Kanonierom podaril husársky kúsok. Alebo sa opäť Van Perise postará o úžasnú noc na Emirates Stadium? Viac informácií tu.

Ranieri na „“odstrel”

Inter Miláno má problémy. Mužstvo, ktoré po minulé roky zbieralo tituly ako na bežiacom páse, včera len remizovalo s Cataniou na San Sire 2-2, a Nerazurri tak strácajú na tretie miesto zaručujúce účasť v Lige majstrov už 11 bodov. Tréner Claudio Ranieri je už dlhšie na odstrel a je zrejme len otázkou času, kedy ho klubový šéf Masimmo Moratti prepustí. Údajným nástupcom by sa mohol stať André Villas Boas, ktorý len včera skončil v Chelsea.

Chystá sa zemetrasenie

V Chelsea nastali neisté časy a v lete sa údajne na Stamford Bridge chystá veľké zemetrasenie. Káder by mali opustiť Cole, Mikel, Drogba, Kalou, Lampard, Malouda a o osude Čecha s Torresom by sa malo rozhodnúť v najbližších dňoch. Prestupové leto bude v Londýne dozaista rušné.

Majtán kritizoval fanúšikov

Žilinský útočník Tomáš Majtán, ktorý sa stal v sobotu večer hrdinom zápasu medzi MŠK a Ružomberkom, keď upravil na konečných 2-1, sa vyjadril, že hráčom na pohode nepridalo pískanie, ktoré ich sprevádzalo za nepriaznivého stavu 0-1. Majtán okrem iného povedal, že by si od fanúšikov želal viac podpory.

Manchester musí vyhrať 10 zápasov, tvrdí Mancini

Roberto Mancini si myslí, že Citizens bude stačiť na zisk titulu vyhrať 10 z posledných 11 zápasov tejto sezóny. Manchester City má momentálne na čele tabuľky náskok 2 bodov pred United. Citizens by sa tak na základe Mancinoho výpočtov stali majstrami súťaže za predpokladu, že by neprehrali v očakávanom súboji týchto gigantov, ktorý je naplánovaný na 28. apríla.  

Ibrahimovič mohol hrávať za Arsenal

Zlatan Ibrahimovič priznal, že v minulosti mal blízko k prestupu do Arsenalu. Ako mladíka si ho vtedy vyhliadol Arséne Wenger. Ibrahimovičov prestup do Londýna sa však nekonal, pričom obávaný švédsky kanonier tvrdí, že ho od tohto kroku odradil malý záujem zo strany Wengera, ktorý vraj chcel Zlatana len vyskúšať. ,,Zlatan predsa skúšky nerobí. Myslel som si, že má buď pozná, alebo nie,“ povedala hviezda AC Miláno.