Main Content

Situácia v NHL: Ktorí Slováci by mohli byť volní pred MS?

piatok, 24. marec 2023 10:08 | Autor: Róbert Kalnický

Martin Fehérváry
Martin Fehérváry | zdroj: TASR

Kanadsko-americká NHL sa pomaly, ale isto blíži ku koncu. Boj o play-off vrcholí a začína byť jasné, ktoré tímy budú mimo pozícií zaručujúcich účasť vo vyraďovačkách. Pozreli sme sa na to, ktorí Slováci by mohli byť voľní pre potreby reprezentácie na majstrovstvá sveta.

Začíname mierne prekvapujúco. Už druhý rok po sebe by dres národného tímu mohol obliecť Martin Fehérváry. Washington Capitals síce stráca na play-off pozície len 4 body, avšak Pittsburgh, Florida aj New York Islanders majú o zápas k dobru. Navyše, Caps na Isles strácajú už 6 bodov.

Druhý tím, ktorý v prebiehajúcom ročníku sklamal, je Calgary Flames. V súčasnej dobe Plamene majú stratu 6 bodov a do konca základnej časti im chýba 9 bodov. Navyše, z tímu je cítiť nesúhra a nespokojnosť, takže to na vyraďovačky nevyzerá. Adam Ružička tak bude pomýšľať na účasť na šampionáte.

S určitosťou môžeme potvrdiť, že pred MS bude voľný aj Pavol Regenda. Talentovaný útočník síce aktuálne pôsobí v AHL, no v prebiehajúcom ročníku si pripísal aj 14 štartov v profilige. Ducks už stratili šance na postup do play-off, San Diego je v AHL posledné.

V náročnej situácii je aj Miloš Kelemen. Arizona ešte živí stále papierovú šancu na play-off, avšak dovolíme si tvrdiť, že Yotes sa do vyraďovačiek na 99,9% nepozrú. To znamená, že voľný bude aj náš ďalší reprezentant. Tucsonu sa nedarí ani v AHL, takže priestor na uvoľnenie bude.