Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (7.3.)

streda, 7. marec 2012 17:31 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (7.3.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (7.3.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Zimné prestupové obdobie je už za nami, no prestupové špekulácie sú stále v kurze. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Stoch hráčom týždňa
Miroslav Stoch, ktorý cez víkend zaznamenal dva krásne góly za Fenerbahce Istanbul sa stal hráčom týždňa tureckej ligy podľa portálu gazetefutbol.de. "Slovák má v ostatných týždňoch excelentnú formu. Jeho gólový volej proti Genclebirligi patrí k najkrajším momentom v tomto ročníku. Stoch sa v zápase predviedol vynikajúcim výkonom a právom sme ho zvolili za hráča týždňa," píše autor článku nemeckého portálu.

Hubočan pochválil Benfiku
Obranca Zenitu Petrohrad Tomaš Hubočan včera vypadol so svojim tímom z Ligy majstrov, po tom ako v odvete osemfinále nestačil na domácu Benfiku Lisanon, s ktorou prehral 2:0. Slovenský reprezentant, ktorého výkony si v poslednej dobe v Rusku veľmi pochvaľujú, po zápase pochválil súpera. "Boli rýchlejší, majú na to vhodné typy hráčov. Sila súpera spočívala práve v dynamike, dal nám dva góly. Výhodou bola aj podpora od fanúšikov, ale ja by som rád vyslovil vďaku tým našim - pricestovali do Lisabonu, vynikajúco nás povzbudzovali, bolo ich počuť," povedal Hubočan pre Sovetskij sport.

Di Matteo je optimista
Práve The Blues včera nastúpili na prvý zápas pod vedením nového trénera Roberta Di Mattea, keď ich v opakovanom zápase FA Cupu hostil Birmingham. Na hre Chelsea bolo od začiatku vidieť progres a „Modrí“ po dobrom výkone a výhre 2-0 zaslúžene postúpili do štvrťfinále súťaže, kde ich čaká Leicester City. Samotný Di Matteo sa po zápase vyjadril, že je optimista a verí, že Chelsea má na to, aby sa na konci sezóny radovala aspoň z jednej trofeje a štvrtého miesta v Premier League.

Dočasný tréner Chelsea si spoluprácu s Boasom pochvaľoval
,,André priniesol do tímu pár pozitívnych  myšlienok a zmien, z ktorých budeme my naďalej ťažiť. Prácu s nim som si užíval a zostaneme určite priatelia do konca života,” povedal bývalý dočasný tréner Chelsea Di Matteo, ktorý je podľa niektorých bulvárnych plátkov medzi hráčmi Chelsea ešte menej obľúbený ako Villas-Boas.

Arsenal krok od zázraku
Vo včerajšej odvete Ligy Majstrov na Emirates Stadium sa diali veci. Domáci Arsenal išiel do zápasu s tým, že musí streliť štyri góly, no už po prvom polčase bolo 3-0 a hostia z Milána sa začali strachovať o výsledok. Potom však ukázali, v čom sú Taliani najlepší a na najvyššom defenzívnom stupni ubránili druhý polčas. Po včerajšej noci je tak posledným klubom Anglicka v Lige Majstrov londýnska Chelsea.

Manchester čaká ťažká skúška

Zajtra pokračuje ďalšími zápasmi aj Európska Liga UEFA a pozornosť bude pútať hlavne zápas Manchestru United so španielskym Athleticom Bilbaom. Baskovia si pred stretnutím veria a sú pripravení favorita zaskočiť. Sir Alex Ferguson však pravdepodobne tentokrát neurobí podobnú chybu ako pred zápasom s Ajaxom Amsterdam a na trávnik pošle svoju najsilnejšiu zostavu.

Rozhodnutie je definitívne

Prezident SFZ Ján Kováčik síce v médiách v uplynulých dňoch tvrdil, že vedenie SFZ sa ešte pokúsi presvedčiť, aby uvoľnilo Pavla Vrbu, no prezident Viktorie Plzeň Paclík tvrdí, že rozhodnutie je definitívne a nič sa na ňom meniť nebude. Zaujímavé však je, že nik zo SFZ zatiaľ nehovorí otvorene o pláne „B“, ktorý je už zrejme aktuálny.

PSG plánuje zbrojiť

Katarskí šejkovia si pomaly ale isto určujú letné prestupové ciele. Parížske PSG by v lete údajne rado získalo Gonzala Higuaína z Realu Madrid, Luisa Suareza z FC Liverpool, či dokonca Fernanda Torresa z Chelsea, ktorému sa však na Stamford Bridge strelecky vôbec nedarí. Až leto prezradí, či ide v prípade týchto vytipovaných cieľov len o prestupové špekulácie alebo realitu.

Guardiolu Chelsea nezaujíma, Beníteza áno

Hoci do konca sezóny povedie Chelsea Roberto Di Matteo majiteľ klubu Roman Abramovič už teraz intenzívne hľadá jeho nástupcu. Hovorí sa najmä o menách ako Guardiola, Mourinho, či Benitéz. Prvý menovaný tieto špekulácie sarkasticky poprel vyhlásením ,,Určite. Som s Chelsea v kontakte každý deň” . Rafa Benítez, bývalý úspešný tréner Liverpoolu, by však túto ponuku pravdepodobne na základe nasledujúceho vyhlásenia prijal: ,,Manažér, ktorý chce vyhrávať trofeje musí sledovať dianie v top kluboch a Chelsea nim je.”

Podolski len za 6 miliónov?

Nemecký plátok Bild tvrdí, že Lukas Podolski môže prestúpiť do Arsenalu iba za 6 miliónov libier a to v prípade, ak by 1. FC Kolín vypadol z najvyššej nemeckej súťaže.