Main Content

Jágr hovorí o kríze, žiada hráčov z NHL, aby tímu pomáhali

štvrtok, 13. máj 2010 18:43 | Autor: TASR

Legendárny český hokejový reprezentant Jaromír Jágr zvolal vo štvrtok v sídle národného tímu počas MS 2010 v Heidelbergu mimoriadnu tlačovú besedu, na ktorej prostredníctvom internetového komunikátora Skype vysvetľoval novinárom svoje výroky po utorkovej senzačnej prehre Česka s Nórskom 2:3.

Tridsaťosemročný útočník po tomto súboji kritizoval absenciu mladých hráčov z NHL v českom mužstve.

"Chcem, aby sa táto kauza ďalej neťahala. Vôbec som netušil, že vznikne takáto veľká diskusia. Možno som povedal niektoré veci veľmi ostro, možno to niekto vzal osobne a možno sa niekto urazil. Bojím sa len toho, aby sme o päť rokov nepovažovali tesnú prehru s Nórskom za veľký úspech," vyhlásil Jágr.

"Teraz to všetci nazývame katastrofou, ale môže sa stať, že za päť alebo desať rokov to bude normálny výsledok. Na druhej strane som nechcel nikoho nahnevať a mladých hráčov, ktorí odišli do Ameriky a sú v NHL, rešpektujem. Musia niečo vedieť, keď si ich kluby vybrali, o tom nepochybujem. Český hokej sa však nachádza momentálne v kríze a oni by mali prísť a pomôcť. Nechcem, aby moje slová brali negatívne, práve naopak - nech to berú ako kompliment, že bez nich sa to teraz jednoducho nedá. Preto nielen ja, ale všetci českí fanúšikovia prosia hráčov, aby na tri týždne počas MS zahodili svoje ego a pomohli národnému tímu. Ak nebudú na šampionáte hrávať, môže sa stať, že nastane nejaký vážny problém. Myslím si, že toto je už posledné zvonenie!"