Main Content

Súboj gigantov v Lige majstrov: Manchester City alebo Bayern Mníchov?

utorok, 11. apríl 2023 11:02 | Autor: TASR

Trofej Liga majstrov
Trofej Liga majstrov | zdroj: TASR

Dnes je v Lige majstrov na programe súboj gigantov medzi Bayernom Mníchov a Manchestrom City.

Bayern má za sebou mierne turbulentné obdobie, klub odvolal z pozície hlavného trénera Juliana Nagelsmanna a nahradil ho Thomas Tuchel. Minulý týždeň Bavori nestačili na Freiburg a prišli o možnosť získať Nemecký pohár. V sobotu však rovnakému súperovi prehru vrátili v zápase 27. kola Bundesligy a vedú domácu najvyššiu súťaž vedú o dva body pred Dortmundom.

Obaja tréneri na seba narazili už vo finále Ligy majstrov v roku 2021. Tuchel vtedy ako kouč FC Chelsea zabránil získať ambicióznemu City historicky prvý titul. Nemec sa pritom netají, že je veľkým obdivovateľom svojho protivníka Pepa Guardiolu.

"Sledoval som ho už ako hráča a keď viedol Barcelonu, nevynechal som snáď jediný duel. Neustále sa dá od neho učiť," vystrúhal Španielovi poklonu Tuchel, ktorý vie, že ho v Manchestri čaká ťažký súboj. "V Lige majstrov môže o výsledku rozhodnúť jediný deň. City je v úžasnej forme, futbal však nikdy nie je jednoduchý. Na ihrisko súpera pôjdeme s odvahou a vedomím, že musíme podať skvelý výkon. Ak sa pripravíte a veríte si, môžete dosiahnuť čokoľvek."

City ťahá sériu ôsmich triumfov vo všetkých súťažiach, prehru naposledy zažilo ešte 5. februára na pôde Tottenhamu. Guardiolu teší forma kanoniera Erlinga Haalanda, ktorému ani zranenie slabín nezobralo streleckú fazónu. Nór hneď po návrate na trávniky strelil v sobotu dva góly Southamptonu. "Máme za sebou dve úžasné dekády s Lionelom Messim a Cristianom Ronaldom. Erling je však na rovnakej úrovni," vyzdvihol Nóra Guardiola.