Main Content

Kto bude chytať za Slovensko na majstrovstvách sveta?

streda, 29. marec 2023 22:02 | Autor: Róbert Kalnický

Matej Tomek (vpravo)
Matej Tomek (vpravo) | zdroj: TASR

Už dnes je jasné, že slovenská hokejová reprezentácia nebude môcť počítať na majstrovstvách sveta so službami Patrika Rybára a Adama Húsku. Kto ďalší prichádza v úvahu pre svetový šampionát?

Slovensko má v hre viacero variantov. Prvým z nich je Branislav Konrád. Skúsený gólman naďalej pôsobí v Olomouci a má za sebou vydarený ročník. S Kohútmi sa prebojoval až do štvrťfinále, kde mu stopku vystavili Pardubice.

Druhým menom je Matej Tomek. Šikovný gólman odštartoval ročník v Komete Brno, no následne sa presunul do Litvínova. Prezentoval sa kvalitnými výkonmi a na tohtoročný turnaj by mohol ísť kľudne v pozícii jednotky.

Tretím do partie je Samuel Hlavaj. Gólman bratislavského Slovana, ktorý je spájaný s presunom do Plzne, si odkrútil debut v národnom tíme na Vianočnom Kaufland Cupe, kde si pripísal čisté konto. Jeho účasť smerom k majstrovstvám sveta je otvorená.

Perfektné play-off zažíva Stanislav Škorvánek. Michalovce najmä vďaka jeho výkonom vyradili Trenčín aj Slovan Bratislava a chystajú sa na semifinále proti Košičanom. Škorvi, ako ho prezývajú v kabíne, si taktiež odkrútil debut na domácom Kaufland Cupe, no pozvánka by sa mu nemala ujsť ani tentokrát.

Šimon Latkóczy je premiérovo v národnom tíme. Hoci sa jedná o neoficiálny kemp, o svoju miestenku bude určite bojovať. Jediný z vymenovaných brankárov ma opačné garde, čo mu môže otvoriť cestu do národného tímu.