Main Content

Ako by mohla vyzerať zostava Slovenska na majstrovstvách sveta?

štvrtok, 6. apríl 2023 11:05 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Svetový šampionát v hokeji sa nezadržateľne blíži. Dnes sme spoznali prvú oficiálnu nomináciu, takže je tu čas skúsiť pripraviť predikciu záverečnú podobu nominácie nášho tímu. 

Brána:

Matej Tomek - Samuel Hlavaj - Šimon Latkóczy

V bránkovisku vidíme trojicu veľmi perspektívnych gólmanov. Ako jednotku si napokon volíme Mateja Tomeka, lebo ako jediný zo spomenutého tria už má skúsenosti aj z veľkých podujatí. Sezónu strávil v Brne a Litvínove, kde si svoju rolu zastal. O post dvojky si to rozdajú Samuel Hlavaj a Šimon Latkóczy. Obaja majú za sebou viacero pôsobení na svetových šampionátoch juniorov. Na post dvojky favorizujeme asi Samuela Hlavaja, ktorý má za sebou už aj reprezentačný debut s čistým kontom. O svoju pozíciu bude bojovať aj Stanislav Škorvánek, ktorý aktuálne bojuje s Michalovcami v semifinále play-off. Uvidíme, na koho napokon staví Craig Ramsay. My sme však stavili na iné trio.

Obrana:

Martin Fehérváry - Šimon Nemec

Martin Gernát - Martin Marinčin

Perer Čerešňák - Samuel Kňažko

Mário Grman - Michal Ivan

Výber obrancov nebol rozhodne jednoduchý. V prvom obrannom páre však počítame s tandemom Fehérváry - Nemec. Fehy s Washingtonom definitívne stratil šancu na postup do play-off, o Šimonovi Nemcovi ešte rozhodnuté nie je. Pokiaľ by však všetko vyšla podľa predstáv národného tímu, dres reprezentácie oblečie aj draftová dvojka. Druhý defenzívny pár sme zložili z tandemu Gernát - Marinčin. Tu asi nie je o čom. Obaja obrancovia patria medzi stálice. Navyše, ich spojenie dáva zmysel kvôli viacerým aspektom. V treťom páre vidíme duo Peter Čerešňák a Samuel Kňažko.Tu sme stavili na typologické zloženie ofenzívny a defenzívny zadák. O post siedmeho obrancu vidíme súboj medzi Máriom Grmanom, Michalom Ivan či Mislavom Rosandičom. Prehovoriť do záverečnej hry o nomináciu môžu aj Andrej Golian, Michal Beňo, Patrik Koch či Daniel Gachulinec.

Útok:

Peter Cehlárik - Marek Hrivík - Martin Chromiak

Pavol Regenda - Adam Ružička - Miloš Kelemen

Richard Pánik - Libor Hudáček - Marko Daňo

Róbert Lantoši - Matúš Sukeľ - Filip Mešár

Adam Sýkora - Andrej Kudrna

Tak v tomto prípade sme sa naozaj poriadne zapotili. A úprimne povedané, už teraz sa tešíme na to, ako našu ofenzívu vyskladá lodivod Craig Ramsay. Vybrať 14 mien bolo skutočne náročné. Navyše, stále treba počítať s tým, že v prvom kole play-off môžu vypadnúť Tomáš Tatar a Marián Studenič. Poďme si teda ale priblížiť, ako sme skladali ofenzívu tohto tímu. S tandemom Cehlárik - Hrivík asi počítame naozaj všetci. Potrebovali sme ho však doplniť o šikovného praváka. Naša voľba padla na Martina Chromiaka z AHL. Druhú formáciu sme zložili z čisto zámorských hokejistov. Príchody Pavla Regendu, Adama Ružičku a Miloša Kelemena sa javia veľmi reálne, takže s nimi budeme počítať aj pre svetový šampionát. V tretej formácii sme vsadili na úderný tandem z Třinca. Marko Daňo a Libor Hudáček sa hokejom v Česku zabávajú, a doplniť by ich mohol Richard Pánik, ktorý po sezóne vo Švajčiarsku má opäť záujem reprezentovať. Do štvrtej formácie sme zvolili korčuliarov Filipa Mešára a Róberta Lantošiho. Na post centra zas Matúša Sukeľa. V nominácii vidíme aj Adama Sýkoru s Andrejom Kudrnom. V prípade zranení či chorôb však dvere majú otvorené aj ďalšie mená. V našom výbere chýbajú napríklad Viliam Čacho, Alex Tamáši, Samuel Takáč, Oliver Okuliar, Martin Bakoš či Adrián Holešinský. Príležitosť by teoreticky mohol dostať aj Martin Réway.