Main Content

REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #4)

utorok, 6. marec 2012 13:08 | Autor: Peter Ligas

REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #4)
REBRÍČEK: 10 tímov NHL v najlepšej forme (Power Rankings #4) | zdroj: Peter Ligas pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám druhý diel novej rubriky, v ktorej vám budeme každý pondelok podvečer prinášať rebríček desiatich aktuálne najlepšie hrajúcich tímov NHL (alebo ak chcete NHL POWER RANKINGS).


  Philadelphia Flyers (36-21-7)

Vyzerá to tak, že tento rok nebudú Flyers ani chvíľu v plnej sile. Počas sezóny bol zranený Jágr, Giroux, Briere a dnes v noci prišli o dvoch elitných obrancov Timonena a Meszároša. Na druhej strane sa zdá, že by konečne mohla niekoľkomiliónová investícia v podobe Ilyu Bryzgalova nájsť pokoj a dobrú formu v bránkovisku. Bryzgalov sa zaskvel hlavne v nočnom zápase proti Washingtonu, keď zastavil všetkých 34 striel smerujúcich na neho. Tento týždeň čakajú Flyers až 4 zápasy tak uvidíme, ako bude pokračovať ich progres.

 Tampa Bay Lightning (31-28-6)

Tampa sa veľmi rýchlo dokázala spamätať z prehry 1:8 spred desiatich dní. Odvtedy ťahajú Blesky 4 zápasovú víťaznú sériu. Ich hlavným ťažným motorom je najlepší strelec ligy Steven Stamkos, ktorý má na konte už 47 gólov. Ak bude pokračovať takýmto tempom, méta 60 gólov nemusí byť pre neho nedosiahnuteľná. Tampa momentálne stráca na play-off len 2 body, čo určite hráči okolo kapitána Lecavaliera ešte stihnú dohnať.

  Phoenix Coyotes (33-24-9)


 Už to raz muselo prísť. Odchádzať z ľadu bez bodu. Takýto pocit nepoznali hráči Coyotes celý február. Ich neuveriteľná 12 zápasová séria bez prehry bola ukončená až vo štvrtok keď podľahli Calgary. Mike Smith, gólman Coyotes, bol vyhlásený hráčom mesiaca a momentálne je snáď v životnej forme. Phoenix sa prebojoval až na vrchol vo svojej divízii no ak sa tam chce udržať, nesmie poľaviť z nastaveného tempa. V marci ich čaká ešte ťažkých 13 zápasov a o prvé miesto má záujem aj Dallas, San Jose a Los Angeles. Medzi týmito štyrmi tímami je rozdiel len 3 body.

  Chicago Blackhawks (36-24-7)


 3 zápasy tento týždeň, 3 výhry na konte Chicaga. Hossa si upevnil pozíciu najproduktívnejšieho hráča tímu, keď dvomi gólmi zostrelil v stredu Toronto a má na konte už 64 bodov. Tento týždeň ich čaká ešte silné St. Louis a vedúci tím NHL Rangers, takže Hossove body a aj body všetkých ostatných budú viac ako potrebné.

  Nashville Predators (38-20-7)


 Rinne, Rinne, Rinne... môže byť ešte lepší? 56 odohraných zápasov, len 13 prehier a neuveriteľná 92.7 % úspešnosť zákrokov. Dohromady má už 1638 zákrokov, čo ho radí suverénne na prvé miesto v tomto štatistickom ukazovateli. Poslednou obeťou Fínskeho mága sa stala Florida, ktorej zastavil 39 striel a inkasoval len raz. Nashville sa celú sezónu pohybuje v hornej polovici západnej konferencie a nikto neočakáva, že by odtiaľ do konca sezóny mohol vypadnúť.

  Detroit Red Wings (43-20-3)


 Jimmy Howard sa len prednedávnom vyliečil zo zranenia ruky a včera v noci už pre bližšie nešpecifikované zranenie musel odstúpiť z hry opäť. Detroit včera prehral ďalší zápas doma, tentoraz proti Chicagu, čím prišiel o možnosť posunúť sa na úplný vrchol tabuľky NHL. Škoda pre Detroit, že Pavel Datsyuk a Niklas Lidstrom stále nie sú schopní nastúpiť do zápasu. Bez týchto dvoch elitných hráčov je Detroit predsa len iný tím. Tento týždeň ich čakajú ťažké boje vo Philadelphii, doma s Los Angeles a taktiež u svojho divízneho rivala v Nashville.

  Vancouver Canucks (41-17-8)


 Kosatky ukončili v utorok svoj 6 zápasový výlet po ľadoch súpera prehrou po nájazdoch vo Phoenixe. V boji o prvé miesto západnej konferencie porazili St. Louis. Náladu im určite nepokazila ani sobotná prehra s Buffalom. Canucks celkovo brali aspoň bod v 18 z posledných 20 zápasoch. Momentálne môže byť tréner Vigneault viac ako spokojný s pozíciou a formou svojich zverencov. Daniel Sedin je už len 2 body za bratom Henrikom a spoločne už nazbierali rovných 130 bodov. Švédske dvojičky už mali aj plodnejšie sezóny no momentálne to bez problémov stačí na vedúcu pozíciu v konferencii. Tento týždeň čaká Canucks relatívne ľahší týždeň, keď sa postupne stretnú s Dallasom, Winnipegom a Montrealom.

  Pittsburgh Penguins (39-21-5)


Z posledných 10 zápasov prehrali Penguins len 2 a momentálne ťahajú 6 zápasovú sériu bez prehry. Tento týždeň porazili jasne ako Dallas, tak aj Colorado a dnes v noci aj Phoenix. Pozitívnou správou pre Pittsburgh určite je, že síce majú tento týždeň na programe až 3 zápasy, ale všetky sú v domácej aréne. Evgeni Malkin stratil včera svoje prvé miesto v kanadskom bodovaní, no len pre to, že vedúci Steven Stamkos mal na konte viac gólov. Ruský rýchlik si to však nenechal a dnes v noci si asistenciou opäť prinávratil miesto najproduktívnejšieho hráča súťaže.

  St. Louis Blues (41-18-7)

Ak niekto tvrdil, že St. Louis vie jednoznačne vyhrávať zápasy len v domácej aréne, tento týždeň dali hráči Blues týmto pochybovačom jasnú odpoveď. Zo 6 zápasov na súperových ľadoch vyhrali 5 a padli len na ľade silného Vancouveru. Vo všetkých týchto 5 víťazných zápasoch stál v bráne Jaro Halák a jeho forma pred blížiacim sa play-off naberá vynikajúce kontúry. Spolu s Brianom Elliottom sú najhorúcejšími kandidátmi na M. Jennings Trophy, cena udeľovaná brankárskemu tandemu, ktorý počas sezóny inkasoval najmenej gólov. St. Louis sú momentálne druhý o bod za Vancouverom vo východnej konferencii no po konci tohto týždňa to môže byť úplne inak. Blues odohrajú 3 zápasy v domácom prostredí, kde prehrali tento rok len 4 krát. Ak to takto pôjde ďalej, Blues majú našliapnuté k 111 bodom, čo by bolo minimálne vyrovnanie tímového rekordu zo sezóny 1999/2000.

  New York Rangers (42-15-7)

Podobne ako minulý rok, aj túto sezónu získali Rangers svoj 91. bod proti Bruins. S tým rozdielom, že minulú sezónu to bolo 4. apríla v 80. zápase. Rangers prehrali tento týždeň len s Tampou po predĺžení a z posledných 8 zápasov brali body 7 krát. Henrik Lundqvist je stále jedným z najvážnejších kandidátov na Vezina Trophy a náladu mu určite nepokazila už spomínaná prehra s Tampou na jeho narodeniny. V tomto týždni ich čakajú 3 zápasy vonku, čo určite preverí ich výsostné postavenie na čele celej NHL.